Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

PREC

149 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

PREC

 1. 1. PORTADA
 2. 2. EL TURISME A ESPANYAEstudi socioeconòmic del turisme a EspanyaÍNDEX 1. Introducció 1.1 Què és el turisme? 1.1.1 Tipus de turisme 2. Interessos dels turistes a Espanya 2.1 Tipus de turisme més destacat d’Espanya 2.1.1 Turisme de sol i platja 2.1.2 Turisme cultural 2.1.3 Turisme rural 2.1.4 Turisme de salut 2.1.5 Turisme esportiu 2.1.6 Turisme d’aventura 2.1.7 Turisme gastronòmic 2.1.8 Turisme d’ajuda humanitària 2.1.9 Turisme espacial 3. Importància del turisme en l’economia espanyola 3.1 Beneficis 3.2 Perjudicis 3.3 Conseqüències d’una davallada del turisme a Espanya 3.4 Conseqüències d’un augment del turisme a Espanya 4. Llocs turístics 4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 4.6 (Lloc+motiu de l’atrctiuturistic d’aquest lloc ) 4.7 4.8 4.9 4.10 5. Països dels que en provenen més turistes (estudi)
 3. 3. 1. INTRODUCCIÓ 1.1 QUÉ ÉS EL TURISME?El turisme és el desplaçament de persones fora del seu entorn habitual, per un períodesuperior a 24 hores i inferior a un any per un motiu que no sigui una activitatremunerada. Tant els turistes com els excursionistes són visitants, però en el primercas es realitza una pernoctació mentre que en el segon cas l’entrada és inferior a undia.Alguns conceptes: El turisme és l’activitat econòmica que permet explotar els viatges turístics. Visitant es la persona que es dirigeix a l’altra població diferent de la seva residencia per motiu diferent a fer una activitat remunerada o treball. Poden ser: -Turistes: si realitzen al menys una pernoctació (passar la nit en determinat lloc, especialment fora del propi domicili). -Excursionistes: sinó realitzen cap pernoctació. 1.1.1 TIPUS DE TURISMEEl turisme pot ser: Turisme exterior: el que realitzen residents en un país fins a un altra destí turista estranger, turisme receptor. Turisme interior: el que realitzen residents d’un país fins a altres regions o localitats d’aquest mateix país diferents als que resideixen o fins a un altra país turista nacional. 2. INTERESSOS DELS TURISTES A ESPANYA 2.1 TIPUS DE TURISME MÉS DESTACAT D’ESPANYAEspanya segueix el model de sol i platja. 2.1.1 TURISME DE SOL I PLATJA
 4. 4. 2.1.2 Turisme cultural 2.1.3 Turisme rural 2.1.4 Turisme de salut 2.1.5 Turisme esportiu 2.1.6 Turisme d’aventura 2.1.7 Turisme gastronòmic 2.1.8 Turisme d’ajuda humanitària 2.1.9 Turisme espacial3. IMPORTÀNCIA DEL TURISME EN L’ECONOMIA ESPANYOL 3.1 BENEFICIS 3.2 PERJUDICIS 3.3 CONSEQËÈNCIES D’UNA DAVALLADA DEL TURSIME A ESOPANYA 3.4 CONSEQÜENCIES D’UN AUGMENT DEL TURISME A ESPANYA4. Llocs turístics 4.1 MUSEO DEL PRADO El Museu del Prado és el millor destiní turístic d’Espanya. Estàconsiderat el millor museu d’art de món. Estàlocalitzat en la part central de Madrid. Compta amb una de las més fines col·lecciones d’art europeu, del segle XIIfins a principis del segle XIX. És realment un gran lloc per visitar ja que l’art en exhibicióva ser adquirit per els reis d’Espanya i inclou obres de mestres: com Goya,Caravaggio, Fra Angelico, Botticelli iHieronymusBosh. A més a més està considerat entre els millors museus de l’art.
 5. 5. 4.2 La ALHAMBRA DE GRANADAGranada és una ciutat i la capital de la província de Granada. La Alhambra ésuna de les parts més maques de la ciutat. La Alhambra està situada en unameseta que mira la ciutat de Granada en el sud d’Espanya. El palauva serconstruït en el segle XIV. La Alhambra és ara uns dels majors destins turísticsespanyols, i moltes persones visiten Granada només per veure la Alhambra.4.3 SAGRADA FAMILIALa Sagrada Família és una gran esglésiaCatòlica Romana localitzada aBarcelona. La construcció de la basílica va començar en 1882 i encara no haacabat. Estàdissenyada per Antonio Gaudí, un arquitectecatalàque va treballarper aquest projecte amb casi 40 anys fins la seva mort al 1926.
 6. 6. 4.4 El MUSEU GUGGENHEIMEl Museu Guggenheim estàlocalitzat a Bilbao, España. El Museu Guggenheim ésd’art modern i contemporani. Va obrir a l’octubre del 1997 i es considerat unade les estructures arquitectòniques més significatives del segle XX.4.5 MESQUITA DE CÓRDOBALa Mesquita de Córdoba és un delsedificis més fascinants per el bosc de pilars yarcsdintre del saló principal. Està localitzat en la ciutat andalusa de Córdoba,Espanya. Va ser originalment un templeromà, i després una església visigodaabans de que els moros Omeyaconstruïssin la Mesquita. Després de laReconquista Espanyola es va construir una catedral en el centre del gran edificiMoro. Es un bonic edifici per visitar.
 7. 7. 4.6 LA CONCHALa Concha és una de las més boniques illes per anar de vacances. Es diu queLaConcha, a Sant Sebastián, és de les millors ciutats de platja d’Europa. És unade les illes més visitades a Espanya. Aquí s’hi pot fer surf, caminar per elpasseig marítimbuscar bons restaurants i gaudir de les vistes de la platja.4.7 LES RAMBLESLes Rambles té un dels mercats més populars del món. És un carrer en l’àreacentral de Barcelona. Les Rambles és nomes per vianants i ofereix mercats,botigues, cafès i restaurants a l’aire. S’hi pot trobar de tot en aquest mercaturbà. S’hi pot passar tot el dia caminant i trobant la bona cuina que ofereixEspanya.És un lloc interessant per visitar en Espanya.
 8. 8. 4.8 FIGUERESÉs un museu de l’artista Salvador Dalí al seu poble natal de Figueres aCatalunya. Salvador Dalí és un dels pintors més estimats del món. És un llochistòric. És un dels llocs més destacats al nort d’Espanya i un dels destinsturístics.4.9 RONDARonda està localitzat a 100 kilòmetres al oest de la ciutat de Málaga. La sevapoblació és aproximadament 35.000 habitants. Aquest petit poble està sobre unenorme penya-segatité un magnífic pont que travessa un congost entre l’antigaRonda i la nova. És un lloc per visitar ja que téla plaça de toros més antigad’Espanya i banys romans.
 9. 9. 4.10 PALAU REIAL El Palau Reial és la residencia oficial del Rei d’Espanya encara que només s’utilitza per cerimònies de l’estat. El palau estàparcialment obert al públic, excepte quan s’utilitza per assumptes oficials. El Rei Juan Carlos i la Família Reial no viuen en aquest palau, sinó al més modest Palau de la Zarzuela a les afores de Madrid. El Palau Reial és un dels destinsturístics d’Espanya, construït entre 1738 i 1755, i el Rei Carlos III va viure en aquest palau el 1764.5. PAÏSOS DELS QUE EN PROVENEN MÉS TURISTES
 10. 10. INFORMACIÓ:EL TURISME A ESPANYAAlguns conceptes: El turisme és l’activitat econòmica que permet explotar els viatges turístics. Visitant es la persona que es dirigeix a l’altra població diferent de la seva residencia per motiu diferent a fer una activitat remunerada o treball. Poden ser: -Turistes: si realitzen al menys una pernoctació (passar la nit en determinat lloc, especialment fora del propi domicili) -Excursionistes: sinó realitzen cap pernoctacióEl turisme pot ser: Turisme exterior: el que realitzen residents en un país fins a un altra destí turista estranger, turisme receptor Turisme interior: el que realitzen residents d’un país fina a altres regions o localitats d’aquest mateix país diferents als que resideixen o fins a un altra país turista nacional1.EL TURISME  Fins la Segona Guerra Mundial: era minoritari i propi de las classes socials més riques  Des de la segona meitat del segle XX: turisme de massesCom funciona el turisme?Els turistes Cert nivell de rentes Busquen un destí turístic que tingui característiques ambientals, culturals, etc. Diferents a les del lloc on viu. Destins turístics, presenten atractius per els viatgers: Un clima segur: temperatures càlides
 11. 11. Possibilitat de bany i repòs Un entorn de un passat històric o artístic, preferentment exòtics Activitats variades, que permeti activitats lúdiques Oferta d’allotjament adequada Serveis que facilitin la vida turística, que perdin poc temps i els faci sentir segurs Preus més baixos que en el seu lloc de residenciaEl turisme inclou un conjunt de activitats econòmiques:  Serveis de informació: oficines de turisme, fires on facin publicitat de destins turístics...  Serveis de gestió turística: agencies de viatge  Serveis de manutenció: allotjament, alimentació, transport, recreatius, comercials, informació, oci...  Serveis complementaris: seguritat, sanitat...2.ESPANYA, POTÉNCIA TURÍSTICACauses del èxit espanyol en el turisme: 1. El seu clima mediterrani es càlid i amb garanties de sol bona part de l’estiu 2. Presenta una extensa zona litoral amb platges de qualitat 3. Presenta un ric patrimoni cultural, històric, i artístic 4. La oferta turística espanyola es amplia, variada i de qualitat. 5. La situació d’Espanya, a uns pocs quilometres dels punts d’origen turístic, la fan atractiva perquè el viatge es curt i el seu preu més baix3.ELS PROBLEMES DE COMPETITIVITAT DEL TURISME ESPANYOLEspanya es una potencia turística: rep més de 50 milions de turistes.Problemes: - S’han incorporat noves potencies turístiques: Xina - Els turistes busquen destins més llunyans i cars - Altres potencies competeixen amb qualitat - Els preus espanyols no són atractiusCauses dels problemes de competitivitat:Espanya en els anys 60 s’estava desenvolupant i necessitava diners, així va oferir el seu clima,platges y els seus preus més barats que la resta d’Europa. D’aquesta manera, van començar avenir al nostre país de forma massiva turistes.En els anys 80, els preus espanyols van anar pujant i altres països mediterranis van començar acompetir amb Espanya.
 12. 12. PRINCIPALS COMPETIDORS D’ESPANYA: Mediterrani Sud: Turquia, Túnez, Egipte i Marroc. Mediterrani Nord: Croàcia, Xipre, Bulgària, Grècia i Itàlia Àrea Americana: República Dominicana, Cuba, Mèxic, Brasil i EEUU Europa Occidental: Alemanya, Regne Unit, França i Portugal4.ALTRES PROBLEMES: ESTACIONALITAT I CONCENTRACIÓ EN EL TERRITORI Problemes de rentabilitat: infrautilització de l’oferta i les infraestructures turístiques. Model de “sol i platja.Es un problema general: Com a atractius turístics son molt comuns: 1. Un clima “segur”. 2. La proximitat de la mar càlida. Vacances llargues a l’estiu (per a un viatge a llarga distància).Com fer front a aquest problema? El turisme nacional es menys estacional: 1. Mes viatges al llarg de l’any a menor distància. 2. Turisme de cap de setmana o de pont. 3. Turisme de segones residències. 4. Varietat de tipus de turisme Augmentar l’oferta turística: 1. Turisme d’hivern 2. Turisme cultural 3. Turisme de congressos 4. Turisme esportiu 5. Turisme gastronòmic 6. Etc.De mitjana, tenim algo menys de 6500 turistes per km de costa. Però aquesta xifra es reparteixhomogèniament: Catalunya té mes de 20000 turistes per km, seguida de la ComunitatValenciana que en té 10000 o Andalusia, amb quasi 9000, al qual s’hi han de sumar els delsdos arxipèlags.
 13. 13. 5.EL TURISME ESTRANGER A ESPANYAL’origen dels nostres turistes es altament concentrat: Són europeus.Són de països pròxims.

×