BIOS

163 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
163
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

BIOS

  1. 1. La BIOS (Basic Input/Output System):La BIOS (sistema bàsic d’entrada i de sortida) és un chip de memòria col·locat a la placabase que pot ser de memòria ROM (Read Only Memory/Memòria de només lectura) ode memòria EEPROM (Electrical Eraseable Programable Read Only Memory).Per accedir a aquest “BIOS SETUP” o configuració del BIOS normalment cal prémer“Supr" (DEL durant l’arrencada del sistema, encara que ocasionalment podem trobar-nos amb que cal prémer"F1", "F2", "Tab",●combinacions estranyes com "Ctrl"+"Alt"+"Esc".●Això depèn del fabricant del sistema.Si la BIOS falla,l’ordinadoremetràdiferentssorolls quedependran deltipusd’ordinadorsignificaranque falla unacosa o unaaltra.
  2. 2. Topologia de xarxa:Segons la topologia o forma les xarxes es poden classificar en:-Topologia en Malla: cada dispositiu té un enllaç punt a punt i l’enllaç condueix eltràfic únicament als ordinadors que connecta amb qualsevol altre dispositiu. Cadadispositiu de la xarxa necessita els seus ports d’entrada i de sortida.-Topologia en Estrella: cada dispositiu té només un enllaç punt a punt dedicat alcontrolador central. Els dispositius no estan directament connectats entre si. En unaxarxa en estrella cada dispositiu només necessita un enllaç d’entrada i sortida. És mésbarata que una xarxa en malla.-Topologia en Arbre: és una variant de l’estrella. Els nusos d’enllaç estan connectats aun concentrador central que controla el tràfic de xarxa però no tots els dispositius es
  3. 3. connecten directament al concentrador central sinó que alguns es connecten a unconcentrador secundari que està connectat al central.-Topologia en Bus: és multipunt. Un cable llarg actua com a xarxa troncal queconnecta tots els dispositius en la xarxa. És una instal·lació molt senzilla.-Topologia en Anell: cada dispositiu té una línia de connexió dedicada y punt a puntnomés amb els dos dispositius que estan al seu costat. La senyal passa al llarg de l’anellen una direcció o de dispositiu a dispositiu fins a arribar al seu destí. Cada dispositiuincorpora un repetidor. Els errors es poden aïllar fàcilment.Com connectar-se en xarxaPer connectar-se en xarxa, un ordinador necessita una targeta de xarxa. Per comprovarsi lequip ja en disposa duna, s’ha d’anar a les propietats de Connexió de area local:1 -Feu clic amb el botó dret del ratolí sobre la icona Llocs de la xarxa situada alescriptori i seleccioneu Propietats en el menú desplegable que apareix. També si potaccedir des del Tauler de control (Connexions de la xarxa).2 –Un cop has clicat sobre la icona sobre la finestra següent:
  4. 4. 3-Feu clic amb el botó dret sobre Connexió de area local i seleccioneu “Propietats” almenú emergent.4 -A la part superior de la finestra, al camp Connectat per mitjà de, mostra la targetade xarxa instal·lada. Si no nhi ha cap, se nha dinstal·lar una.Abans dinstal·lar la targeta de xarxa convé copiar els controladors (drivers) al disc dur,dins duna carpeta. En arrancar lordinador el sistema operatiu Windows detectarà latargeta de xarxa nova, la reconeixerà i instal·larà els controladors. Si no disposa dells,els demanarà i cal indicar la carpeta anterior.Si el sistema operatiu no detecta la targeta automàticament, cal accedir al Tauler decontrol i activar lopció Agregar o quitar hardware. Procediu de la manera següent:*Feu clic a “Següent”.*Marqueu “Agregar dispositiu” o “solucionar problemes” i feu clic a “Següent”.*Seleccioneu el maquinari detectat que voleu instal·lar i feu clic a “Següent”.Si el Windows no disposa dels controladors, els demanarà.*Indiqueu la carpeta on els heu copiat abans.
  5. 5. IP i Mascara de subxarxaUna direcció IP és una sèrie de números que funcionen com a identificador d’undispositiu dins d’una xarxa que utilitza el protocol IP (Protocol d’Internet).Una mascara de subxarxa determina l’àmbit de la xarxa, es a dir, el número dedireccions de la xarxa.
  6. 6. IP i Mascara de subxarxaUna direcció IP és una sèrie de números que funcionen com a identificador d’undispositiu dins d’una xarxa que utilitza el protocol IP (Protocol d’Internet).Una mascara de subxarxa determina l’àmbit de la xarxa, es a dir, el número dedireccions de la xarxa.

×