Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
D200: Estratègies TIC per a l’ESO
                         A. F. V.
Mòdul 1: Evolució pedagògi...
Exercici 1

En el següent exercici analitzarem tres continguts que es contextualitzen dins
del marc del nou currículum en ...
Contingut    Mètodes per separar les substàncies d’una
        mescla

Tipologia de  Treball cooperatiu
treba...
Contingut    L’origen de l’UniversTipologia de  Treball cooperatiu
treball
        Elaboració d’un gl...
Contingut    Propietats dels mineralsTipologia de  Treball sistemàtic
treball
        Autonomia i individ...
Tranformacions a l’aula

Per poder aplicar amb èxit les estratègies i recursos TIC a l’aula en l’actual centre on treballo...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Afern232 M1 Bis

800 views

Published on

Published in: Technology, Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Afern232 M1 Bis

 1. 1. D200: Estratègies TIC per a l’ESO A. F. V. Mòdul 1: Evolució pedagògica amb les TIC Exercici 1
 2. 2. Exercici 1 En el següent exercici analitzarem tres continguts que es contextualitzen dins del marc del nou currículum en l’àrea de les Ciències de la Naturalesa: Mètodes per separar substàncies d’una mescla L’origen de l’Univers Propietats dels minerals
 3. 3. Contingut Mètodes per separar les substàncies d’una mescla Tipologia de Treball cooperatiu treball Grups de treball (màxim 3 persones) Aplicació de diferents mètodes de separació Activitat de mescles al laboratori Estratègies i 1.Gravar l’experimentació i les conclusions recursos TIC dels mètodes de separació en el laboratori 2.Penjar la gravació al Yotube 3.Enllaçar el video al blog de la classe (creat prèviament pel pofessor), així tots poden observar els resultats que s’han obtingut en el grup classe.
 4. 4. Contingut L’origen de l’Univers Tipologia de Treball cooperatiu treball Elaboració d’un glossari amb terminologia Activitat astronòmica Estratègies i 1.Creació d’un wiki on els alumnes aniran recursos TIC afegint els conceptes 2.Enllaçar el wiki al blog de la classe (creat prèviament pel pofessor)
 5. 5. Contingut Propietats dels minerals Tipologia de Treball sistemàtic treball Autonomia i individualització de l’alumne Observació i compleció d’una fitxa per Activitat classificar diferents minerals i a continuació respondre uns webquests Estratègies i 1.Presentació de la fitxa de minerals en recursos TIC powerpoint (una presentació electrònica) 2.Respondre els webquests (p.e.: http://www.xtec.cat/aulanet/ud/ciencies/webstionaris )
 6. 6. Tranformacions a l’aula Per poder aplicar amb èxit les estratègies i recursos TIC a l’aula en l’actual centre on treballo s’haurien de produir algunes transformacions: → Infrastructures: El centre disposa de connexió wifi però li manca la maquinària. De moment només hi ha pc a l’aula d’ordinadors, fet que comporta que no sempre estigui disponible l’aula i has de reservar-la amb antipació. Com a professora de biologia seria molt interessant tenir alguns ordinadors al laboratori per poder fer observacions d’altres experiments i comparar resultats, respondre webstionaris, utilitzar simuladors i sensors, cercar informació o consultar i actualitzar el propi blog del grup classe. A més només el coordinador informàtic pot instal·lar programaris i això moltes vegades endarrereix les activitats ja que de vegades no ha tingut temps a fer-ho. → Formació: Personalment tinc força facilitat per aprendre el funcionament de nous programes i també paciència i solució quan sorgeixen problemes, tot i que reconec que no acostumo a llegir-me mai les instruccions. D’altra banda la manca de formació del professorat, de temps i de recursos fa que no s’a¨pliquin nous enfocaments pedagògics com el treball cooperatiu i es centralitzi més en el sistemàtic. → Rol del professor: Els professors ens veiem obligats a dominar les noves tecnologies però al mateix temps hem de saber fer-ne un bon ús. No per molt que apliquem les TIC dia si i dia també serem els professors exemplars i els més moderns, sinó que hem de tenir criteri, dirigir i guiar amb atenció totes les activitats que proposem amb recursos TIC degut a l’allau d’informació.

×