Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

3. Miten etsin tietoa netistä

196 views

Published on

Näppärät Netissä – harjoituksia ryhmätoimintaan.
Google, tuo netin suuri netin viisas tietäjä, vie sinut haluamasi tiedon äärelle muutamalla näpäytyksellä. Ohi on puhelinluettelon keltaisten sivujen, karttakirjojen ja tietosanakirjojen selaaminen. Koko maailma on laitteessasi odottamassa, että etsisit sen, mikä juuri sinua kiinnostaa.

Valitkaa ryhmässä yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin liittyviä aiheita haettavaksi Googlesta. Mobiililaitteella voi etsiä esimerkiksi bussiaikatauluja matkalla, tarkistaa resepti kokatessa tai kenties jopa sanella laitteelle ääneen: "Kirjaston aukioloajat" tai "Sää Kittilä".

Published in: Internet
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

3. Miten etsin tietoa netistä

  1. 1.  Haku Googlesta  Kuvahaku  Videohaku  Karttahaku  Googlausharjoituksia MITEN HAEN TIETOA NETISTÄ?
  2. 2. Haku Googlesta Google on netin hakukone, joka sanakirjan tavoin löytää sisällön. Kirjoita hakusana tai lause, niin hakukone etsii kaikkialta internetistä hakua vastaavat nettisivut. 1.Avaa laitteesi nettiselain tai googlen oma sovellus. 2.Näpäytä osoitekenttää ja näppäimistö tulee esiin. 3.Kirjoita hakusana tai lause ja näpäytä haku tai suurennuslasin symbolia 4.Hakutulokset ilmestyvät listana (kts. seuraava sivu) NÄPÄYTÄ OSOITE- KENTTÄÄ TAI NÄPÄYTÄ HAKUKENTTÄÄ
  3. 3. Googlaus-harjoituksia Harjoitelkaa yksin tai ryhmissä erilaisten itselle hyödyllisimpien asioiden hakemista Googlesta. Aloittakaa ensin tekstihausta. • Sää kotikaupunki •Tapahtumat kotikaupunki •Ruokareseptit •Käsityövinkit / -ohjeet •Liikkeen / ravintolan aukioloajat •Joukkoliikenteen aikataulut •Oma nimi •Tunnettu henkilö Vinkki: Järjestä harrasteryhmälle yhteisestä aiheesta leikkimielinen Googlaus tietokilpailu. Nopein voittaa.
  4. 4. Kuva- ja videohaku Googlesta Perinteisen tekstihaun lisäksi Googlesta voi hakea myös visuaalista sisältöä kuten kuvia ja videoita. Kuvahaku: 1.Kirjoita hakusana: voit etsiä kuvia ja videoita esimerkiksi matkakohteista, musiikkia, käsitöitä, tunnettuja henkilöitä, tapahtumia. 2.Näpäytä kuvahaku tai / ja videohaku 3.Näet hakutuloksina kaikki kuvat tai videot, joissa esiintyy hakusanasi. Tämä riippuu kuvan / videon julkaisijan antamista tiedoista. KUVAHAKU: VIDEOHAKU: Pääset kuvan lähteeseen näpäyttämällä kuvan alla olevaa osoitetta
  5. 5. Karttahaku Googlesta Googlesta voit etsiä myös paikkoja kartalta: kaupunki, osoite. Myös monet yritykset, kuten huoltoasemat ja hotellit ovat merkinneet tietonsa Googlen karttaan. Voit myös navigoida hakemalla reittioohjeet paikasta A paikkaan B. 1.Kirjoita paikkakunta, osoite tai muu sijaintitieto. 2.Näpäytä kartat (yleensä kuva- ja videonhaun vieressä) 3.Näet haun kartalla. Näpäyttämällä kohtaa saat mahdollisesti lisää vaihtoehtoja, esim. soita, verkkosivu, ajo-ohjeet. Vinkki: matkaile Googlen Street Viewillä tutuille ja tuntemattomille kaduille.
  6. 6. www.lähiverkko.fi Googlesta löytää vastauksen monenlaiseen kysymykseen. Kokeilkaa yhdessä hullumpiakin hakuja!
  7. 7. www.lähiverkko.fi Googlesta löytää vastauksen monenlaiseen kysymykseen. Kokeilkaa yhdessä hullumpiakin hakuja!

×