Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2. Miten otan ja poistan valokuvia?

261 views

Published on

Valokuvaaminen on hyvä tapa aloittaa tabletin käytön harjoittelu. Sen avulla tutustuu laitteeseen ja kehittää sorminäppäryyttä. Ja mikä tärkeintä, tallentaa itselle merkityksellisiä asioita. Valokuvaaminen on myös tuttua entuudestaan kaikille – ainakin filmikameralla! Omien harrastusten tai mielenkiinnon kohteiden kuvaaminen luo ihania muistoja ja lähentää ryhmäläisiä. Lähtekää ryhmän kanssa liikkeelle ja ottakaa erilaisia valokuvia! Rutiinia tarvitaan, sillä kuvaushetkellä nopeus on valttia! Harjoitelkaa, miten usealla kuvalla voi kertoa tarinan esim. omasta päivästä, matkasta tai käsityön eri vaiheista.

Harjoitukset on jaoteltu, kysymyksiksi, joihin etsitään yhdessä vastauksia. Näiden harjoitusten jälkeen ryhmäläiset pystyvät käyttämään oman tablet-laitteen kameratoimintoa itsenäisesti. Muista yhdistää harjoitukset harrastusryhmän kiinnostuksen kohteeseen.

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

2. Miten otan ja poistan valokuvia?

 1. 1.  Miten otan valokuvia? 1. Takakamera 2. Etukamera – selfie 3. Näyttökuva  Mihin kuvat tallentuvat?  Miten poistan kuvia? + Kuvausharjoituksia ja vinkkejä valokuvaamiseen Miten otan ja poistan valokuvia?
 2. 2. Miten otan valokuvia? Kokeile yksin tai parin kanssa valokuvaamisen eri toimintoja ja katso mitä tapahtuu. 1.Etsi kameran symboli ja avaa ohjelma. 2.Näpäytä kuvauksen kohdetta tarkentaaksesi 3.Ota valokuva 4.Tarkista, ottiko laite kuvan otetuista kuvista. 5.Vaihda etu- ja takakameraa 6.Kuvaa videota 7.Bonuksena erilaiset asetukset: salama (ei kaikissa laitteissa), väriasetukset, kirkkaus. 8. Jaa kokemuksesi muiden kanssa keskustellen! Vaihda etu- ja takakameraa Ota kuva Kuvaa videota Kuvan tarkennus näpäyttämällä Otetut kuvat Ratas: asetukset
 3. 3. Miten otan kuvan näytöstä? Näyttökuva tarkoittaa kirjaimellisesti kuvan ottamista ruudusta, siitä mitä sinulla on sillä hetkellä näkyvissä esim. verkkosivusta, toisten valokuvista, kartasta – mistä vain. 1. Etsi verkosta mielenkiintoinen ohje. Esim. käsityö, kokkausohje, kartta, kuva. 2. Laitteissa on eroja, miten näyttökuva otetaan. Kokeile painamalla yhtäaikaa: • kotinappia ja sammutusnappia • sammutusnappia ja äänenvoimakkuutta alaspäin (-) 3. Kuva ilmestyy muiden kuvien joukkoon tai omaan kansioon. Näyttökuva vaatii usein sorminäppäryyden harjoittelua. Nappeja on painettava täysin samaan aikaan!
 4. 4. Miten otan kuvan edestä? Laitteen etukameralla voi ottaa selfien itsestä tai kaveriporukasta niin, että näet itsesi kuvaushetkellä. VINKKI! Etukameraa voi käyttää peilinä vaikka huulipunaa lisättäessä tai poistaessa roskaa silmästä. 1. Avaa kamera ja etsi kameran kääntämisen symboli (yleensä oikealla sivulla) 2. Näpäytä symbolia ja kuvaus vaihtuu etummaiseen linssiin 3. Poseeraa, hymyile, vilkuta!  4. Ota kuva normaalisti näpäyttämällä 5. Kuva ilmestyy muiden kuvien joukkoon kuva- albumiin Symboli Samsungin kameran linssin kääntämisestä Symboli iPadin kameran linssin kääntämisestä
 5. 5. Mihin kuvat tallentuvat? Otetut kuvat tallentuvat automaattisesti laitteen kuva-albumiin. Riippuen laitteesta sovelluksen nimi voi olla galleria, kuvat tai albumi. 1. Avaa kuvagalleria ohjelman symbolista tai kamerasta ottohetkellä. 2. Näet kuvat: joko yhden kuvan tai useamman kuvan pienoiskoossa (aikajärjestyksessä). Jos et näe kaikkia kuvia pienoiskoossa näpäytä sisällysluettelon symbolia vasemmassa yläkulmassa. 3. Näpäytä kuvaa ja se avautuu ruudun kokoiseksi. 4. Selaa kuvia vetämällä vasemmalle tai oikealle kuin kääntäisit oikean albumin sivuja. Symboli Samsung- laitteen kuva-albumista Symboli iPad-laitteen kuva-albumista
 6. 6. Miten poistan kuvia? Valokuvien poistaminen tabletilta on kuin valokuvan heittäisi roskakoriin. Usein poistamisen symboli onkin roskakori. Poista yksi kuva kerrallaan: 1. Avaa kuvagalleriasta /-albumista haluamasi kuva isoksi. 2. Näpäytä kuvan reunassa olevaa roskakorin kuvaa. (jos roskakoria ei heti näy, näpäytä kuvaa) Poista useampi kuva kerralla: 1. Avaa galleria / albumi niin että näet kaikki ottamasi kuvat pienoiskoossa. 2. Paina pitkään yhtä kuvaa, jonka haluat poistaa. 3. Näpäytä lyhyesti muut poistettavat kuvat valituiksi. 4. Näpäytä roskakorin symbolia
 7. 7. Kuvausharjoituksia • Yksityiskohdat: Valitse mielenkiintoinen yksityiskohta ympäristössä ja tarkenna siihen näpäyttämällä ruutua. • Zoomaa: nipistä ruutua kahdella sormella tai käytä äänenvoimakkuuden säätönappeja. HUOM! zoomaus heikentää kuvanlaatua! • Kuvakulmat: valitse kuvauksen kohde ja kokeile erilaisia kuvakulmia (edestä, sivulta, alaviistosta, yläviistosta) • Selfie: käännä kuvaus etukameraan ja ota kuva itsestä. Kokeile myös yhteiskuvaa kaverin kanssa. • Kotitehtävä: ota kuvia, sinulle tärkeistä asioista. Esim. käsityöstä, talosta, lemmikistä, puutarhasta.
 8. 8. Vinkkejä kuvaamiseen Valokuvaustaidot paranevat vain harjoittelemalla, mutta tässä muutama vinkki parempiin kuviin. • Vakaus on tärkeintä! Käännä laite vaakatasoon. Ota molemmilla käsillä kiinni tabletista. Tue kyynärpäät kehoosi, jotta kuva pysyy vakaana. • Tarkenna ja karsi! Valitse kuvauksen kohteesta jokin mielenkiintoinen yksityiskohta, johon keskityt. Vähempi on parempi. • Ota monta kuvaa! Todennäköisyys napata onnistunut kuva kasvaa. • Kolmanneksen sääntö! Hyödynnä kuvan sommittelussa ruudukkoviivoja. Tarkenna kuvaamasi yksityiskohta viivojen risteyskohtaan. Tutustu kuvien muokkaa- miseen osiossa 5!
 9. 9. www.lähiverkko.fi Harjoittele valokuvaamalla jotain joka päivä – samalla ikuistat hetket kuvapäiväkirjaan. Siivoa kuvagalleria säännöllisesti. Valokuvien muokkaamiseen ja jakamiseen perehdytään osiossa 5.

×