EL RESSORGIMENT DE LES CIUTATS

1,590 views

Published on

juanjosé

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,590
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
424
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

EL RESSORGIMENT DE LES CIUTATS

 1. 1.  A partir del segle XII la producció agrícola va augmentar en gairebé tot el continent. Duna banda va augmentar la superfície cultivada. Es van talar boscos es van dessecar pantans i es van conrear les noves terres A mes en algunes zones es va implantar la rotació triennal de cultius
 2. 2.  El comerç també va experimentar un gran desenvolupament a partir del segle XII perquè el creixement de la població va augmentar les necessitats de productes els productes es transportaven per terra i sobretot amb vaixells.
 3. 3.  A Europa les ciutats havien entrat en una fase de decadència després de la crisi de l´imperi romà. A partir del segle XII les ciutats van tornar a créixer. En uns casos eren ciutats antigues que tornaven a cobrar forces.
 4. 4.  L´augment general de la població i el creixement de les ciutats van comportar una demanada més elevada de prdouctes artesanals com ara vestits o objectes.
 5. 5.  A partir del segle XII, tots els artesans d´un mateix ofici es van associar formant gremis. Cada gremi elaborava un estatut que havien de jurar tots els membres en què s´especificaven tant les normes de l´ofici com els drets i les obligacions dels associats.
 6. 6.  Cada ofici estava dividit en tres categories d´artesans: mestres, oficials i aprenents. El mestre era el propietari del taller L´oficial era el treballador expert del taller L´aprenent era un jove que volia aprendre el ofici
 7. 7.  A partir del segle XII els reis poc a poc van enfortir el seu poder i van engrandir els seus regnes
 8. 8.  Al final del segle XII i durant el segle XIII els reis europeus van començar a convocar corts o parlaments molt diferents dels parlaments actuals
 9. 9.  A més d´imposar la seva autoritat dins els regnes els reis medievals van intentar estendre els seus dominis. A vegades lluitaven contra nobles que tenien grans territoris i que no reconeixien l´autoritat de cap monarca.
 10. 10.  Entre els segles XI i XIII, Europa va viure un renaixement de les ciutats i de la vida urbana. Aquest fet provocar canvis, que hem vist a la unitat anterior. Aquests canvis van influir en l´art i en la cultura.
 11. 11.  Entre els segles XI i XII van sorgir a les ciutats les primeres escoles urbanes i més tard les universitats.

×