L'any Del Mil·Lenari a Sant Cugat, 2002

490 views

Published on

Els tres llibres de L’any del Mil•lenari que reproduïm corresponen al següent contingut: 1.2- La butlla de Silvestre II. 2.-. Programa d’actes de L’any del Mil•lenari; 3. Recull de les activitats (pàgines; 4.- Prospecte d’anunci d...

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
490
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L'any Del Mil·Lenari a Sant Cugat, 2002

  1. 1. Lingüística – UB / Documents de la Comunicació Institucional GAUDEAMUS! L’ANY DEL MIL·LENARI SANT CUGAT DEL VALLÈS 1002 – 2002 Any de festivitats i actes en commemoració de la Butlla de Silvestre II concedida al Monestir de Sant Cugat
  2. 2. Des de l’abril de 2002 al març de 2003 l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) va desenvolupar un extens programa d’actes per commemorar la concessió de la Butlla de Silvestre II al Monestir.de Sant Cugat, Els tres llibres de L’any del Mil·lenari que reproduïm corresponen al següent contingut: • La Butlla de Silvestre II. Commemoració de l’Any del Mil·lenari (pàgines 4 a 30) • Programa d’actes de L’any del Mil·lenari (a aquest document, pàgines 30 a 72) • Recull de les activitats (pàgines (a aquest document, pàgines 72 a 167) • Prospecte d’anunci d’El llibre de Sant Cugat (pàgina 168) La Butlla de 1002 no va ser un document fundacional sinó de confirmació de les possessions monacals. Els orígens del centre religiós i de govern del territori són anteriors. Els historiadors confirmen la identitat de la Butlla papal, tot i que li atorguen un valor relatiu en la història del cenobi. Val a dir que la distinció del document i les dates de celebració són fruit de la discrecionalitat de l’alcaldia. L’elecció d’aquesta data va ser propícia per organitzar celebracions durant un llarg i intens període. Aquest període podria haver conclòs l’abril de 2002, però no va ser així. Oportunament va ser el punt inicial d’un any de celebracions, que va acabar just amb la convocatòria d’eleccions municipals de maig de 2003. L’agenda municipal és admirable per la seva puntual i previsora organització. També ho és la combinació de recursos de tota mena de publicacions per agençar un esdeveniment tan dilatat i memorable. Hi ha documents de literatura grisa, de llibreria i de paperera. • Literatura grisa: la Butlla de Silvestre II, un rar document històric. • Literatura de llibreria: els dos llibres de programació que reproduïm aquí; també el disc de la Cantata del Mil·lenari, El llibre de Sant Cugat o les pàgines del butlletí Sant Cugat Avui. • Literatura de paperera: diversos prospectes de L’Any del Mil·lenari i de l’edició del Llibre de Sant Cugat.
  3. 3. Programa d’actes de L’any del Mil·lenari Edició de l’Ajuntament de Sant Cugat Disseny i producció, P&E Comunicació Salutacions de Jordi Pujol, President de la Generalitat de Catalunya; i de Lluís Recoder, alcalde Sant Cugat. Sant Cugat del Vallès, abril 2002; 48 pàg.
  4. 4. Recull de les activitats Edició de l’Ajuntament de Sant Cugat Producció, Oficina de l’Any del Mil·lenari Disseny, P&E Comunicació Salutació de Lluís Recoder, alcalde Sant Cugat. Sant Cugat del Vallès, abril 2003; 96 pàg.
  5. 5. Edicions de L’Any del Mil·lenari Llibres institucionals editats durant l’Any del Mil·lenari. Literatura de paperera: prospecte d’anunci de l’edició del Llibre de Sant Cugat: • Vincle amb més documentació sobre El llibre de Sant Cugat (2002)

×