Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0

Share

Download to read offline

на екскурзия в столицата 1

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

на екскурзия в столицата 1

 1. 1. София Любимец
 2. 2. За да стигнем до столицата можем да използваме автобус,
 3. 3. влак
 4. 4. или самолет от летищеГ. Оряховица
 5. 5. Това е гербът на гр. СофияТой е изработенпрез 1900 година от художникаХаралампи Тачев.
 6. 6. Образът на покровителката Античната църква на Улпия Сердика, „Света София”, богинята Тюхе на която е наречен градът Лъвът от Търново – приемственост на българските столици и държавност Минералните извори Планината Витоша и храмът на Аполон Лечителя в Сердика
 7. 7. Това е централна автогара
 8. 8. Това ецентрална гара
 9. 9. Летище София
 10. 10. КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Глава четвърта ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА Чл. 92. (1) Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения.
 11. 11. Министерският съвет е основен орган на изпълнителната власт в съвременна България. Той е съставен от министър-председател,заместник министър-председатели и членове - министри.
 12. 12. Народното събрание на Република България е държавният орган, който упражнявазаконодателната власт в Република България. Сградата на Народното събрание е една от първите обществени сгради, построени след Освобождението. Намира се на площад „Народно събрание“ в София. Проектът е изработен от архитекта Константин Йованович. Основният камък е положен на 4 юни 1884 г., а строежът е завършен през 1885 г.
 13. 13. Сградата на Софийската съдебна палата е строена в по-продължително време между 1929 – 1940 г. Тя задоволява голямата и назряла нужда да се подслонят  под един покрив всички съдилища в столицата, пръснати из частни, неподходящи сrpади – и с това става истински храм на българското правосъдие.В архитектурно-строително отношение Софийската съдебна палата – представлява   един от паметниците на българското строително изкуство, който добре свързва старото с новото в архитектурния образ на столицата.

Views

Total views

475

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

3

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×