Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

My NCBI en filters PubMed

806 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

My NCBI en filters PubMed

  1. 1. My NCBI + instellingen in PubMedHet gebruik van methodologische filters in PubMed.Deze filters maken het gemakkelijk om de ‘best evidence’ te selecteren uit het totaalresultaatvan uw zoekactie. Om deze filters als tabblad in te stellen, is het nodig dat u een My NCBIaccount aanmaakt. Voordeel van een My NCBI account is ook dat u searches kunt opslaan ofinstellen als email-alert.U kunt de volgende stappen volgen bij het aanmaken van een My NCBI account en hetinstellen van opties:  Registreren Open PubMed . Rechtsboven ziet u ‘My NCBI/Sign in/Register’ Kies ‘Register’. U kunt u hier registreren door alle velden in te vullen, en vervolgens op ‘Register’ te klikken. Staat er ‘Welcome (username)’ rechtsboven in het scherm? Dan kunt u nu de User Preferences instellen.  User Preferences Klik op My NCBI en Preferences Aanbevoelen instellingen: 1. Highlighting. Kies de gewenste kleur en Save. 2. Single Citation Display. Kies bijv. format Citation en Save 3. Pubmed Filters. Kies Search for Filters. Goede keuze voor EBM is:  Typ Therapy/Narrow (Search). Zet een vinkje. Met dit filter vindt u snel gerandomiseerd onderzoek waarin de effecten van een interventie vergeleken worden met een controle  Typ Etiology/Narrow (Search). Zet een vinkje Met dit filter vindt u snel artikelen waarin het effect van een risicofactor wordt onderzocht.  Typ Prognosis/Narrow (Search). Zet een vinkje Met dit filter vindt u snel artikelen waarin het effect van een prognostische factor wordt onderzocht.  Typ Systematic Reviews (Search). Zet een vinkje Met dit filter vindt u snel meta-analyses, systematic reviews & guidelines.  Typ MARTINI (Search). Zet een vinkje (“add as a result tab”) Met de Martini-link ziet u snel welke titels er beschikbaar zijn via de Leerhuis bibliotheek van het Martini ziekenhuis 4. PubMed Icons.  Kies Browse filters vervolgens linkout en libraries. Zoek het Martini ziekenhuis in de lijst en voeg het toe. Bij het opgezochte artikel in PubMed komt nu een icoontje, rechtsboven in het scherm te staan als het MZH toegang heeft tot de fulltext odf als het tijdschrift in de bibliotheek aanwezig is.  Wilt u een RugLinks icoontje? Ga dan naar Preferences en PubMed preferences-Outside Tool. Zoek op Central Medical Library en u kunt het Rug icoontje toevoegen.
  2. 2. Controle: Typ een willekeurige zoekterm in de zoekbalk (bijv. “cardiac surgery”) gevolgddoor Enter om te zien of de “Highlighting” inderdaad is geactiveerd en de Filters en Icoontjeszichtbaar zijn.U bent nu klaar met de instellingen. De instellingen zijn niet gebonden aan de pc waarop uwerkt. Om uw instellingen en bewaarde zoekopdrachten terug te vinden hoeft u voortaanalleen maar in te loggen in PubMed via my NCBI ‘Sign In’.Vragen en/of opmerkingen:Wieger de Jong tel.: (050 524) 6078Bibliothecaris, Leerhuis bibliotheek email: w.dejong@mzh.nl

×