Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Voorstelling Kwaliteitscholen


KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem:
 voor strategievorming en kwalitei...
Dashboards


       Door middel van een
       dashboard kan de
       schoolleiding of het bestuur
  ...
Waarderingskader
Uitgebreide benchmarks

          Elke school(locatie)
          krijgt een aantal
          ...
Diverse rapportages

        Van alle onderzoeken
        ontwikkelen we
        rapportages, zoal...
Vele vragenlijsten

           We ontwikkelen
           vragenlijsten samen met
           ...
Resultaten vergelijken met andere jaren

               De onderzoeksgegevens
Anoniem
           ...
Overzichten van resultaten
U krijgt allerlei overzichten, bijv. van leerlingen die deelnemen aan een
faalangstonderzoe...
Individuele rapportages

             Met individuele
             rapporten kunt u
      ...
Bekwaamheidsdossier

           In Kwaliteitscholen
           kunt het
           bekwaa...
En nog veel meer …


U kunt van alles nog instellen en regelen, zoals:

 eigen stellingen toevoegen aan onderzoeken
 zel...
Eigen inlogomgeving voor elke school
Koppeling met vensters voor verantwoording
               U kunt de vragenlijsten
             ...
Explorer Schooldata – de toekomst!

              Met Explorer
              Schooldata kunt u...
Helpdesk en ondersteuning


Scholen worden begeleid in implementeren en omgaan met kwaliteitszorg door:

 scholingsdagen
...
Licenties en kosten


KWALITEITSCHOLEN kent twee licenties:

 € 1129 voor licentie Kwaliteitvolgsysteem
U kunt met de lic...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Voorstelling Kwaliteitscholen

734 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Voorstelling Kwaliteitscholen

 1. 1. Voorstelling Kwaliteitscholen KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem:  voor strategievorming en kwaliteitscontrole  meten van tevredenheid van ouders, leerlingen en medewerkers  profilering  venster voor verantwoording  IPB (competenties meten en bekwaamheidsdossier)  interne en externe communicatie  zorgonderzoeken  meten van allerlei aspecten, als open dag, mentoraat, huiswerk, identiteit
 2. 2. Dashboards Door middel van een dashboard kan de schoolleiding of het bestuur controleren of de school de doelstellingen haalt. De school kan dit ook beschikbaar stellen aan de teams. Kwaliteitscholen heeft twee adviseurs die scholen kunnen begeleiden in dit traject.
 3. 3. Waarderingskader
 4. 4. Uitgebreide benchmarks Elke school(locatie) krijgt een aantal labels, die alle als filter werken om resultaten te vergelijken. Daarbij sluiten we aan op gangbare indelingen. Ook bij leerlingen, ouders en medewerkers is vergelijking mogelijk met andere scholen, op leeftijd en fte bijvoorbeeld. Schoolintern kan ook vergeleken worden op leerjaar, klas, teams etc.
 5. 5. Diverse rapportages Van alle onderzoeken ontwikkelen we rapportages, zoals van Leerling- en Oudertevredenheid, Beoordel en van docenten, Studiemotivatie en Concentratie etc. Het onderzoek naar Leerlingtevredenheid bevat een unieke RisicoMeter! Deze rapporten kunt u schoolbreed en per team downloaden, en vergelijken met relevante benchmarks.
 6. 6. Vele vragenlijsten We ontwikkelen vragenlijsten samen met de scholen. Dat gaat volgens een traject. Sommige vragenlijsten kennen een geschiedenis van twee jaar:  probleemanalyse, som s gebaseerd op onderzoek  domeinen benoemen vragen maken  lijst voorleggen aan deskundigen  testen  onderzoek uitzetten en evalueren
 7. 7. Resultaten vergelijken met andere jaren De onderzoeksgegevens Anoniem worden bewaard en kunt u vergelijken met vorige metingen. De kengetallen worden ook visueel gepresenteerd, zodat een snel overzicht mogelijk is.
 8. 8. Overzichten van resultaten U krijgt allerlei overzichten, bijv. van leerlingen die deelnemen aan een faalangstonderzoek, middenmanagers die worden beoordeeld door docenten en docenten die worden beoordeeld door leerlingen. U klikt op de naam van een beoordeelde en krijgt een rapport. Alle namen in de voorbeelden zijn gefingeerd!!!!
 9. 9. Individuele rapportages Met individuele rapporten kunt u vergelijken met de hele school of de benchmark. De rapporten kunnen in excel, als tiff of als pdf worden opgeslagen.
 10. 10. Bekwaamheidsdossier In Kwaliteitscholen kunt het bekwaamheidsdossier onderbrengen. Er is een koppeling met de resultaten en de rapportages.
 11. 11. En nog veel meer … U kunt van alles nog instellen en regelen, zoals:  eigen stellingen toevoegen aan onderzoeken  zelf eigen onderzoeken maken en naar keuze beschikbaar stellen aan anderen  met een uitgebreide rechtenstructuur instellen wie wat mag zien  met een planmodule een planning maken voor een schooljaar  voor meerdere locaties is er een “superbeheerder”  bij Handleiding en vragen kunt u van allerlei praktische zaken downloaden, zoals voorbeeldbrieven, tips over de organisatie van onderzoeken etc
 12. 12. Eigen inlogomgeving voor elke school
 13. 13. Koppeling met vensters voor verantwoording U kunt de vragenlijsten van de Vensters voor Verantwoording afnemen in Kwaliteitscholen. De resultaten kunnen straks met een druk op de knop doorgestuurd Anoniem worden naar de website benchmarkvo. Scholen met een Totaallicentie krijgen de mogelijkheid deze en andere resultaten te presenteren op een eigen, met benchmarkvo geïntegreerde website.
 14. 14. Explorer Schooldata – de toekomst! Met Explorer Schooldata kunt u gaan dataminen. U kunt cijfers van leerlingen inlezen, deze vergelijken met andere scholen en combineren met resultaten van (zorg)onderzoek.
 15. 15. Helpdesk en ondersteuning Scholen worden begeleid in implementeren en omgaan met kwaliteitszorg door:  scholingsdagen  een helpdesk  werkgroepen  individuele begeleiding  een uitgebreide en korte handleiding
 16. 16. Licenties en kosten KWALITEITSCHOLEN kent twee licenties:  € 1129 voor licentie Kwaliteitvolgsysteem U kunt met de licentie Kwaliteitvolgsysteem het hele jaar door onbeperkt gebruik maken van alle onderzoeken én de kwaliteitscontrole- c.q. managementinformatiesystemen.  € 2500 voor Totaallicentie De Totaallicentie omvat het Kwaliteitvolgsysteem, plus de geïntegreerde website, Explorer Schooldata en een semi- dynamische koppeling met uw leerlingadministratie. De prijzen zijn exclusief BTW. Voor scholen met meer locaties geldt een staffel.

×