Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Publiek Geheim

370 views

Published on

ubliek Geheim: de nieuwe app van Archief Eemland. Een moderne manier om historisch materiaal te presenteren aan een groot publiek

Het Archief Eemland liet een app ontwikkelen, “Publiek Geheim”. Het Archief verhuisde onlangs naar een nieuwe locatie, het Eemhuis in Amersfoort en zocht naar een manier om de rijkdom aan archieven en collecties te presenteren aan het publiek. In ieder archief liggen ontelbare geschiedenissen verborgen. Foto’s, documenten, aktes en briefjes. Soms vormen ze samen een compleet levensverhaal.

Twintig van deze verhalen zijn interactief toegankelijk gemaakt in digitale magazines. De magazines zijn te bekijken in speciaal hiervoor ontworpen meubels in het Eemhuis en tevens te downloaden via de appstore. Het publiek thuis of onderweg bekijkt de magazines op de iPad, ziet de vele mogelijkheden: je presenteert beelden (foto’s, prenten, kaarten), je vertoont films en animaties, je legt verbindingen, je schetst context.

Het prachtige, maar vaak ondoordringbare materiaal van het archief, is toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Bezoekers hebben toegang tot de ontroerende, indrukwekkende, emotionele en spannende verhalen van bekende en minder bekende Amersfoorters. In de presentatie delen we de voortschrijdende inzichten die bij de uitvoering van dit project naar voren kwamen.

Machteld Maris
freelance schrijver en projectleider - De Nieuwe Collectie

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Publiek Geheim

 1. 1. PRESENTEERT
 2. 2. Hoe bereik je als Archief op een innovatieve manier je publiek? Bewaren en delen: kennis bestaat pas als het gedeeld wordt
 3. 3. Waar het allemaal mee begon…
 4. 4. Waarom een IPad en niet een website, een vitrine of een boek?
 5. 5. logo lang logo blok Totaalconcept: huisstijl & doorvertaling openbare ruimte
 6. 6. Totaalconcept: inrichting publieksruimte
 7. 7. Over naar Publiek Geheim – de app
 8. 8. ...update in oktober 2014
 9. 9. DENIEUWECOLLECTIE.NL

×