Kunalipa android

284 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
284
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kunalipa android

  1. 1. Kunalipa A ndroid aplikacijaKunalipa, hrvatski numizmatički portal, od sada ima isvoju aplikaciju za smartphone pogonjene Androidom.Aplikacije je zamišljena kao pomoć kolekcionarima, apruža korisne informacije za sve koje zanimaju suvremeninovci.Naravno, aplikacija je besplatna i uvijek će to i biti.Treba imati u vidu: a. ovo je moj prvi pokušaj izrade Android aplikacije b. ovo je prva javna beta verzija c. aplikacija nije isprobana na većem broju (stvarnih) uređajaZbog navedenog, moguće je da nešto ne radi ili neizgleda kako treba, ali neće izazvati nikakve probleme ilištete.Sadržaj aplikacijeKatalo g suvremeno g hrvatsko g no vca s osnovnim podacima o novčanicama i kovanicamaod 1991. do danas. Katalog obuhvaća novčanice hrvatskog dinara, dinara "Republike SrpskeKrajine" i kune, te optjecajne kovanice kune i lipe.Mo ja zbirka koja na prvi pogled izgleda kao potapanje brodova :) omogućuje dajednostavno i uvijek pri ruci imate tablicu s označenim primjercima koji Vam nedostaju ukolekciji.
  2. 2. Tečajna lista HNB prikazuje kupovne, srednje i prodajne tečajeve Hrvatske narodne banke,a ima i konvertor valuta.Ostali sadržajiTu imate podatke o nazivima novčanih jedinica, ISO oznakama, te nazivima i broju dijelovavalute za sve svjetske valute.Tečajnu listu za sve svjetske valute.Tečajne liste Hrvatske narodne banke od 1991. do 2011.Izračun unci čistog plemenitog metala, ASW (Actual Silver Weight), odnosno AGW (ActualGold Weight), te, ako Vam zatreba, preračunavanje inča i unci u milimetre i grame.Tu je još i mogućnost pretraživanja sadržaja web stranica www.kunalipa.com, kao i prikaznovosti sa tog sajta.Tehničke stvariAplikacija zahtijeva minimalno 2.2 Froyo, a trebala biraditi na uređajima do Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich.Isprobana je na Androidu 2.3.3 Gingerbread, a kakoizgleda na novijim verzijama na stvarnim uređajima -nemam pojma. Na emulatorima je OK.Uneseni podaci, npr. pri kalkulacijama, se očuvaju kadase uređaj zarotira i kada se rad s aplikacijom prekine,npr. prihvaćanjem poziva ili zaključavanjem uređaja.Iz aplikacije se izlazi pritiskom na "Home" tipku vašeguređaja. Nakon toga, aplikacija ne ostaje u memoriji i netroši resurse.Trudio sam se da aplikacija bude što optimiziranija i datroši čim manje resursa.
  3. 3. I nstalacijaProvjerite na svom uređaju "Postavke -> Aplikacije". Za instalacijubi morali imati uključenu opciju "Nepoznati izvori".Ujedno provjerite i "Željena lokacija instalacije". Najbolje je daimate uključeno "Neka sustav odluči".U tom slučaju aplikacija će se instalirati na SD karticu čime štedidragocjenu internu memoriju.Aplikacija preferira instalaciju na SD karticu, ako postoji i ako nijepuna. Nakon instalacije, aplikaciju je moguće premjestiti, ako jepotrebno, pomoću sistemskih postavki "Postavke -> Aplikacije ->Upravljanje aplikacijama".Aplikaciju možete po prvi put instalirati na jedan od četiri načina: 1. Ako ovo čitate na Android smartphoneu, kliknite link: Kunalipa Android i nakon preuzimanja .apk datoteke, dodirnite Kunalipa.apk u notifikacijama. 2. Ako ovo čitate na PC-u, i imate na smartphoneu instaliranu aplikaciju za skeniranje bar kodova, skenirajte donji QR kod i nakon preuzimanja .apk datoteke, dodirnite Kunalipa.apk u notifikacijama. 3. Možete na smartphoneu pokrenuti Web preglednik, utipkati link: kunalipa.co m/ apk i nakon preuzimanja .apk datoteke, dodirnute Kunalipa.apk u notifikacijama. 4. Možete kliknuti na gornji link, preuzeti aplikaciju na svoj PC, prebaciti ju na svoj smartphone i pokrenuti instalaciju.
  4. 4. AžuriranjaŠto se tiče budućih ažuriranja, aplikacija će vas pri pokretanju obavijestiti o novoj verziji iponuditi preuzimanje.Svi uneseni podaci (npr. pod "Moja zbirka") će biti očuvaju pri instalaciji novije verzijeaplikacije.Google P layDok je aplikacija u beta fazi, neće biti dostupna na Google Playu (ex. Android Marketu). Hoćuli finalnu verziju staviti na Google Play - ne znam još. Ovisi o tome koliko će biti i hoće li bitizainteresiranih.DeinstalacijaAko ne želite više koristiti aplikaciju, možete judeinstalirati na uobičajeni način. Aplikacija vam nakondeinstalacije neće ostaviti nikakve svoje datoteke uuređaju.P rivatnostAplikacija ne prikuplja i ne šalje nikakve podatke onjenom korištenju.Dozvole koje aplikacija traži su:" I zmjena/ brisanje sadržaja SD kartice" za bilježenjepodataka iz "Moja zbirka"." P o tpun internetski pristup" za povlačenje sadržaja sinterneta, npr. tečajne liste.

×