Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

τα 10 πιο επικίνδυνα μονοπάτια του κόσμου

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

τα 10 πιο επικίνδυνα μονοπάτια του κόσμου

 1. 1. 1 Τα 10 πιο επικίνδυνα μονοπάτια του κόσμου
 2. 2. 2 1. Huayna Picchu, Περού Το Inca Trail στο Machu Picchu είναι μια σκληρή διαδρομή, στην οποία κάθε χρόνο υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Ο πραγματικός κίνδυνος, όμως, ελλοχεύει στο μονοπάτι που ξεκινάει από τη μυθική πόλη και καταλήγει στην κορυφή του Huayna Picchu (2.720 μ.), γνωστό με το όνομα "Hike of Death" ("Το Μονοπάτι του Θανάτου"). Τα λαξευμένα στον γρανιτένιο βράχο σκαλοπάτια του μονοπατιού των Incas καλύπτουν μια υψομετρική διαφορά 360 μ. περίπου σε λιγότερο από 1,5 χλμ. Η ανάβαση είναι απότομη και σε συνδυασμό με τα σαθρά κομμάτια του μονοπατιού, τις ολισθηρές πέτρες, τις εκτεθειμένες γωνίες και τις πτώσεις βράχων, ανεβάζουν στο κόκκινο τον βαθμό επικινδυνότητας. - See more at: http://hikingexperience.blogspot.gr/2014/10/10.html#sthash.Ruo7xynN.dpuf
 3. 3. 3 2. The Maze, Utah, Η.Π.Α. Το πιο απομακρυσμένο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Canyonlands δέχεται μόλις 2.000 επισκέπτες κατά μέσο όρο ετησίως. Κι αυτό γιατί αυτός ο λαβύρινθος ανάμεσα στα κόκκινα βράχια (γνωστός και ως «The Maze») κρύβει πολλούς κινδύνους.
 4. 4. 4 3. Mount Hua Shan, Κίνα Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένο από ξύλινες σανίδες, οι οποίες είναι βιδωμένες στην πλαγιά του βουνού. Οι πεζοπόροι θα πρέπει να δεθούν σε μια σιδερένια αλυσίδα που είναι τοποθετημένη στο βράχο, παράλληλα με τις σανίδες, οι οποίες αιωρούνται εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. Ακόμα και η προσέγγιση αυτού του μονοπατιού είναι δύσκολη, μιας και θα πρέπει να ανέβουν μια κάθετη σκάλα, η οποία είναι εκτεθειμένη.
 5. 5. 5 4. Kokoda Track, Παπούα Νέα Γουϊνέα Η διάρκεια της διάσχισης του μονοπατιού κυμαίνεται από 4 έως 11 ημέρες. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διάσχισης, οι πεζοπόροι δοκιμάζονται σκληρά από την υπερβολική ζέστη της ημέρας, τις καθημερινές ισχυρές βροχές, που σε μουσκεύουν μέχρι το κόκκαλο, και τις ψυχρές νύχτες. Ο κίνδυνος προσβολής από ελονοσία είναι πολύ υψηλός. Η ίδια η διαδρομή έχει χαρακτηριστεί ως περπάτημα σε σάουνα, χώρια τη διάσχιση ελών και περιοχών με λάσπη.
 6. 6. 6 5. Grouse Grind, Βανκούβερ, Καναδάς Στο μικρό αυτό μονοπάτι καλύπτεις 900 μ. υψομετρικής διαφοράς σε περίπου 2,8 χλμ., και συμπεριλαμβανομένων των 2.830 σκαλοπατιών, το καθιστούν ως το πιο απότομο μονοπάτι που υπάρχει. Αυτός είναι κι ο λόγος που οι ορειβάτες το χρησιμοποιούν για την προπόνησή τους. Από το 1999, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο μονοπάτι, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από τις 80 διασώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στην περιοχή αφορούν πεζοπόρους στο Grind, οι οποίοι έχουν εξαντληθεί, αφυδατωθεί, έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους ή τους έχει πιάσει η νύχτα. Το μονοπάτι είναι τόσο τραχύ κι απότομο, ώστε χρειάζονται 12 διασώστες για να κατεβάσουν έναν πεζοπόρο από το βουνό.
 7. 7. 7 6. Drakensberg Traverse, Νότια Αφρική Το πιο τρομακτικό κομμάτι της διαδρομής είναι στο ξεκίνημά της –δυο ξεχαρβαλωμένες ανεμόσκαλες (μεταλλικές) ανεβάζουν τους πεζοπόρους στην κορυφογραμμή. Στη συνέχεια τα γιδόστρατα και διάφορα λιθόστρωτα συνθέτουν ένα μονοπάτι, η διάσχιση του οποίου αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Σημείο αναφοράς ως χώρος υψηλής αισθητικής αξίας αποτελεί το Amphitheater, ένας βράχινος λόφος με μέγεθος τρεις φορές μεγαλύτερο από τον βράχο El Capitan στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια.
 8. 8. 8 7. Cascade Saddle, Νέα Ζηλανδία Η 2ήμερη διάσχιση προς το Cascade Saddle έχει μήκος 18 χλμ. και περνάει από υπέροχα δάση οξιάς και εντυπωσιακά αλπικά λιβάδια. Τα τελευταία χρόνια 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή, κυρίως από πτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανού πεζοπόρου, τον Ιούλιο του 2013. Αυτό το συμβάν στάθηκε η αφορμή ώστε τον Αύγουστο ο τοπικός ιατροδικαστής να απαιτήσει από τους υπαλλήλους του Πάρκου να κλείσουν το μονοπάτι προς τα κάτω ή να ανασχεδιάσουν τη διαδρομή, ώστε να καταστεί ασφαλέστερη.
 9. 9. 9 8. Aonach Eagach Ridge, Σκωτία Το Aonach Eagach είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πεδία για scrambling στο Highland της Σκωτίας. Το μονοπάτι των 6,5 χλμ. ακολουθεί το Glen Coe Valley, διασχίζει δυο munros (έτσι ονομάζονται τα βουνά στη Σκωτία που το ύψος τους ξεπερνάει τα 3.000 πόδια ή 915 μ.) και προσφέρει απίστευτη θέα προς τη γύρω περιοχή.
 10. 10. 10 9. Kalalau, Χαβάη Η διαδρομή Kalalau κατά μήκος της ακτής Na Pali είναι το καλύτερο κομμάτι της Χαβάης –απομονωμένη ζούγκλα, απόκρημνες ηφαιστειακές πλαγιές, με μια παρθένα παραλία στο τέλος. Πολύ γρήγορα η μήκους 35 χλμ. πορεία (μαζί με την επιστροφή) σ’ αυτόν τον επίγειο παράδεισο μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση.Η διάσχιση των τριών κυρίως ρεμάτων που περιλαμβάνει το μονοπάτι κρύβουν πολλούς κινδύνους. Μια ξαφνική βροχή μπορεί να φουσκώσει τα ρέματα, ενώ είναι πάντα υπαρκτός ο κίνδυνος από πτώση βράχων, ιδίως γύρω από τους καταρράκτες.
 11. 11. 11 10. El Caminito del Rey, Ισπανία Στο φαράγγι El Chorro στην επαρχία Μάλαγα της Ισπανίας, το Caminito del Rey (το "Μονοπάτι του Μικρού Βασιλιά") κρέμεται σε ύψος άνω των 30 μ. πάνω σε απόκρημνα βράχια. Το μήκους 3,2 χλμ. τσιμεντένιο μονοπάτι (με ατσάλινα στηρίγματα), χτίστηκε πριν από 100 χρόνια για να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους σε έναν τοπικό υδροηλεκτρικό σταθμό. Με την πάροδο, όμως, του χρόνου το μονοπάτι αυτό έχει γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της περιπέτειας. Να σημειωθεί ότι τμήματα του μονοπατιού έχουν καταρρεύσει, μετατρέποντας τη διάσχισή του εξαιρετικά επικίνδυνη. Επισήμως, το μονοπάτι αυτό είναι κλειστό για το κοινό.

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Views

Total views

421

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

190

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×