Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Traficul Organic si relevanta
 pentru vizitatori a paginilor web

Prezentare realizata de Gabriel Curcudel
     pentru...
Sumar
 De ce cautam? – Psihologia unei cautari
 De ce cautam pe motoarele de cautare?
 Clasificarea informatiilor cauta...
De ce cautam? – Psihologia unei cautari

Sintem obisnuiti sa ne expunem nevoile pentru a obtine
 solutii sau raspunsuri c...
De ce cautam pe motoarele de cautare?
Online-ul are atuul de a aduna intr-un singur loc informatii
 care sa ne satisfaca ...
Clasificarea informatiilor cautate pe motoarele
         de cautare

Cautari dupa domenii webbranduri sau „naviga...
Clasificarea informatiilor cautate pe motoarele
         de cautare
Cautari tranzactionale sau “Transactional Sea...
Clasificarea informatiilor cautate pe motoarele
         de cautare
Cautari de informare sau “Informational Searc...
Cu ce ne ajuta toate astea?
In primul rand trebuie sa stim ce obisnuiesc oamenii sa
  caute, cum sa ne clasificam continu...
Ce inseamna „organic search”?
Rezultatele organice sint afisate de motoarele de
 cautare ca urmare a unor algoritmi si in...
Ce este trafic organic?
Traficul rezultat ca urmare a unei cautari pe motoarele
 de cautare si a alegerii unor rezultate....
Relevanta dintre cautari, alegerea paginii si
         conversia
Factor impotant ce modifica, in special, comporta...
Relevanta dintre cautari, alegerea paginii si
         conversia
Relevanta dintre cautari, alegerea paginii
       si conversia   Imagine din raportul
              ...
Rezultate la cautarile locale pe Google

• Au aparut de curand in .ro si nu au optiune de
 administrare oficiala.

• Se f...
Statistici
• Trafic.ro: “Google este "responsabil" de peste 97%
 dintre afisarile efectuate pe site-urile romanesti ca
 ...
Studiu de caz din public
      ?
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Traficul Organic Si Relevanta Pentru Vizitatori A Paginilor Web

2,559 views

Published on

Prezentarea de la Marketing 24/7 de la Sibiu editia a III-a.
http://www.krumel.ro/

Published in: Education, Technology, Design
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Traficul Organic Si Relevanta Pentru Vizitatori A Paginilor Web

 1. 1. Traficul Organic si relevanta pentru vizitatori a paginilor web Prezentare realizata de Gabriel Curcudel pentru Marketing 24/7
 2. 2. Sumar  De ce cautam? – Psihologia unei cautari  De ce cautam pe motoarele de cautare?  Clasificarea informatiilor cautate pe motoarele de cautare?  Ce inseamna „organic search”?  Ce este “trafic organic”?  Relevanta unei cautari, alegerea paginii si conversia  Rezultate la cautarile locale pe Google  Statistici  Studiu de caz
 3. 3. De ce cautam? – Psihologia unei cautari Sintem obisnuiti sa ne expunem nevoile pentru a obtine solutii sau raspunsuri care sa ne satisfaca. E in firea noastra sa intrebam, sa cautam si sa cerem pentru a ne satisface nevoile legate de subiecte despre care nu avem prea multe informatii sau avem dubii si avem nevoie de confirmari sau „alte pareri”. Gasirea unei solutii utile ne ofera satisfactie.
 4. 4. De ce cautam pe motoarele de cautare? Online-ul are atuul de a aduna intr-un singur loc informatii care sa ne satisfaca nevoia de a afla, de a ne informa, de a cunoaste. E un loc accesibil oricarei persoane care are un calculator conectat la internet. Motoarele de cautare sint create in mod special pentru a facilita modalitati de a afla raspunsuri. Mult din ceea ce insemna candva offline, acum e online. Motoarele de cautare returneaza rezultate la cautarile pe care le facem conform unor algoritmi de relevanta.
 5. 5. Clasificarea informatiilor cautate pe motoarele de cautare Cautari dupa domenii webbranduri sau „navigation searches”. In general cautari dupa branduri, domenii web deja cunoscute sau cautari de domenii web ale brandurilor. Cei mai putin familiarizati cu Internetul obisnuiesc sa scrie numele domeniului in optiunea de cautare pentru a fi siguri de existenta domeniului. Pe 26 Mai 2009 cei de la Compete.com spun ca sint 5% cautari de domenii ce ar fi putut fi accesate direct de catre internauti.
 6. 6. Clasificarea informatiilor cautate pe motoarele de cautare Cautari tranzactionale sau “Transactional Searching” Cautari ce contin, pe langa un brand, un termen specific cu intentie de tranzactie. Cautari ce sint legate de filme, muzica, imagini, software, interactionale (cu intentie de cumparare). Pe 2 Aprilie 2008 un raport dat de The Pennsylvania State University spunea ca erau atribuite 10% pentru cautarile tranzationale si cele dupa dupa domenii webbranduri.
 7. 7. Clasificarea informatiilor cautate pe motoarele de cautare Cautari de informare sau “Informational Searching” Cautari care „cer” raspunsuri la intrebari informationale. In general raspunsuri care se aplica celor care vor sa cunoasca cum se fac unele lucruri, tutoriale sau informari specifice. Tot The Pennsylvania State University specifica in 2008 ca 80% din cautari sint facute cu intentie de informare.
 8. 8. Cu ce ne ajuta toate astea? In primul rand trebuie sa stim ce obisnuiesc oamenii sa caute, cum sa ne clasificam continutul si oferta, ce greseli se fac in momentul in care nu sint targetati userii relevanti si la ce sa ne asteptam de la anumite cautari. Din cele 3 clasificari de cautari doar doua au intentie de cumparare sau intentie comerciala. Daca rezultatele la cautari sint relevante, intentia de cumparare tinde spre o conversie pe site mult mai mare. E bine sa stim cui ne adresam pentru a avea rezultate relevante si constante.
 9. 9. Ce inseamna „organic search”? Rezultatele organice sint afisate de motoarele de cautare ca urmare a unor algoritmi si in functie de relevanta. Aceste rezultate nu sint platite motorului de cautare spre a fi afisate. Traficul rezultat din accesarile ce vin ca urmare a alegerii unor rezultate non comerciale, se numeste trafic organic. Traficul organic e trafic conditionat de pozitia la cautari si frecventa cautarilor. Calitatea traficului organic e ridicat, acest trafic vine ca urmare a unei cereri materializate prin pozitia la rezultate.
 10. 10. Ce este trafic organic? Traficul rezultat ca urmare a unei cautari pe motoarele de cautare si a alegerii unor rezultate. Userii aleg site-urile in functie de pozitia si relevanta la o anumita cautare. In mare masura, traficul organic converteste mai bine, in functie de relevanta si modul in care sint facute site- urile.
 11. 11. Relevanta dintre cautari, alegerea paginii si conversia Factor impotant ce modifica, in special, comportamentul utilizatorilor. Irelevanta rezultatelor ce ies la anumite cautari, face ca utilizatorii sa inceapa sa isi detalieze cautarile in speranta unor rezultate mai relevante. Studii facute de Hitwise in Ianuarie 2009 spun ca in general pe online userii au tendinta de a-si detalia cautarile in speranta unor rezultate mai relevante.
 12. 12. Relevanta dintre cautari, alegerea paginii si conversia
 13. 13. Relevanta dintre cautari, alegerea paginii si conversia Imagine din raportul 2008 Marketing Sherpa – Search Marketing Benchmark Guide Click-urile se dau mai usor pe rezultatele relevante, iar cele irelevante cer timp de urmarire si atentie. Userii la cautari nu au timp de analiza a rezultatelor, aleg instinctiv.
 14. 14. Rezultate la cautarile locale pe Google • Au aparut de curand in .ro si nu au optiune de administrare oficiala. • Se fac prin urcarea de fisiere KML ce cuprind recenzii la site-uri. • Aparitia lor modifica modul in care un utilizator alege rezultatele la cautari.
 15. 15. Statistici • Trafic.ro: “Google este "responsabil" de peste 97% dintre afisarile efectuate pe site-urile romanesti ca urmare a activitatii utilizatorilor pe motoarele de cautare.” Perioada 1 decembrie 2008 - 8 martie 2009. • Wta.ro: 35,96% pentru 10.176 de site-uri in luna iunie 2009 • Sati.ro: Nu am gasit nici un raport public.
 16. 16. Studiu de caz din public ?

×