Deus Grecs i Romans

16,466 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Deus Grecs i Romans

 1. 1. Déus grecs i romans ● Daniel i Marcos
 2. 2. Zeus ● Déu del cel i dels fenòmens atmosfèrics, de la justícia, déu suprem. ● Barbut, assegut en un tron, amb un llamp o el ceptre a la mà, àguila. ● Els llatins l'anomenaven Júpiter
 3. 3. Zeus
 4. 4. Hera ● Deessa del matrimoni. ● Porta diadema, asseguda en un tron, paó. ● Els llatins l'anomenaven Juno.
 5. 5. Hera
 6. 6. Posidó ● Déu del mar i dels terratrèmols ● Nom llatí: Neptú ● Se'l representa barbut, amb trident, peix, cavall i carro
 7. 7. Posidó
 8. 8. Hades ● Déu dels inferns que regna sobre els morts . ● Nom llatí: Plutó ● Se'l representa barbut, assegut en un tron o conduint un carro, sostenint un ceptre, una cornucòpia o una forca bident, acompanyat del ca Cèrber.
 9. 9. Hades
 10. 10. Demèter ● Deessa de l'agricultura, donà el blat i les lleis als homes. ● Nom llatí: Ceres ● Se'l representa amb espigues de blat, falç, torxa, serp.
 11. 11. Demèter
 12. 12. Hèstia ● Deessa de la llar familiar i pàtria. ● Nom llatí: Vesta ● Se la representa amb una flama, un ase.
 13. 13. Afrodita ● Deessa de l'amor, de la sexualitat i de la bellesa. ● Nom llatí: Venus ● Se la representa normalment nua, sobre una petxina, amb una poma, coloms, pardals
 14. 14. Afrodita
 15. 15. Ares ● És el déu de la guerra. ● Nom llatí: Mart ● Se'l representa sense barba, cuïrassa, casc, escut, llança, gall
 16. 16. Ares
 17. 17. Hefest ● És el déu del foc i dels ferrers. ● Nom llatí: Vulcà ● Se'l representa lleig, coix i brut, tors nu, tenalles, martell i enclusa.
 18. 18. Hefest
 19. 19. Atena ● És la deessa de la guerra, de la saviesa, la intel·ligència i dels artesans. ● Nom llatí: Minerva ● Se la representa ègida, casc, llança, escut, olivera, òliba.
 20. 20. Atena
 21. 21. Àrtemis ● Deessa de la caça i els boscos, la virginitat i els parts, lluna. ● Nom llatí: Diana ● Se la representa amb arc i carcaix, mitja lluna, cèrvol, gos, acompanyada de les nimfes.
 22. 22. Àrtemis
 23. 23. Apol·lo ● És el déu de la bellesa, la música, les arts, la raó, l'endevinació i el sol ● Nom llatí: Apol·lo ● Se'l representa jove bell i sense barba, amb lira o arc i carcaix, corona de llorer, corb
 24. 24. Apol·lo
 25. 25. Hermes ● És el missatger dels déus, déu del comerç i dels lladres, guia els morts als inferns. ● Nom llatí: Mercuri. ● Se'l representa sense barba, amb sandàlies i barret amb ales, caduceu i capa.
 26. 26. Hermes – http://www.antikhermes.com/images/Hermes_by_P raxiteles.jpg
 27. 27. Eros ● És el déu de l'amor ● Nom llatí: Cupido. ● Se'l representa jove o nen nu, amb arc, fletxes i ales a l'esquena.
 28. 28. Eros ● http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm ons/e/eb/Cupido4b.jpg
 29. 29. Dionís ● És el déu del vi, de l'irracional i del teatre. ● Nom llatí: Bacus. ● Se'l representa amb copa, vinya, pàmpols, tirs, pantera, acompanyat dels sàtirs i de les bacants.
 30. 30. Dionís – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu mb/2/2d/Michelangelo_Bacchus.jpg/250px- Michelangelo_Bacchus.jpg
 31. 31. Comentaris ● D3: Zeus apareix amb un ceptre, sobre un tron amb la seva muller, Hera. ● D5: Hera no apareix amb un paó I no està asseguda en un tron. Encara que apareix amb una diadema. ● D7: És barbut, va amb carro I porta un trident. ● D9: Surt amb un ceptre, barbut, surt sense el Cerber.
 32. 32. Comentaris ● D11: Surt amb espigues de blat, torxa I serp, perè sense falç. ● D13: Surt amb la flama però sene l'ase. ● D15: Surt nua, sobre una petxina, amb una poma, coloms, pardals. ● D17: Se'l representa nu sense, cuïrassa, amb casc I escut. ● D19: No té cap dels elements caracteristics.
 33. 33. Comentaris ● D21: Surt amb llança, olivera, sense escut ni òliba. ● D23: Surt amb carcaix, mitja lluna, cèrvol. ● D25: Surt amb jove bell i sense barba, amb lira. ● D27: Surt sense barba, amb sandàlies I caduceu i capa.
 34. 34. Comentaris ● D29: És un nen nu, amb arc, fletxes i ales a l'esquena. ● D31: Surt amb copa, vinya, pàmpols, tirs, acompanyat dels sàtirs i de les bacants.

×