Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
ZERO, Det grønne skiftet og lyden
av gjennomslag
Av kommunikasjonssjef Jon Evang
ZEROs strategiske utgangspunkt
Visjon:
Et modernenullutslippssamfunn
dermenneskeligaktivitet ikke
skadernaturogmiljø.
ZERO...
I ZERO jobber vi
for det vi er for
- ikke mot det vi er mot
Men…
ZERO har kun én oppdragsgiver:
Klima- og miljøsaken. Vi i...
Politikk
Teknologi Næringsliv
ZEROs
metode:
Overordnetmål
Målgruppe
Budskapoghistorie
Argumentasjon
Aktiviteter,møterogmedieplan
Hvem tar beslutningen?
Hvem er enige ...
Kommunikasjonsstrategi
CCSiNorge
Kommunikasjonsmål Offensiv strategi Defensiv strategi
Få rett historie ut: Det var
organi...
Fortellingen om klimaløsningen
$CO2
Enter: Det grønne skiftet
Det
grønne
skiftet
Det grønne skiftet i media
+
-- Finans - SPU inn i fornybar infrastruktur
Lyden av gjennomslag
Det grønne skiftet
Det viktigste målet med
begrepet er allerede
oppnådd!
Mange takk for oppmerksomheten!
Jon Evang: Zero, Det grønne skiftet og lyden av gjennomslag
Jon Evang: Zero, Det grønne skiftet og lyden av gjennomslag
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Jon Evang: Zero, Det grønne skiftet og lyden av gjennomslag

510 views

Published on

Miljøstiftelsen Zero har fått betydelig gjennomslag på Stortinget og satt dagsordenen med Zerokonferansen, blant annet gjennom målrettet påvirkningsarbeid og ved å bruke Zerokonferansen som arena. Hvordan forene påvirkning, fagkunnskap og events for å sette dagsorden og skape endring?

Published in: Government & Nonprofit
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Jon Evang: Zero, Det grønne skiftet og lyden av gjennomslag

 1. 1. ZERO, Det grønne skiftet og lyden av gjennomslag Av kommunikasjonssjef Jon Evang
 2. 2. ZEROs strategiske utgangspunkt Visjon: Et modernenullutslippssamfunn dermenneskeligaktivitet ikke skadernaturogmiljø. ZERO vil gjøre andre gode – til del av løsningen Personlighet: Konstruktiv samarbeidspartner med pågangsmot og integritet . Verdier: Innflytelse Samarbeid Faglig tyngde IZERO jobber vi for det vi er for – ikke mot det vi er mot. Løfte: Klimaløsninger som fungerer Bevis: Størst mulig effekt – enten på kort sikt, eller løsninger som på lengre sikt fører oss til nullutslippssamfunnet Misjon: Drive frem Det grønne skiftet
 3. 3. I ZERO jobber vi for det vi er for - ikke mot det vi er mot Men… ZERO har kun én oppdragsgiver: Klima- og miljøsaken. Vi inngår ikke kompromisser på vegne av klimaet!
 4. 4. Politikk Teknologi Næringsliv ZEROs metode:
 5. 5. Overordnetmål Målgruppe Budskapoghistorie Argumentasjon Aktiviteter,møterogmedieplan Hvem tar beslutningen? Hvem er enige med oss? Hvem er motstanderne våre? Hvem påvirker beslutningstakerne ? Hvem vil vi overbevise? Hva skal til for å overbevise dem? Situasjonsanalyse Delmål Interessentanalyse Hva er saken? Hva vil vi oppnå? Når tas beslutningen? Riktig sak til riktig tid? Kjenner noen til saken? Hvor vanskelig er saken å kommunisere? Hvor mye ressurser har vi og trenger vi? Kommunikasjonsstrategi Hvordan få gjennomslag
 6. 6. Kommunikasjonsstrategi CCSiNorge Kommunikasjonsmål Offensiv strategi Defensiv strategi Få rett historie ut: Det var organiseringen, ikke teknologien som var problemet på Mongstad - Skrive kronikk + blogg/twitter om rett historie - Skape debatt og sette dagsorden om veien til 2020 (dax 18/PK) - Korrigere andre historier i media Bygge forventingene til regjeringens CCS-strategi. Gjøre Tord Lien til Mr. CCS. - Kommentere på SoMe/i media hver gang Tord Lien har et CCS utspill - Møte opp med bløtkake når strategien kommer - Forklare og eksemplifisere hvorfor CCS er viktig - Kommentere på SoMe/i media når noen kritiserer Tord Lien/regjeringens CCS-politikk - Forsvare nødvendigheten av CCS dersom den angripes Kommunisere forventninger til 2030-mål for norsk CCS-strategi - Følge opp med kronikk eller redaksjonelt i etterkant av 2020 beslutning - Forklare hvorfor vi må løfte blikket mot 2030 Bruke åpningen av Boundary Dam for vise vellykket CCS til en overkommelig pris - Frokostseminar/live m/nedtelling og sjampis (TV-media) - Arrangere en ”Boundary Dam” måned i april, hvor CCS-weben viser frem BD, og legge opp informasjon på www.zero.no - Fremheve forskjellene på Boundary Dam og Mongstad Vise fram de anleggene som må renses i Norge - Skape forståelse for å rense industri - kronikk eller redaksjonelt - Koble til forventning om 2030 mål inntrykk Regjeringen og sentrale aktører i gjennomføringen av det norske CCS prosjektet kan regne med ZERO som «stakeholder «.
 7. 7. Fortellingen om klimaløsningen $CO2
 8. 8. Enter: Det grønne skiftet
 9. 9. Det grønne skiftet
 10. 10. Det grønne skiftet i media
 11. 11. + -- Finans - SPU inn i fornybar infrastruktur Lyden av gjennomslag
 12. 12. Det grønne skiftet Det viktigste målet med begrepet er allerede oppnådd!
 13. 13. Mange takk for oppmerksomheten!

×