Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
MODUL 4 : JENIS-JENIS BOSS.
Jenis-jenis Boss..
Boss jenis "yes boss"
Boss jenis macam ni letih kita dibuatnya. Mana taknya, apa yang boss dia suruh, a...
Boss yang kita tak faham apa yang dia nak
Haaa... bos yang jenis ni memang banyak. Bila time bagi kerja kat kita
seolah-ol...
Boss yang kerja tak buat tapi mengampu kuat
Boss yang macam ni kalau ikut kata dia, kerja biar strategik. Strategik
tengko...
BOS YANG LEMAH.
Bos seperti ini hakikatnya tidak berminat sama sekali menjadi bos. Kelakuannya beragam-
ragam. Dia mahu di...
BOS YANG GHAIRAH PADA PERKARA-PERKARA KECIL.
Biar betapa kerap dan baik pun anda melakukan sesuatu, bos sebegini sentiasa ...
BOS YANG HANYA MEMENTINGKAN KERJA SAHAJA.
Bos ini memerah keringat dan idea anda semaksima mungkin sehingga anda mungkin
t...
Walau bagaimanapun rupa dan perangai bos, anda sebenarnya mempunyai dua pilihan. Sama
ada anda berterusan bertahan dengann...
Pengurus Penyelesai Masalah.
Pengurus sebegini biasanya amat fokus untuk menyelesaikan sesuatu masalah. Lebih gemar
menget...
Pengurus Kaki Bodek.
Biasanya pengurus seperti ini mengakui bahawa dia tidak berpihak kepada mana-mana parti di
dalam sese...
Pengurus Pasif.
Pengurus seperti ini menganggap menjaga hati para pekerjanya sebagai suatu kemestian. Hanya
membuat keputu...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Modul 4 jenis boss

567 views

Published on

  • Be the first to comment

Modul 4 jenis boss

  1. 1. MODUL 4 : JENIS-JENIS BOSS.
  2. 2. Jenis-jenis Boss.. Boss jenis "yes boss" Boss jenis macam ni letih kita dibuatnya. Mana taknya, apa yang boss dia suruh, apa yang boss besar kata, CONFIRM dia akan kata "yes boss" walaupun benda tu tak betul. Yang buat kerjanya kita. DIa senang la, cakap "yes boss' lepas tu yang kena pulun buat kerja kitalah. Yang buat lagi boring, arahan yang dia "yes boss" kan tu semuanya merapu, mengarut, membazir dan takde makna. Boss jenis tak percaya anak buah Confirm letih. Mana taknya gila tak percaya tahap gaban punya. Benda- benda kecik pun nak disemaknya satu-satu. Kadang-kadang tu ada yang jenis duduk sebelah kita tengok kita buat kerja macam mana. Perghh stress.... Boss jenis manjang nak cepat Memanglah kerja tu kadang-kadang nak cepat siap. Tapi lemas kalau kerja dengan boss jenis ni. Baru je bagi kerja, tak sampai 2 minit tanya kita dah siap belum? Lepas tu dia dok tanya-tanya sampai la kita siap kerja tu. Kot ya pun bagi la masa sikit. Kalau kerja yang perlu analysis etc. tak akan la seminit dua dah siap.
  3. 3. Boss yang kita tak faham apa yang dia nak Haaa... bos yang jenis ni memang banyak. Bila time bagi kerja kat kita seolah-olah dia bagi freedom la kononnya You buatlah macamana you rasa elok. Waa macam ok jer bunyinya. Tapi bila kita tunjuk output kat dia, haa macam-macam la katanya. Bukan macam ni yang I nak. Ah sudah! cakap je la awal-awal yang macamana yang dia nak. Boss jenis tak konsisten Boss jenis ni memang letih kita. Memang tahan sabar je la. Suruh buat macam ni, jumpa dia sekali dia ubah lak tang lain. Jumpa dia lepas tu lain pulak yang disuruhnya. Aaaa kacau Boss macam ni elok dikurangkan aje berjumpa dengan dia. Baru aman hidup kita. Setiap kali jumpa, setiap kali dia ubah arahan dia. Boss jenis yang elok dia dapat nama, yang tak elok? Boss jenis ni pun ramai. Jenis nak selamatkan diri dia jer. Bila ada salah, kena tegur dengan orang atas, dia channel kat kita. Haa tu la you patutnya buat macam ni, bukan macam tu. Padahal semua yang kita buat semua dia dah approve. Ini jenis bos yang nak lari daripada tanggungjawab. Mati hidup balik dia tak kan pikul tanggungjawab dia. Yang elok atau dapat pujian memang dia yang kaut semua. Bab-bab negatif ni semua dia tala kat kita. Silap-silap depan boss besar dia tala kita. Bestt kan....
  4. 4. Boss yang kerja tak buat tapi mengampu kuat Boss yang macam ni kalau ikut kata dia, kerja biar strategik. Strategik tengkorak dia... Kalau dah kita jer yang asyik pulun. Dia lepas tangan terus, sibuk duk pulun kayu golf dengan orang2 besar. Orang macam ni memang cepat naik pangkat sebab dia pandai ampu boss besar. Yang dok pulun kerja tak mengampu hmmm.... duduk la kerusi yang sama sampai ke tua. Boss yang tak nak dengar pendapat orang lain. Mentang-mentanglah dia boss. Bila dalam meeting tu serupa takde meeting la. Orang start bagi pendapat, dia cantas. Penghabisnya meeting tu semua pendapat dia la yang betul. Orang lain ni pakat cukup syarat jer datang meeting. Dia nak suruh orang dengar dia bercakap, tu jer matlamat dia. BOS HITAM PUTIH. Bos dalam kategori ini berada dalam kekeliruan dan sukar memahami sesuatu. Dia tidak memahami konteks sesuatu perkara dan idea-idea yang sukar. Jika demikian keadaannya, layanilah bos sebegini seperti mana kita melayani anak-anak kecil. Berikan dia maklumat-maklumat yang mudah berserta sokongan data-data yang meyakinkan. Jangan cuba memaksanya memahami perkara-perkara yang sukar dan memeningkan kepalanya sahaja.
  5. 5. BOS YANG LEMAH. Bos seperti ini hakikatnya tidak berminat sama sekali menjadi bos. Kelakuannya beragam- ragam. Dia mahu di-sukai oleh orang lain dan bencikan konflik serta risiko. Dia amat lemah dalam kemahiran mengurus, tetapi tidak bersedia mempelajarinya. Berdepan dengan bos sebegini memerlukan kita mengenal pasti masalah-masalah yang ada dan menghindarkan diri daripada memperkatakan apa yang menjadi kebenciannya. Jika dia tidak mahu mengambil peranan kepimpinan, berhubunglah dengan bos kepada bos itu. Ambil inisiatif bagi melaksanakan kerja-kerja yang perlu, tetapi jangan lupa memaklumkannya perkembangan yang berlaku dalam organisasi. Jadikan hidupnya menyenangkan. Dia tetap perlu dimaklumkan dengan isu-isu kritikal sahaja supaya tindakan anda mendapat sokongannya apabila timbul apa-apa pertelingkahan di kemudian hari. BOS YANG SUKA BERPOLITIK. Bos sebegini selalunya mempunyai agenda tertentu dan hanya merujuk kepada anda sekiranya anda mampu me-nyempurnakan agendanya. Dia juga tidak teragak-agak mengorbankan anda sebagai ‘kambing hitamnya’ apabila matlamatnya terjejas. Kepada bos sebegini, penuhilah impiannya dengan menjadikan mereka kelihatan hebat dengan kejayaan projek-projek yang strategik. Anda pula, hanya perlu memfokuskan kepada kerja-kerja yang mempunyai nilai yang tinggi sahaja, tetapi kurang glamor. Anda juga perlu ingat bos sebegini pasti bertindak balas hatta sanggup menghapuskan anda jika kedudukan dan agendanya diancam. Jika perlu, maklumkan ke pengetahuan pihak atasan peranan penting bos sebegini kepada kejayaan sesebuah projek supaya dia merasa bangga dengan tindakan kita mengharumkan namanya. Anda tidak rugi berbuat demikian kerana masa anda naik pasti tiba juga apabila bos sebegini naik kerana kejayaannya bergantung pada anda.
  6. 6. BOS YANG GHAIRAH PADA PERKARA-PERKARA KECIL. Biar betapa kerap dan baik pun anda melakukan sesuatu, bos sebegini sentiasa mencari kesalahan anda. Anda tentu merasa sangat kecewa dan hilang upaya berdepan dengan bos sebegini. Mengapa dia begitu tidak mempercayai anda? Ini mungkin disebabkan dia tidak sanggup menerima kegagalan. Bagi bos sebegini, berilah maklumat yang lengkap dan yakinkan dirinya yang anda mengambil langkah-langkah yang berhati-hati ketika melaksanakan kerja-kerja anda. BOS YANG HALIMUNAN. Anda tentu menjadi tidak tentu hala kerana bos ini tidak memandu anda dalam melaksanakan sesuatu kerja. Wujud ataupun tidak wujudnya bos ini tidak membantu anda kerana dia adalah halimunan. Halimunan mungkin kerana dia sentiasa sibuk dengan urusan lain, tidak mahu mengambil tahu ataupun tidak mahir dalam sesuatu perkara dan hanya membiarkan anda sahaja bergelut dengannya.Bagi bos ini, anda perlulah menggunakan kemahiran komunikasi anda dengan memberikannya maklumat yang lengkap, ringkas dan mudah sahaja. Mudahkan dia supaya dapat memberikan keputusan yang anda mahukan. Tunjukkan kepadanya arah tuju, perancangan dan matlamat kerja anda. Ikatlah dirinya dengan komitmen secara berkala.
  7. 7. BOS YANG HANYA MEMENTINGKAN KERJA SAHAJA. Bos ini memerah keringat dan idea anda semaksima mungkin sehingga anda mungkin terpaksa melupakan dunia sebenar anda di luar pejabat. Anda mungkin tidak dapat bertahan lama dengan bos sebegini. Cubalah cari peluang menerangkan kepadanya bahawa anda memerlukan keseimbangan antara kerjaya dan kehidupan. Howard Eisner (2001) menerusi artikelnya bertajuk “Bad Bosses: How to Cope if You Get Stuck With One” di dalam Majalah Tech Manager menyenaraikan 6 jenis bos yang teruk, iaitu: -Bos yang tidak mendengar dengan baik. -Bos yang bersifat autokratik. -Bos yang enggan membuat sebarang keputusan. -Bos yang cenderung mengambil kisah dan men-campuri perkara-perkara yang kecil dan remeh temeh. -Bos yang suka mencari masalah dengan sesiapa sahaja. -Bos yang lebih berminat mendapat pujian atas kejayaan yang dicapai.
  8. 8. Walau bagaimanapun rupa dan perangai bos, anda sebenarnya mempunyai dua pilihan. Sama ada anda berterusan bertahan dengannya sehingga anda mencapai kejayaan yang melayakkan anda pula bergelar bos ataupun anda mengangkat kaki meninggalkan organisasi itu. Pilihan di tangan anda. Buatlah pertimbangan yang sewajarnya kerana mencari bos yang terbaik adalah sama beratnya kepada sesebuah organisasi mencari pekerja yang terbaik. Peranan anda adalah bekerja dengan baik, cekap, mencapai matlamat anda serta memajukan diri anda. Jika bos anda gagal membantu anda mencapai hasrat itu, apalah gunanya lagi anda terus berhempas pulas bersama-sama organisasi sebegini. Anda perlu ingat peranan bos kepada diri dan kerjaya anda adalah amat penting. Jika anda mempunyai bos yang bersikap seperti pembimbing, pengajar, mentor dan juru-latih, anda pasti berjaya dalam mencapai matlamat anda. Jika sebaliknya, anda sebenarnya sudah membazirkan umur singkat anda kepada sesuatu yang menjahanamkan diri anda sahaja. Bos lahir daripada pelbagai sumber. Ada orang yang berhempas pulas dari bawah, meniti tangga kerjaya dan akhirnya menjadi bos. Ada yang masuk sahaja ke dalam organisasi, terus sahaja menjadi bos, biarpun umur dan pengalaman baru setahun jagung. Ada juga yang menjadi bos secara kebetulan ataupun dengan tidak sengaja. Bermacam-macam lagi cara seseorang itu mendapat gelaran bos.
  9. 9. Pengurus Penyelesai Masalah. Pengurus sebegini biasanya amat fokus untuk menyelesaikan sesuatu masalah. Lebih gemar mengetahui apakah tindakan-tindakan yang dilakukan dan hanya ingin melihat hasratnya tercapai. Pengurus sebegini tidak suka mendengar alasan-alasan atau pandangan-pandangan yang melambatkan proses-proses tindakan. Pengurus Pengugut. Pengurus jenis ini suka kakitangannya untuk melakukan sesuatu kerja mengikut kehendaknya dengan cara memaksa dan dituruti dengan elemen-elemen ugutan. Di antara ayat-ayat yang berbaur ugutan yang pernah terpacul dari mulut pengurus seperti ini ialah: “Kalau kerja itu tidak siap minggu ini, bonus awak akan dipotong”. “If you think you can’t do it, you are not belonged here”. “You need to buck up! Otherwise, I’ll replace you with somebody else”. “Saya lihat awak tidak banyak menyumbang untuk jabatan ini tidak seperti pekerja- pekerja lain. Bagaimana saya hendak naikkan pangkat awak? Elok awak cari kerja lain sahajalah”.
  10. 10. Pengurus Kaki Bodek. Biasanya pengurus seperti ini mengakui bahawa dia tidak berpihak kepada mana-mana parti di dalam sesebuah organisasi. Macam “lalang” dan mengikut arah pengurus atasan untuk memastikan jawatannya terjamin dan mungkin pangkatnya dinaikkan.Kadangkalanya, pengurus ini menghadapi masalah sekiranya berlaku apa-apa situasi yang dia tidak terfikirkan atau tidak bersedia. Jarang sekali mahu membuat keputusan dan lebih suka menyuruh orang lain membuatnya tetapi mahukan merit sekiranya keputusan tersebut membuahkan hasil yang baik. Jika sebaliknya, padahlah orang yang membuat keputusan tersebut. Pengurus Ego. Pengurus seperti ini hanya fokus untuk diri sendiri sahaja. Baginya, semua hasil kerja yang telah dilakukan oleh pekerja-pekerjanya adalah tanggungjawab pekerja-pekerja tersebut tetapi semua penghargaan- penghargaan yang diterima termasuklah bonus dan kenaikan pangkat hanyalah untuk dia seorang.Pengurus seperti ini biasanya meletakkan matlamat hidupnya sendiri sebagai yang paling utama melebihi matlamat jabatannya. Pengurus Terlalu Sempurna. Pada pandangan ramai, pengurus seperti ini mempunyai kualiti diri yang amat bagus. Walaubagaimanapun, kerana inginkan kesempurnaan sentiasa dan takut untuk menghadapi atau berlakunya kesilapan, tindakan-tindakannya banyak yang menjurus kepada kelewatan di dalam membuat keputusan-keputusan kerana terlalu mementingkan dan mencari fakta-fakta tambahan.
  11. 11. Pengurus Pasif. Pengurus seperti ini menganggap menjaga hati para pekerjanya sebagai suatu kemestian. Hanya membuat keputusan-keputusan setelah pasti bahawa kakitangannya boleh menerima akan keputusannya. Dia hanya bertindak jika sesuatu kejadian itu telah berlaku dan biasanya telah terlambat.Mungkin pengurus seperti ini mudah disayangi oleh pekerjanya tetapi juga boleh mendatangkan masalah sekiranya ingin menjalankan dasar-dasar baru syarikat yang mungkin tidak disukai oleh para pekerjanya. Pengurus Proaktif. Pengurus Proaktif pula adalah seorang pengurus yang memiliki kesemua elemen-elemen yang baik dan ideal daripada semua jenis-jenis pengurus yang aku sebutkan di atas dan tanpa apa-apa cacat celanya. Pengurus pro- aktif adalah jenis pengurus yang terbaik yang diperlukan oleh sesebuah organisasi atau syarikat yang mahukan kejayaan yang cemerlang.

×