Presentatie workshop Mediawijs met sociale media

426 views

Published on

Gegeven door Remco Pijpers en Daniella Overbeek op IPON2014.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
426
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentatie workshop Mediawijs met sociale media

 1. 1. “Mediawijs met Sociale Media” Remco Pijpers / Daniella Overbeek
 2. 2. Vraag 1 Je maakt een aantal foto’s van jezelf met grappige filters op Instagram. Kan iedereen deze foto’s zien? a Nee toch? b Ja, als je je account niet beveiligt, kan de hele wereld meekijken
 3. 3. Vraag 2 Een vriend(in) heeft een foto van je gemaakt en die met naam-tag op Facebook gezet. Je staat er niet leuk op en wilt de foto zo snel mogelijk van internet af hebben. Hoe pak je dit aan? a Je verwijdert de tag en je vraagt je vriend(in) of die foto er af mag. b Je verwijdert je Facebook-account en hoopt dat alle foto’s met jouw naam dan ook verdwijnen.
 4. 4. Vraag 3 Zijn alle filmpjes op YouTube openbaar? a. Ja b. Nee
 5. 5. Vraag 4 Tumblr, wat kun je daarmee? a Video’s opnemen en delen met je vrienden. b Afbeeldingen bekijken en inspiratie opdoen over alles: van minecraft tot mode en van voetbal tot breien.
 6. 6. Vraag 5 Als je een filmpje van zes seconden wilt maken, welke app heb je dan nodig? a Vine b Vimeo
 7. 7. Vraag 6 Een leerling heeft een aantal briljante bouwtrucs voor Minecraft of kent een te leuk liedje op de gitaar. Hoe deelt hij/zij dit online gemakkelijk met vrienden? a Via Pinterest b Via een eigen YouTube kanaal
 8. 8. Vraag 7 Hoe lang blijft een foto gemiddeld op internet staan? a Tien jaar b Voor altijd
 9. 9. Vraag 8 Wat is het portretrecht? a Het recht om je in bepaalde gevallen te verzetten tegen publicatie van een foto. b Het recht om foto’s van iedereen te mogen maken wanneer je maar wilt.
 10. 10. Vraag 9 Je wilt een goede profielfoto kiezen voor Whatsapp, Telegram, Instagram, Facebook of Snapchat. Wat is de meest veilige keuze? a Een selfie terwijl je scheel kijkt. b Een foto van je huisdier.
 11. 11. Vraag 10 Jouw naam staat ‘getagd’ in een foto waar jij helemaal niet opstaat. Kan dat? a Ja b Nee
 12. 12. Vraag 11 Je hebt een nieuwe cavia en wilt de eerste foto’s en filmpjes zo snel mogelijk delen met je vrienden en familie. Hoe doe je dat het snelst en gemakkelijkst? a Via een groep die je aanmaakt in Whatsapp. b Je bouwt een website voor de gelegenheid.
 13. 13. Vraag 12 Als iemand een foto van je maakt, vraag je dan wat hij of zij ermee gaat doen? a Ja, want ik wil niet dat die foto straks ineens op internet staat. b Nee, waarom zou ik?
 14. 14. Vraag 13 Als iemand een foto van jou op internet vindt, kan hij/zij die dan downloaden, bewerken en kopiëren in een andere foto? a Nee b Ja
 15. 15. Vraag 14 Als je een foto op Facebook zet, blijft dat dan jouw foto? a Ja, het blijft jouw foto, maar Facebook kan ermee doen wat ze wil. b Ja, het blijft jouw foto en jij bepaalt wat ermee gebeurt.
 16. 16. BONUS 1 Wat is Tinder? a Een Facebook speciaal voor kinderen, net gestart b Een dating-app
 17. 17. BONUS 2 Wat is Padlet? a Een doekje om een iPad mee schoon te maken b Een digitale ‘muur’ die je kunt volplakken met notities, foto’s en video’s
 18. 18. En nu JIJ!

×