Advertisement
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Mondriaan mediawijs op stage solliciteren

 1. ROC Mondriaan 15 maart 2018 Karin Winters
 2. Hoofdredacteur Coauteur van: @karinwinters karinblogt.nl Onderzoek en ontwerp spelendermediawijs.nl Master of Education Auteur Ontwikkelaar leerlijn: Co Founder EC Stichting Leerkracht
 3. https://www.ask-task.nl/ https://job-talk.nl/ http://www.wurcly.nl
 4.  Prangende leervragen??
 5. http://leerlijnsolliciteren.nl
 6. Hoe vaak Google jij jezelf Alles Mediawijs?
 7. 11
 8. 1. Lach 2. Je gezicht is in beeld en je ogen zijn zichtbaar (geen zonnebril of petje) 3. Je staat er alleen op, niet met je “beste vrienden en vriendinnen” 4. Gebruik niet je leukste feestfoto met een drankje in je hand of met feestende mensen erbij 5. Blijf jezelf en dus herkenbaar. 6. Ga niet te ver van de camera afstaan en kijk niet recht in de camera. 7. Veel profielfoto’s zijn vierkant dus hou daar rekening mee, anders krijg je door vervorming een gek hoofd. 8. Denk aan de achtergrond, dat mag best een gebouw of stad zijn, maar niet te druk 9. Laat iets van jezelf terugkomen, houd bijvoorbeeld iets vast net onder je gezicht (kwast, boek, bloem) 10. Zorg dat je er verzorgd uitziet, (voor dames: niet te veel en niet te weinig make-up.)
 9. Wat beweegt jou? Waar word je blij van? Waar kunnen mensen je voor wakker maken? 13
 10.  Verzamel alleen een aantal namen van mensen die jij kent en waarvan je weet dat zij werken of gewerkt hebben.  Doe je dat met een Popplet, dan moet je daar eerst een account aanmaken en zet je jezelf centraal. Dat zou er zo uit kunnen zien.
 11. Elevator Pitch Wie ben je, waar ben je goed in? Laat een ander iets over jou zeggen Schrijf een pakkende tekst van ca. 200 woorden.
 12.  Opvallend. Denk aan opvallend door de woordkeuze of bijvoorbeeld een beetje humor. Een goede Quote (met bron)  Authentiek. Je bent een mens en het gaat over JOU  Duidelijk. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat de boodschap is en wat je wilt bereiken.
 13. 17
 14. 18
 15. 1. Zorg voor een goede url. 2. Klopt de kop? 3. Is je Profielfoto in orde? 4. Samenvatting (pitch) Zet meldingen aan je netwerk (tijdelijk) uit
 16. 1. Nodig alleen nieuwe contacten uit met een persoonlijk boodschap 2. Heet nieuwe contacten welkom met een bericht en eindig met een vraag 3. Word lid van minstens 3 groepen van jouw interessegebied (mail melding uit) 4. Reageer en stel vragen in de groepen of start zelf een discussie 5. Communiceer en klik niet constant op interessant 6. Kijk terug als mensen op jouw profiel gekeken hebben 7. Plaats af en toe een update 8. Geef alleen eerlijke en oprechte aanbevelingen 9. Steel niet in elkaars netwerk 10. Neem de tijd en schoon regelmatig contacten
 17.  Schrijf in steekwoorden op wat je over jezelf wilt zeggen  Zoek een goede plek om je te laten filmen  1 minuutje….moet te doen zijn.
 18.  Verzamel zoveel mogelijk van de producten die je gemaakt hebt  Screenshots, foto’s, woordwolk…..  Maak een filmpje over jezelf maar zonder dat je zelf in beeld bent.  Moviemaker, moovly……powerpoint….
 19. Maak een flyer van jezelf en bewaar deze en bewaar ook de link naar de online flyer. Deze kun je eventueel op je cv als link invoegen. Kijk eens voor inspiratie op deze Pinterest pagina Jillster Canva Easel.ly
 20. karinwinters@gmail.com karinwinters.nl karinblogt.nl
Advertisement