Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Mediawijs solliciteren ict dag Eindhoven

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 27 Ad
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Similar to Mediawijs solliciteren ict dag Eindhoven (20)

More from Karin Winters (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Mediawijs solliciteren ict dag Eindhoven

 1. 1. ICT dag 2 7 november 2016 Karin Winters
 2. 2. Baas van: Hoofdredacteur: Coauteur van: @karinwinters Karinblogt.nl Onderzoek en ontwerp spelendermediawijs.nl Master of Education Auteur (keuze)module Mediawijsheid Ontwikkelaar leerlijn:
 3. 3. We doorlopen een aantal opdrachten uit de leerlijn Mediawijs Solliciteren. We gaan dit doen dit met jouw eigen LinkedIn profiel Schud je LinkedIn profiel wakker!
 4. 4.  Ik ga niet weg voordat ik…….
 5. 5. Google jezelf Alles Mediawijs?
 6. 6. Google de buurman Wissel met elkaar uit wat er gevonden is. Is alles Mediawijs?
 7. 7. Beschrijf jezelf in maximaal 15 steekwoorden Maak er een woordwolk van. http://www.wordclouds.com/ Of http://www.wordle.net
 8. 8. [bron Werkplanet]
 9. 9.  Verzamel alleen een aantal namen van mensen die jij kent en waarvan je weet dat zij werken of gewerkt hebben.  Doe je dat met een Popplet, dan moet je daar eerst een account aanmaken en zet je jezelf centraal. Dat zou er zo uit kunnen zien.
 10. 10. 1. Ga naar Socilab en log in met je LinkedIn-account. 2. Speel met jouw netwerk en maak een screenshot.
 11. 11. Elevator Pitch Schrijf een pakkende tekst van ca. 200 woorden. Wie ben je, waar ben je goed in?
 12. 12.  Pitch jezelf voor deze groep
 13. 13. 1. Lach 2. Je gezicht is in beeld en je ogen zijn zichtbaar (geen zonnebril of petje) 3. Je staat er alleen op, niet met je “beste vrienden en vriendinnen” 4. Gebruik niet je leukste feestfoto met een drankje in je hand of met feestende mensen erbij 5. Blijf jezelf en dus herkenbaar. 6. Ga niet te ver van de camera afstaan en kijk niet recht in de camera. 7. Veel profielfoto’s zijn vierkant dus hou daar rekening mee, anders krijg je door vervorming een gek hoofd. 8. Denk aan de achtergrond, dat mag best een gebouw of stad zijn, maar niet te druk 9. Laat iets van jezelf terugkomen, houd bijvoorbeeld iets vast net onder je gezicht (kwast, boek, bloem) 10. Zorg dat je er verzorgd uitziet, (voor dames: niet te veel en niet te weinig make-up.)
 14. 14. Bekijk samen je profielfoto en maak een nieuwe foto
 15. 15. Niet altijd is een profielfoto nodig en het is ook leuk om te spelen met foto’s Maak een avatar van jezelf: Met je telefoon app FaceQ Online: http://southpark.cc.com/avatar Of http://www.doppelme.com/
 16. 16.  Opvallend. Denk aan opvallend door de woordkeuze of eventueel een beetje humor.  Authentiek. Je doelgroep moet een beeld krijgen van het bedrijf op een persoonlijke manier.  Duidelijk. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat jouw boodschap is en wat je wilt bereiken.  Call-to-action-mogelijkheid. Denk aan een link van een website en/of contactgegevens van het bedrijf.
 17. 17. 1. Zet meldingen aan je netwerk (tijdelijk) uit 2. Zorg voor een goede url. 3. Klopt de kop? 4. Is je Profielfoto in orde? 5. Samenvatting (pitch)
 18. 18. 1. Nodig alleen nieuwe contacten uit met een persoonlijk boodschap 2. Heet nieuwe contacten welkom met een bericht en eindig met een vraag 3. Word lid van minstens 3 groepen van jouw interessegebied (mail melding uit) 4. Reageer en stel vragen in de groepen of start zelf een discussie 5. Communiceer en klik niet constant op interessant 6. Kijk terug als mensen op jouw profiel gekeken hebben 7. Plaats af en toe een update 8. Geef alleen eerlijke en oprechte aanbevelingen 9. Steel niet in elkaars netwerk 10. Neem de tijd en schoon regelmatig contacten
 19. 19.  Wie durft?  Wie geeft feedback?
 20. 20.  Natuurlijk hoeft deze niet gepubliceerd te worden, maar enkel voor vandaag geoefend.  Schrijf in steekwoorden op wat je over jezelf wilt zeggen  Zoek een goede plek om je te laten filmen  1 minuutje….moet te doen zijn.
 21. 21.  Verzamel zoveel mogelijk van de producten die je gemaakt hebt  Screenshots, foto’s, woordwolk…..  Maak een filmpje over jezelf maar zonder dat je zelf in beeld bent.  Moviemaker, moovly……powerpoint….
 22. 22.  Kijk eens naar deze video……wat gaat er niet goed? https://youtu.be/Ma1RzpgrQU8 Hoe zou je dit met leerlingen/studenten kunnen oefenen?
 23. 23.  Het is lastig voor studenten en leerlingen om te telefoneren  Bedenk een oefening hoe je dat zou kunnen doen
 24. 24. karinwinters@gmail.com karinwinters.nl karinblogt.nl

×