Saját Web rádió készitése .
Tisztelt Olvasó ' Ha van ideje és jártassága készithet egy saját web
rádiót ' Igen ez is lehet...
klienst, és minden netrádió indításkor, vagyis mielott elindítanánk az
internet rádiót azelott frissítjük az IP címünket a...
Ha megvan minden, akkor neki is állhatunk. Ne feledjük, hogy a
tuzfalat be kell kapcsolni. Mert ha ezt nem tesszük meg, ak...
*= Az IP címünket így tudhatjuk meg: http://www.whatismyip.com.
Most a gyári beállítások láthatók: Az Encoder Type beállít...
Az Input Device menüben hagyjuk a Winamp beálítást, azaz a gyári
beálítást.
De ha azt akarjuk, hogy zene közben tudjunk be...
Kezdjük al alapoknál, ha nem vagyunk fix IP címesek, tehát minden
kapcsolódáskor változik az IP címünk, akkor érdemes regi...
Ha megvan minden, akkor neki is állhatunk. Ne feledjük, hogy a
tuzfalat be kell kapcsolni. Mert ha ezt nem tesszük meg, ak...
8000, Password: ezt hagyjuk békén, Encoder: ezt is hagyjuk.
Yellowpages: Ezt a menüpontot nem fényképeztem le, mert nagyon...
Az Input Device menüben hagyjuk a Winamp beálítást, azaz a gyári
beálítást.
De ha azt akarjuk, hogy zene közben tudjunk be...
Forrás :http://onlinetvradio.info/Hogyan-keszitsunk-sajat-webradiot.tv
Hasonló tanács '
Legyen saját webrádiód - ingyen!
G...
alkalmazást is. Ha még nem rendelkezünk Winamppal, első lépésként töltsük
le Letöltések rovatunkból a legújabb, 5.08-as vá...
A fenti kép már a működő adáskonzolt (monitort) mutatja működés közben.
Előbb azonban térjünk vissza a Winamphoz és állíts...
mezőben látunk 5 Output mezőt. Ezek a kimenti adáskódolást (minőséget)
határozzák meg és az Encoder felső menühöz tartozna...
beállíthatjuk a lejátszási módot, hogy pédául véletlenszerűen válogasson a
lejátszó kedvenc zenéinkből, vagy ismételje az ...
Forrás : http://www.jox.hu/cikkek/70/8#comments
Harmadik megoldás : Special audio .
Nagyszerű ha letölti.Lehet élvezni 14 ...
http://torrent.la-start.ro/
Szabad torrentek azok amelyeknél letölt és nem kell seedelni '
http://thepiratebay.org/
http:/...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Saját Web rádió készitése .

19,109 views

Published on

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
19,109
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
23
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Saját Web rádió készitése .

 1. 1. Saját Web rádió készitése . Tisztelt Olvasó ' Ha van ideje és jártassága készithet egy saját web rádiót ' Igen ez is lehetséges ' Engem is foglalkoztatott ez a téma és végül is sikerült, de sok munka útán.Az én saját web rádióm kisérleti stádiúmba van ,ezért nem teszem közzé .De a lényeg az ,hogy van és működik. A tapasztalataim alapján állithatom,hogy érdemes saját web rádiót kősziteni.De hogyan ? Négy lehetőséget vázolok fel és Ön kipróbálhatja mindegyiket. Ha nem sikerül , kérjen segitséget. Ha sikerült beinditani a rádióját, de alig van zenei anyagja, mit tehet ? A válaszom : torrentezzen. Időigényes ,de megéri ' Segithetek ? Akkor kezdjük ell ' Első legegyszerűbb megoldás : Hotdog rádió . Regisztrálni kell és kapsz egy saját rádiót ,mely rádióra harminc számot tehetsz fell.De gyüjteni kell a pontokat is és egy listárról válogathatsz . A fiataloknak hasznos lehet ez az oldal is. Sok sikert kivánok ' http://www.hotdog.hu/hotcast/ Klikkeljen a cimre és néhány percen belül szól a rádiója ' Második megoldás : Winamp Rádió . Ha ezt választja ,akkor a tanács betartásával létre hoztja a saját web rádióját.Ha nem sikerül ,akkor kérjen segitséget. Ez nekem sikerült, de nehezen.Kétféle tanács közűl választhat ,de nagy eltérés nincs .Winampra szüksége lehet , percek alatt kész van ' Saját webrádió készítése Írta: Online Média - INGYEN ONLINE TV és rádióadók Írta: Online Média - INGYEN ONLINE TV és rádióadók 2007. március 10. 2007. március 10. Készítsünk saját webrádiót ingyen. Három programra kell hozzá. Egy szerver programra, egy sugárzó programra (ami egy Winamp bovítmény) és a Winampra. Készítsünk saját webrádiót ingyen. Három programra kell hozzá. Egy szerver programra, egy sugárzó programra (ami egy Winamp bovítmény) és a Winampra. Kezdjük al alapoknál, ha nem vagyunk fix IP címesek, tehát minden kapcsolódáskor változik az IP címünk, akkor érdemes regisztrálni magunkat a www.myip.hu oldalon és így választunk egy tetszoleges nevet, pl. a rádiónk nevét, és azt regisztráljuk, majd letöltjük a myip
 2. 2. klienst, és minden netrádió indításkor, vagyis mielott elindítanánk az internet rádiót azelott frissítjük az IP címünket a kliens progival. Telepítsük a szerver programot, és a Winamp bovítményt, amit letölthettek az oldalamról (letöltés menüpont) vagy innen: Shoutcast dsp 1.8.2b (Winamp bovítmény) ::: Shoutcast 1.9.5 (szerver progi) ::: Persze szükséges az Internet Rádiózáshoz egy tuzfal. Ajánlott a Sygate (ingyenes), ami megtalálható az oldalamon a Letöltés menüpont alatt, vagy innen is le töltheted. Szerver progi: Kill server - leállítás Hide monitor - elrejti ikonsorba Edit log - log szerkesztése Edit config - konfiguráció szerkesztése Shoutcast dsp bovítmény:
 3. 3. Ha megvan minden, akkor neki is állhatunk. Ne feledjük, hogy a tuzfalat be kell kapcsolni. Mert ha ezt nem tesszük meg, akkor bekaphat a gépünk egy két szép vírust. 1. lépés: Indítsuk el a Winamp-ot. 2. Indítsuk a Shoutcast szerver progit. 3. Indítsuk el a Shoutcast dsp programot, amit a Winamp Options - Preferences- DSP Efects menübol érhetünk el. A következo lépésként be kell állítanunk a Shoutcast DSP programban a dolgainkat, amelyek nélkül nem fog menni a netrádió. Connection: Output Configuration: Addres: Saját IP* címünk, Port: 8000, Password: ezt hagyjuk békén, Encoder: ezt is hagyjuk. Yellowpages: Ezt a menüpontot nem fényképeztem le, mert nagyon egyszeru: ide kell beírni a webrádiónk nevét, és az adatait (ugyanabba a sorba), és itt kell megadni a rádiónk honlapjának a címét, ha van.
 4. 4. *= Az IP címünket így tudhatjuk meg: http://www.whatismyip.com. Most a gyári beállítások láthatók: Az Encoder Type beállítás az jó, ha pedig internet kapcsolatunk engedi, akkor pedig az Encoder Settings- ben akár 24-320 kb/s sávszélességgel is mehet az adásunk.
 5. 5. Az Input Device menüben hagyjuk a Winamp beálítást, azaz a gyári beálítást. De ha azt akarjuk, hogy zene közben tudjunk beszélni, akkor állítsuk át az Input fülben a Winamp Recommended opciót a Soundcard input-ra. Ja persze ehhez kell egy mikrofon is. Most már megvannak a Technikai beállítások és most már nincs más dolgunk, hogy összerakjunk egy mp3-makból álló zenei listát, amit tetszoleges idoben játszunk le. Beállíthatjuk úgy is, hogy össze vissza játssza le a zenének, vagy sorba. Hallgatottságunkat a következo címen nézhetjük meg: http://saját ip címünk: 8000/index.html Itt többek között megnézhetjük az utolsó tíz számot, amit lejátszottunk. És egy kis segítség, ha azt írná ki a Shoutcast Source progi, hogy NOT connected, akkor az adress-nél írjuk át az IP címünket a helyes címre, de ez csak a dinamikus IP címuekre vonatkozik. Írta: Varga László
 6. 6. Kezdjük al alapoknál, ha nem vagyunk fix IP címesek, tehát minden kapcsolódáskor változik az IP címünk, akkor érdemes regisztrálni magunkat a www.myip.hu oldalon és így választunk egy tetszoleges nevet, pl. a rádiónk nevét, és azt regisztráljuk, majd letöltjük a myip klienst, és minden netrádió indításkor, vagyis mielott elindítanánk az internet rádiót azelott frissítjük az IP címünket a kliens progival. Telepítsük a szerver programot, és a Winamp bovítményt, amit letölthettek az oldalamról (letöltés menüpont) vagy innen: Shoutcast dsp 1.8.2b (Winamp bovítmény) ::: Shoutcast 1.9.5 (szerver progi) ::: Persze szükséges az Internet Rádiózáshoz egy tuzfal. Ajánlott a Sygate (ingyenes), ami megtalálható az oldalamon a Letöltés menüpont alatt, vagy innen is le töltheted. Szerver progi: Kill server - leállítás Hide monitor - elrejti ikonsorba Edit log - log szerkesztése Edit config - konfiguráció szerkesztése Shoutcast dsp bovítmény:
 7. 7. Ha megvan minden, akkor neki is állhatunk. Ne feledjük, hogy a tuzfalat be kell kapcsolni. Mert ha ezt nem tesszük meg, akkor bekaphat a gépünk egy két szép vírust. 1. lépés: Indítsuk el a Winamp-ot. 2. Indítsuk a Shoutcast szerver progit. 3. Indítsuk el a Shoutcast dsp programot, amit a Winamp Options - Preferences- DSP Efects menübol érhetünk el. A következo lépésként be kell állítanunk a Shoutcast DSP programban a dolgainkat, amelyek nélkül nem fog menni a netrádió. Connection: Output Configuration: Addres: Saját IP* címünk, Port:
 8. 8. 8000, Password: ezt hagyjuk békén, Encoder: ezt is hagyjuk. Yellowpages: Ezt a menüpontot nem fényképeztem le, mert nagyon egyszeru: ide kell beírni a webrádiónk nevét, és az adatait (ugyanabba a sorba), és itt kell megadni a rádiónk honlapjának a címét, ha van. *= Az IP címünket így tudhatjuk meg: http://www.whatismyip.com. Most a gyári beállítások láthatók: Az Encoder Type beállítás az jó, ha pedig internet kapcsolatunk engedi, akkor pedig az Encoder Settings- ben akár 24-320 kb/s sávszélességgel is mehet az adásunk.
 9. 9. Az Input Device menüben hagyjuk a Winamp beálítást, azaz a gyári beálítást. De ha azt akarjuk, hogy zene közben tudjunk beszélni, akkor állítsuk át az Input fülben a Winamp Recommended opciót a Soundcard input-ra. Ja persze ehhez kell egy mikrofon is. Most már megvannak a Technikai beállítások és most már nincs más dolgunk, hogy összerakjunk egy mp3-makból álló zenei listát, amit tetszoleges idoben játszunk le. Beállíthatjuk úgy is, hogy össze vissza játssza le a zenének, vagy sorba. Hallgatottságunkat a következo címen nézhetjük meg: http://saját ip címünk: 8000/index.html Itt többek között megnézhetjük az utolsó tíz számot, amit lejátszottunk. És egy kis segítség, ha azt írná ki a Shoutcast Source progi, hogy NOT connected, akkor az adress-nél írjuk át az IP címünket a helyes címre, de ez csak a dinamikus IP címuekre vonatkozik. Írta: Varga László
 10. 10. Forrás :http://onlinetvradio.info/Hogyan-keszitsunk-sajat-webradiot.tv Hasonló tanács ' Legyen saját webrádiód - ingyen! Gyakorlat · 2005. január 16., 13:41 · Nimrud · Nyomtatás · Az Internet számos lehetőséget nyújt használóinak, s üzemeltethetünk teljesen ingyen saját webrádiót is, eképpen akár CD-minőségű adást "sugározhatunk" a világ bármely pontjára. Gyakorlat rovatunk folytatásaként lépésről-lépésre bemutatjuk a jox.hu olvasóinak a saját webrádiókészítés fortélyait. Kezdeti lépések A saját webrádió üzemeltetésének számos módja van, a jox.hu talán a legegyszerűbb - és egyben a legnépszerűbb - lehetőséget mutatja be, ez pedig a közkedvelt Winamp zenejátszó általi műsorközvetítés. Még mielőtt bemutatjuk a lépéseket, nézzük a technológia működési hátterét és egyáltalán azt, hogy alkalmasak vagyunk-e műsorközvetítésre. A Winamp fejlesztőcsapata nullsoft shoutcast néven alkotta meg a digitális audió Internetes műsorközvetítést és az MPEG Layer 3 Audio streaming technológiát alkalmazzák, hogy saját számítógépünkről szolgáltassunk tetszőleges minőségű adást. Az adás minősége természetesen Internet kapcsolatunktól függ, de a rendszer lehetőséget biztosít modemeseknek is a rádiózásra - az adásminőség rovására persze. No erről majd később... A rádiózás ajánlott módja a Winamppal történő hagyományos MP3 zenejátszás, melyet két alkalmazás - egy Winamp-bővítmény és egy külön kis program - segítségével "kilövünk" a világhálóra. Programok telepítése és beállításai A Winampot már minden bizonnyal szinte minden számítógéphasználó ismeri és használja is kedvenc MP3-zenéi hallgatásához. A méltán népszerű zenejátszó programhoz számos bővítményt (plug-in-t) írtak a Winamp fejleszői és lelkes "civilek" is, eképpen megalkották a műsorközvetítő
 11. 11. alkalmazást is. Ha még nem rendelkezünk Winamppal, első lépésként töltsük le Letöltések rovatunkból a legújabb, 5.08-as változatát. A megszokott módon telepítsük a programot gépünkre. Következő lépésként be kell szerezzük (és telepítenünk kell) a szükséges bővítményt Winampunkhoz és az adásközvetítő alkalmazást (a webrádió szerverprogramot). Kezdjük a bővítmény letöltésével, mely a Nullsoft SHOUT cast Source DSP v1.8.2b nevet viseli. Letöltés után telepítsük az alkalmazást. Indítsuk el a Winamp-zenejátszót, majd az Options lenyíló menüre kattintva a Preferences almenüt válasszuk ki. Gyorsbillentyűt is használhatunk: nyomjuk le a Ctrl majd a p billentyűket. A felbukkanó ablakban válasszuk ki a Plug-ins mezőben a DSP/Effect mezőt a bal oldali párbeszédablakban és válasszuk ki a Nullsoft SHOUT cast Source DSP-t: Következő lépésként töltsük le a SHOUT Cast szerveralkalmazást a jox.hu Letöltések rovatából. Telepítsük az alkalmazást gépünkre, majd indítsuk el. A szervert a Kill server gomb megnyomásával tudjuk leállítani, a Hide Monitor pedig elrejti a monitor-ablakot. Az Edit log mezőben az alkalmazás szöveges formátumban tájékoztat az adás paramétereiről, így a hallgatók IP-címéről, a használt médajátszóról és a hallgatás idejéről (másodpercben). Az Edit config mezőben - értelemszerűen - néhány paramétert tudunk megváltoztatni, itt ami számunkra fontos, az a hallgató szám megadása. Alapban maximum 32 hallgató csatlakozhat adásunkra, ezt az értéket tetszés szerint megváltoztathatjuk a 'MaxUser=32' sorban, a szöveges mező tetején. A hallgatói számot Internet-kapcsolatunk sávszélessége határozza meg.
 12. 12. A fenti kép már a működő adáskonzolt (monitort) mutatja működés közben. Előbb azonban térjünk vissza a Winamphoz és állítsuk be a korábban telepített DSP-bővítményt, mely az adásközvetítés minőségéért felel. Az Output fülre való kattintással a bal oldali
 13. 13. mezőben látunk 5 Output mezőt. Ezek a kimenti adáskódolást (minőséget) határozzák meg és az Encoder felső menühöz tartoznak. A Main első menüben a Connection gombra való kattintással kell megadunk számítógépünk IP-címét. (A Connect at Startup mező kipipálásakor azonnal elindul az adás az alkamazás elindításakor és ha megszakad az adás, a rendszer újrandítja azt.) Ha nem tudnánk IP-címünket, ide kattintva megtudhatjuk. Írjuk be az Adress mezőbe gépünk IP-címét, a többi mezőt ne írjuk át. Az adásunk a számítógépünk 8000-res kapuján fog az Internetre kimenni, ezt is hagyjuk így. (Ide kívánkozik, hogy webrádiózásnál - mindenképpen - érdemes egy tűzfallal rendelkezni, például ZoneAlarm-mal. Biztonsági tanácsokat a jox.hu médapartnere, a Biztonsagportal.hu szolgáltat, erre most külön nem térünk ki. Webrádiózáskor előnyben vannak a fix IP-címmel rendelkező Internetezők, így például a kábelnet-előfizetők, ugyanis a hagyományos ADSL-kapcsolatok minden egyes felcsatlakozáskor új IP-címet osztanak ki gépünknek, ezáltal változik számítógépünk - és az adás - címe. Ezt kézi átírással - a fenti címen való ellenőrzéssel - korrigálni tudjuk, vagy épp nem lépünk le az Internetről és folyamatosan rádiózunk. Az Output menü Yellowpages mezőjében köszöntő szöveget, webrádiónk honlapját és a lejátszott felvételek címét/előadóját adhatjuk meg, ezen utóbbit természetesen automatikusan a lejátszott MP3-felvétel információinak függvényében a rendszer megjeleníti hallgatóink médiajátszóján. A Shoutcast.com címen - amennyiben kipipáljuk a Make this server public mezőt - kikerül adásunk a többi közé és adásminőség/hallgatói szám függvényében a rendszer kategórizálja adásunkat az általunk megadott zenei kategória (Genre) alapján. Ezzel a lehetőséggel máris ingyenreklámhoz juthat induló rádióadásunk. Következőként nézzük az Encoder felső menüt. Az Encoder Type párbeszédablakban ötféle Encoder lehetőségünk van, természetesen egyszerre csak egyfajta kódolással tudunk egy gépről - kapuról - adást közvetíteni. Modemes előfizetők természetesen alacsony, maximum 40 kbps-es mono adást tudnak közvetíteni, az ajánlott kódolás esetükben a 32 kbps-es. Szélessávú kapcsolattal rendelkezők stabil adáskódolása - tapasztalataim szerint - a 64 kbps-es sztereo adásmód; ezt alkalmazva ritkábban fordul elő adáshiba. Minél nagyobb sávszélességgel rendelkezünk, annál jobb adáskódolást adhatunk meg. A 128 kbps-es, 41.100 khz-es sztereo maximális adáskódolás bőven elegendő, hiszen ez már CD-minőségű zenei élményt nyújt a hallgatóknak. Végül az Input mezőben az Input Device ablakban adhatjuk meg, hogy az adás forrása mi legyen. Az ajánlott mód a Winamp zenejátszó. A program lejátszási listájában (PL gomb középen) tetszőleges zenei összeállítást készíthetünk és
 14. 14. beállíthatjuk a lejátszási módot, hogy pédául véletlenszerűen válogasson a lejátszó kedvenc zenéinkből, vagy ismételje az álalunk megadott (felvett) sorrendű felvételeinket. Ha a Soundcard Input-ot választjuk ki, értelemszerűen hangkártyánk bemeneti vonaláról közvetíti a rendszer az adást. Ha rendelkezünk keverőpulttal, mikrofonnal és audióberendezésekkel - és természetesen egy jó hangkártyával - máris élő, profi adással jelentkezhetünk. Az adás hallgatása, adásinformációk és trükkök Ha megfelelően beállítottunk mindent és elindítottuk az adást, saját rádiónkat közvetlenül népszerűsíthetjük barátainknak vagy épp honlapunkon is elhelyezhetjük, sőt: akár meg is szólaltathatjuk látogatóinknak adásunkat zenejátszó elindítása nélkül. Rádióadásunkat a hallgatóink természetesen Winamap-pal hallgathatják, de lehetőség van RealPlayer-rel, MusicMacth Jukebox-szal és Windows Media Player-rel is rádiózni. Újdonsült rádiónk közvetlen adáscíme az általunk megadott számítógépünk IP-címéből, az adáskapuból és egy listen.pls kiterjesztésű file-ból áll a következőképp, saját rádióm példájával szemléltetve: http://80.98.221.63:8000/listen.pls. A linkre való kattintással elindul a hallgató számítógépen lévő médiajátszó (Winamp ajánlott természetesen), melyben telepítéskor megadta (vagy önmaga gyárilag), hogy márpedig ő kívánja alapértelmezetten a lejátszási listákat kezelni. A http://80.98.221.63:8000/index.html címen a shoutcast rendszerén belül webfelületen érhetőek el információk adásunkról. A http://80.98.221.63:8000/played.html címen pedig az utolsó lejátszott 10 felvétel és az aktuális címe olvasható, amennyiben a fentebb leírt módon kipipálva hagyjuk az Enable Title Updates mezőt (lásd a mozgó képünket). Végezetül egy gyakorlati trükköt szeretnék azok számára bemutatni, akik honlappal rendelkeznek és szeretnék adásukat honlapjukon megszólaltatni, miképpen jómagam is ezt teszem a http://tminfo.hu esetében: ott egy lebukkanó ablakban szólal meg az adás. Ezen lehetőséget inkább az Explorer böngésző szereti és persze a Windows operációs rendszer. Nyissunk egy új html-oldalt kedvenc honlapszerkesztőnkkel, vagy épp word pad-del készítsünk egy üres, de szabványos html-lapot, de akár honlapunk főoldalába is beilleszthetjük a következő html-lap kódját. A kódban lévő adáscímet természetesen írjuk át sajátunkra, különben a saját rádióm szólal meg. Kellemes és sikeres webrádiókészítést kívánok, a jox.hu Fórumában várjuk az eredményeket... :)
 15. 15. Forrás : http://www.jox.hu/cikkek/70/8#comments Harmadik megoldás : Special audio . Nagyszerű ha letölti.Lehet élvezni 14 napig és utánna megkell venni,de kipróbálhatja ' http://www.spacialaudio.com/?page=sam-broadcaster-download Negyedik megoldás :MixPod . Regisztrálni kell és letölti a programot.Egyszerű a kezelése ,de lehet videó klippet is összeállitani.Be tudja illeszteni a honlapjára is.Listárról vállogatja ki a zene számokat. http://www.mixpod.com/browse.php De van még több megoldás, de lehet már megis van a saját web rádiója. Gratulálunk ' Zene, film, könyv, játékok, programok letöltese ingyen ' Torrentek ' Tisztelt Olvasó ' Igen lehetséges,hogy nagyszerű zenei anyagja lehet,ha torrentezik. Lehet,hogy először kevés a siker,de ne adja fel.Csak bátoritani tudom Önt ,mert megéri '''Csak néhány információt nyújtok . Kell egy torrent program.A torrent megosztást jellent,tehát Ön is tölt le ,Öntől is töltenek le.Kell seeddelni ' Mit jelent ez?Egy bizonyos arányig a számitógépje bekell legyen kapcsolva,hogy Öntől is tudjanak letölteni.De ha nincs ideje,akkor ott vannak a szabad torrentek.Ha még nem érti,kérjen segitséget olyantól ,aki már gyakorlott .IME: http://utorrent.hu/index.php Sok kérdésre kap választ és letöltheti páldául az utorrent 1. 8.2 - őt Le van töltve a torrent program .Most lépjen be egy torrent oldalra,ahol regisztrálni kell és töltheti le a kiválasztot anyagot.De figyelmesen olvassa ell a feltételeket,seeddeljen ,ha problémája van irjon a staffnak.Torrent oldalak : http://utorrent.hu/modules.php?name=tracklist Egy kis érdekesség: volt váradi torrent oldal de megszünt.Van másik :http://energynetwork.dyndns.ws/ Van román nyelvű torrent oldalak is '
 16. 16. http://torrent.la-start.ro/ Szabad torrentek azok amelyeknél letölt és nem kell seedelni ' http://thepiratebay.org/ http://www.mininova.org/ Ha van már letöltve ,de szeretné elküldeni valakinek .Mit tehet ?Van olyan program ,mely 200 megabájtot tud elküldeni .Egyszerű a kezelése és hasznos azoknak ,akik messze vannak egymástól .E-mailba küldheti ell ' http://addat.hu/index.php De feltölthet egy oldalra és onnan letöltheti aki akarja ' http://data.hu/index.php Tisztelt Olvasó ' Ha eddig eljutott és minden működik : GRATULÁLOK ''' Ha nem működik :NE ADJA FEL,KÉRJEN SEGITSÉGET ''' AMIÉRT ELOLVASTA EZT A CIKKET ÁTNYÚJTOK ÖNNEK EGY AJÁNDÉKOT ' INNEN VÁLASSZON MAGÁNAK EGY SZÉP KÉPET ,AMELY TETSZIK ÖNNEK. FOGADJA ELL A RÉSZEMRŐL ' TISZTELETTEL . KARESZ . http://www.kepguru.hu/

×