HR QUICK SCAN HR Consultancy Group 27 januari 2011
HR in business <ul><li>U krijgt antwoord op deze vragen met de HR Quick Scan. </li></ul><ul><li>De HR Quick Scan is een sn...
HR op de kaart? <ul><li>De HR Quick Scan biedt u in één oogopslag inzicht in de stand van zaken op uw HR afdeling: in hoev...
HR Quick Scan dashboard HR competenties Persoonlijke geloofwaardigheid Uitvoering reguliere HR taken Business kennis Autom...
Aanpak van de HR Quick Scan Intake Terug koppelings gesprek Kick off <ul><li>Afstemming over aanpak en inhoud </li></ul><u...
HR Menukaart Aan welke knoppen wilt u draaien voor het verbeteren van de HR functie? 72 Ronde tafel voor HR professionals...
Meer weten? <ul><li>Neem contact op met de HR Consultancy Group </li></ul><ul><li>Diederik Kok 06 24722438 </li></ul><ul><...
HR QUICK SCAN bijlagen HR Consultancy Group
Curricula vitae <ul><li>Drs. Diederik Kok (1975) is organisatie adviseur. Als partner van de HR Consultancy Group verster...
HR besturing Multidisciplinaire sturing Hoe organiseer maximale impact vanuit de afdeling HR op de organisatie? Wat is de ...
HR business school <ul><li>Doorknede business partners  </li></ul><ul><li>De HR Business School is de maatwerk opleiding ...
Team ontwikkeling Geen flauwekul over teams! Wie kent ze niet, de vier fasen van team ontwikkeling. Maar ja…. hoe vertaal ...
Individueel assessment Snoeien of groeien? Bij het praten over de HR afdelingen horen wij vaak de verzuchting “Dan kunnen ...
Coaching De coach is een OEN Het is makkelijker gezegd dan gedaan: als HR adviseur de lijnmanager coachen. Op papier lijk...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

HR quick scan

1,988 views

Published on

Snel en eenvoudig net de HR Quick Scan de stand van zaken peilen rondom HR binnen uw organisatie.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,988
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

HR quick scan

 1. 1. HR QUICK SCAN HR Consultancy Group 27 januari 2011
 2. 2. HR in business <ul><li>U krijgt antwoord op deze vragen met de HR Quick Scan. </li></ul><ul><li>De HR Quick Scan is een snel en effectief middel om uw situatie in kaart te brengen. Samen met uw HR collega’s en interne klanten vult u de HR Quick Scan in, bespreekt u de resultaten, kiest u richting en bepaalt u de vervolgstappen. </li></ul>Hoe denken onze interne klanten over HR? Wat is de stand van zaken van HR binnen onze organisatie? Zijn we business partner in woord én daad?
 3. 3. HR op de kaart? <ul><li>De HR Quick Scan biedt u in één oogopslag inzicht in de stand van zaken op uw HR afdeling: in hoeverre positioneert HR zich daadwerkelijk als business partner en hoe kan HR zich nog beter op de kaart zetten? </li></ul><ul><li>Tijden veranderen en daarmee de eisen die aan organisatie-onderdelen worden gesteld. Dat geldt ook voor HR. </li></ul><ul><li>Vroeger werd HR veelal als ‘personeelszaken’ benaderd of alleen als personeelsadministratie. Tegenwoordig verwacht de organisatieveel meer van HR. HR business partnership is een begrip dat in vrijwel iedere organisatie zijn intrede heeft gedaan. </li></ul><ul><li>Bestuurders zien het belang van HR: 83% ziet een strategische rol voor HR weggelegd. Slechts 43% van de bestuurders denkt dat HR deze rol ook kan vervullen. </li></ul><ul><li>HR staat voor de uitdaging om zich stevig in de organisatie te positioneren, als een volwaardige business partner. Dit vraagt om inzet, deskundigheid en overtuigingskracht. </li></ul><ul><li>De HR Consultancy Group ziet dat veel HR afdelingen worstelen met deze nieuwe rol. Daarom heeft de HR Consultancy de HR Quick Scan ontwikkeld. </li></ul>
 4. 4. HR Quick Scan dashboard HR competenties Persoonlijke geloofwaardigheid Uitvoering reguliere HR taken Business kennis Automatisering van HR taken Top issues voor HR 1. 2. 3. HR business alignment barometer Aansluiting op organisatie Impact HR leiderschap Strategische contributie Rolinvulling afdeling HR Veranderaar Functioneel expert Ontwikkelaar 14 12 10 8 6 4 2 0 Strategisch partner
 5. 5. Aanpak van de HR Quick Scan Intake Terug koppelings gesprek Kick off <ul><li>Afstemming over aanpak en inhoud </li></ul><ul><li>Bepalen deelnemersgroep (minimaal 7, maximaal 25 deelnemers). </li></ul><ul><li>Duur: 1,5 uur </li></ul><ul><li>Informeren van betrokkenen over doel, achtergrond en aanpak. </li></ul><ul><li>Duur: 1 uur </li></ul><ul><li>Invullen vragenlijsten </li></ul><ul><li>Deelnemers: </li></ul><ul><ul><li>HR afdeling (interne scan) </li></ul></ul><ul><ul><li>Klanten uit het lijnmanagement (externe scan) </li></ul></ul><ul><li>Duur: 20 minuten per persoon </li></ul><ul><li>Bespreking concept rapportage bespreken en toelichten </li></ul><ul><li>Voorbereiding plenaire terugkoppelsessie </li></ul><ul><li>Duur: 1,5 uur </li></ul><ul><li>Terugkoppeling resultaten </li></ul><ul><li>Bepalen optimalisatiemogelijkheden </li></ul><ul><li>Bepalen eerste optimalisatie activiteiten </li></ul><ul><li>Duur: 3 uur </li></ul>Plenaire terugkoppel sessie (extern) HR Quick Scan (intern)
 6. 6. HR Menukaart Aan welke knoppen wilt u draaien voor het verbeteren van de HR functie? 72 Ronde tafel voor HR professionals Action learning Sterk HR team Betere HR professionals Nieuwe instrumenten om diensten palet te verbreden HR planning and control cyclus Optimalisatie HR team samenstelling MD programma’s Deskundige business partner Assessment Verander-kundige kennis Leiderschaps ontwikkeling Facilitation skills Coaching strippenkaart People Development platform Opvolgings planning Competentie overzicht medewerkers Planning projectteams Lean voor HR Operations HR team ontwikkeling HR besturing HR Business School
 7. 7. Meer weten? <ul><li>Neem contact op met de HR Consultancy Group </li></ul><ul><li>Diederik Kok 06 24722438 </li></ul><ul><ul><ul><ul><li>[email_address] </li></ul></ul></ul></ul><ul><li>Karen van der Valk 06 52405244 </li></ul><ul><li>[email_address] </li></ul>
 8. 8. HR QUICK SCAN bijlagen HR Consultancy Group
 9. 9. Curricula vitae <ul><li>Drs. Diederik Kok (1975) is organisatie adviseur. Als partner van de HR Consultancy Group versterkt hij de positie van HR afdelingen binnen organisaties. Kenmerkend voor zijn aanpak is slimme pragmatiek die leidt tot intelligente en bruikbare oplossingen in de dagelijkse HR praktijk. </li></ul><ul><li>Van 2002 tot 2009 werkte Diederik Kok in verschillende functies bij Nuon. Hij werkt steeds in de driehoek van business, HR en organisatieverandering, met ruime ervaring in het ( bege)leiden van grootschalige verandertrajecten. </li></ul><ul><li>Diederik Kok heeft na zijn studie Chemie aan de Universiteit van Utrecht diverse opleidingen gevolgd op het gebied van organisatieverandering (Twynstra Gudde, Nyenrode, Berenschot), coaching (School voor Coaching), teamontwikkeling en Prince 2. </li></ul><ul><li>Drs. Karen van der Valk (1963) is organisatie adviseur. Als partner van de HR Consultancy Group ondersteunt zij directeuren en management in de optimale benutting van de HR functie binnen organisaties. </li></ul><ul><li>Van 1992 tot 2007 werkte Karen van der Valk in diverse senior managementfuncties bij Accenture, Casema en Nuon. HR in business is het centrale thema in haar werk. </li></ul><ul><li>Karen van der Valk volgde na haar studie Onderwijskunde opleidingen op het gebied van organisatieverandering (SIOO, Twynstra Gudde, Nyenrode), systemische verandering (Odette Moeskops), coaching (School voor Coaching), en Management Drives (Management Drives) </li></ul>
 10. 10. HR besturing Multidisciplinaire sturing Hoe organiseer maximale impact vanuit de afdeling HR op de organisatie? Wat is de benodigde stuurinformatie om de impact te meten? Hoe stuur je op multi-disciplinaire HR-samenwerking in projecten? Al met al, hoe bestuur je HR net als de andere lijnafdelingen? De HR Consultancy Group heeft ervaring met het implementeren van besturingssystemen, zowel bedrijfsbreed als binnen business units. Kenmerkend voor de HR Consultancy Group is de slimme combinatie van management informatie, samenstelling van overleg gremia, overleg frequentie, agenda setting en mandatering. Deze combinatie borgt dat u tijdig over de juiste informatie beschikt om kwalitatief hoogwaardige beslissingen te nemen, die de organisatie-strategie versterken.
 11. 11. HR business school <ul><li>Doorknede business partners </li></ul><ul><li>De HR Business School is de maatwerk opleiding voor HR professionals. </li></ul><ul><li>Door de integratie van praktijk en theorie, staf en lijn, kwaliteit en kwantiteit geven uw HR adviseurs daadwerkelijk inhoud aan het begrip ‘business partner’. </li></ul><ul><li>De HR Business School biedt de volgende modules aan: </li></ul><ul><li>Denken en doen : lezen van strategische plannen en rapportages; zinnige en onzinnige indicatoren </li></ul><ul><li>Effectief omzet genereren : marketing, sales en facturatie </li></ul><ul><li>Foutloos en efficiënt werken : de aansturing van operationele processen </li></ul><ul><li>Klanten binden : aansturing van service processen </li></ul><ul><li>Waarde toevoegen : de rol van HR in organisaties </li></ul><ul><li>De modules kunt u volledig aan uw wensen aanpassen: met eigen of externe inleiders; met eigen voorbeelden of externe cases; met het zwaartepunt bij de theorie of juist de praktijk. </li></ul><ul><li>De HR Consultancy Group heeft een netwerk van deskundigen die hun sporen in de praktijk hebben verdiend en in de HR Business School hun kennis en ervaring op een pragmatische manier overdragen. </li></ul>
 12. 12. Team ontwikkeling Geen flauwekul over teams! Wie kent ze niet, de vier fasen van team ontwikkeling. Maar ja…. hoe vertaal je die fasen naar een effectief programma voor een steeds beter functionerend team. De HR Consultancy Group heeft een simpele en effectieve aanpak voor teamontwikkeling. Centraal staat het stellen van doelen en behalen van resultaten. Met heldere rollen voor de leidinggevende en de teamleden. Zodat ieder weet wat hem/haar te doen staat. De HR Consultancy Group past deze teamontwikkelingsaanpak zelf in opdrachten toe. Met even veel plezier leidt de HR Consultancy Group uw mensen in deze aanpak op. Op deze manier neemt de waarde van uw HR adviseurs voor uw organisatie toe. Met praktische én effectieve raad en daad helpen zij de lijnmanagers van uw organisatie.
 13. 13. Individueel assessment Snoeien of groeien? Bij het praten over de HR afdelingen horen wij vaak de verzuchting “Dan kunnen we de helft van de HR afdeling wel naar huis sturen!” De vraag is of dit een juiste inschatting van de kwaliteiten van uw afdeling is. In samenwerking met een gerenommeerd assessmentbureau heeft de HR Consultancy Group een e-assessment speciaal voor HR medewerkers samengesteld. Het assessment meet twee onderdelen: intelligentie en persoonlijkheidskenmerken. Het assessment wordt on-line aangeboden en kan op ieder geschikt moment worden gemaakt. Op basis van het assessment is het mogelijk om het ontwikkelpotentieel van uw medewerkers te bepalen. Zo kunt u gericht en effectief werken aan de professionele groei van uw HR adviseurs.
 14. 14. Coaching De coach is een OEN Het is makkelijker gezegd dan gedaan: als HR adviseur de lijnmanager coachen. Op papier lijkt het zo logisch, in de praktijk is het zo lastig. De HR Consultancy Group hanteert een eenvoudige en doeltreffende coachingsaanpak. Deze aanpak leren wij graag aan uw HR adviseurs. Naast de coachingsmethodiek besteedt de HR Consultancy Group aparte aandacht aan de contracteringsfase: hoe verwerf je legitimiteit als coach en hoe kom je tot een psychologisch contract met degene die je coacht. Met de aanpak van de HR Consultancy Group coachen uw medewerkers de lijn als een deskundige OEN: open, eerlijk en nieuwsgierig.

×