Magyar Dal Napja

835 views

Published on

The Sun of a Hungarian Song
A Magyar Dal Napja
2009.09.13.

2 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
835
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
68
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
2
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Magyar Dal Napja

  1. 2. „ Magyar dal az, amelyik magyarul szól” Presser Gábor
  2. 4. Forrás: Dalok.hu
  3. 5. Forrás: Dalok.hu Idén szeptember 13-a Magyar Dal Napja 2009.08.17. 11:13 A Magyar Dal Napját idén második alkalommal rendezik meg, a magyar zene ünneplésére. A tavalyi Szigetes rendezvényhez képest idén, jóval nagyobb volumenű lesz az immáron országos méretű „zenei fesztivállá terebélyesedett koncertsorozat, méltó módon reprezentálva hazánk zenei kultúráját, több mint 200 neves előadó, zeneszerző, és természetesen a zeneszerető nagyközönség aktív közreműködésével. A Magyar Dal Napja idén közel húsz helyszínen, Budapest mellett számtalan vidéki nagyvárosban ünnepli a magyar zenei életet. A színpadokon a különböző zenei műfajok legnevesebb képviselői szórakoztatják a nagyérdeműt, lesz itt pop, rock, világzene, népzene, jazz, kortárs komolyzene, gyerekdal, utcazene, színházi zene...stb. A Magyar Dal Napja hivatalos weboldalát a Dalok.hu üzemelteti.
  4. 6. Forrás: Dalok.hu Idén szeptember 13-a Magyar Dal Napja 2009.08.17. 11:13 A tavaly novemberben, mintegy 50 zeneszerző és szövegíró összefogásában létrehozott Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesületének feltett szándéka javítani a hazai „szerző” gárda működési feltételein, egzisztenciáján - legyenek azok a jogdíjakkal, vagy a magyar dalok rádió játszásával, netán egy minden zenefelhasználó részére könnyen hozzáférhető szerzői adatbázis felállításával kapcsolatos kérdések. Ennek szellemében, Presser Gábor felkérte a szerzőket arra, hogy az összefogás jegyében készítse el a 2009. évi Magyar Dal Napjának „himnuszát” , ezzel is támogatva a közös ügyet. A „Nap Dala” több mint 30 szerző, előadó közreműködésével készült, mintegy két héten keresztül a budapesti Pannonia Stúdióban, mely soha nem látott összefogás ismét ékes bizonyítékául szolgált a közös akarat és összefogás sziklákat görgető erejének. A Nap Dala meghallgatható a Magyar Dal Napja honlapján.
  5. 7. A Magyar Dal Napja tiszteletére a „Szerzők” ( a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete) tagjai közreműködésével megszületett A nap dala. A műfajokon átívelő szerzemény közel ötven szerző és előadó munkáját dicséri. A dal letölthető a www.szerzok.hu oldalról, a számozott CD-verziót pedig maguk a művészek adják majd át Önöknek a sajtótájékoztató napján. Kérjük, fogadják szeretettel A Nap dalát, és amennyiben módjukban áll, adjanak hírt róla, tűzzék műsorukra, hogy minél több emberhez eljuthasson. Üdvözlettel: Presser Gábor és Szabó Edit Forrás: Dalok.hu
  6. 13. Képek: Zene: Összeállította: Internet http://www.magyardalnapja.hu/ Nap Dala, avagy a Magyar Dal Napjának „Himnusza” http://www.szerzok.hu/ Kapitán József 2009. 09. 13.

×