Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Halfeti fekete rózsái

1,461 views

Published on

Halfeti fekete rózsái

Published in: Environment
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Halfeti fekete rózsái

  1. 1. Összeállította: Kapitán József
  2. 2. A gyönyörű és ritka fekete rózsa Ezek a rózsák olyan feketék mintha le lettek volna fújva spray-el. Bár úgy tűnik, teljesen fekete, ám valójában nagyon mély bíbor színű. A török településen, Halfetiben ma még kis számban virágzik. A régió talaja, a felszín alatti vizek (ahogy beszivárog az Eufrátesz folyó) PH szintje, jó hatással van a rózsákra. Amikor tavasszal virágzik sötétvörös és majdnem fekete a nyári hónapokban. A helyi törököknek úgy tűnik, különleges szeretet-gyűlölet viszonyuk van ezekkel a ritka virágokkal. Úgy vélik, hogy ez a virág nemcsak a rejtély, a remény és a szenvedély, de a halál és a rossz hír szimbóluma is. Sajnos egyre kevesebb embernek adatik meg, hogy életében egyszer is megnézhesse egy fekete rózsa teljes virágzását, mert Halfeti fekete rózsáit a kipusztulás veszélye fenyegeti.
  3. 3. Kép és szöveg: http://www.agraroldal.hu/halfeti-rozsa.html http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=gabfe&pid=141849 https://www.youtube.com/watch?v=hiaYL7dvtUE https://www.youtube.com/watch?v=7Z5sE03g42k Zene: Rosas Negras

×