Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
En Lathund
Förkortningarna:

Förkortning      Står för vad?     På svenska     Med vanliga ord       ...
Creative Commons licenserna är sex till antalet
De ser ut enligt följande:         Du kan enkelt förkorta lice...
Du kan enkelt förkorta licensen enligt följande CC (by, sa)

Licensen innebär: att du tillåter andra använda ditt verk, me...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Lathund för Creative Commons

12,300 views

Published on

Published in: Technology, Education
 • Be the first to comment

Lathund för Creative Commons

 1. 1. En Lathund Förkortningarna: Förkortning Står för vad? På svenska Med vanliga ord Kristina säger På engelska Attribution (by) erkännande skapad av Av, ära den som äras bör… by Non commercial Icke kommersiell Tjäna inte pengar på att använda verket Tjäna inte pengar på att använda verket, nc inget vinst syfte nd No Derivative Works Ingen bearbetning Bearbeta inte om verket Du får inte göra om, ändra utan måste låta verket vara som det är… sa Share alike Dela lika Om du bearbetar använd samma licens Samma licens som den verket fått av den som ursprungsverket har som skapade det Skola, skolarbete är alltid ickekommersiellt, så det ska inte vara ett problem i användandet av Creative Commons licenserna. Vid källhänvisning: Glöm inte att ange vem som är upphovsman till verket, samt titeln, samt länkar om ni hämtat verket online. Ange också vilken licens verket är licensierat under. Det ska också vara en länkar till själva licensen, som verket är licensierat under.
 2. 2. Creative Commons licenserna är sex till antalet De ser ut enligt följande: Du kan enkelt förkorta licensen enligt följande CC (by) med en länk till licenstexten Licensen innebär: att du tillåter andra använda ditt verk, men de måste erkänna dig som upphovsman. Du kan enkelt förkorta licensen enligt följande CC (by, nc) med en länk till licenstexten Licensen innebär: att du tillåter andra använda ditt verk, men de måste erkänna dig som upphovsman och inte använda verket i kommersiella sammanhang. Du kan enkelt förkorta licensen enligt följande CC (by, nd) Licensen innebär: att du tillåter andra använda ditt verk, men de måste erkänna dig som upphovsman och inte bearbetar verket. Du kan enkelt förkorta licensen enligt följande CC (by, nc, nd) Licensen innebär: att du tillåter andra använda ditt verk, men de måste erkänna dig som upphovsman och inte använda verket i kommersiella sammanhang, samt att de inte bearbetar verket.
 3. 3. Du kan enkelt förkorta licensen enligt följande CC (by, sa) Licensen innebär: att du tillåter andra använda ditt verk, men de måste erkänna dig som upphovsman och om de bearbetar verket licensierar det nya verket under samma licens. Du kan enkelt förkorta licensen enligt följande CC (by, nc, sa) och länka till licenstexten Licensen innebär: att du tillåter andra använda ditt verk, men de måste erkänna dig som upphovsman och inte använda verket i kommersiella sammanhang, och om de bearbetar verket så ska det nya verket licensieras under samma licens.

×