Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Internetsomverktyg

1,588 views

Published on

Blogg, WordPress, internet, Webbpublicering, skolan,

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Internetsomverktyg

 1. 1. internet som verktyg i skolan Kristina.alexanderson@iis.se
 2. 2. .se|Webbstjärnan Kristina Alexanderson Rebecka Gustafson
 3. 3. .se|Webbstjärnan
 4. 4. Internet i skolan bör vara mer än en förlängning av läroboken
 5. 5. Ibsengatan
 6. 6. Romanläsning Analys/bearbetning guider respons återkoppling webbanpassning webbplats SKRIVA OM!
 7. 7. Källor
 8. 8. Syfte
 9. 9. Mottagare
 10. 10. Struktur
 11. 11. Text är kommunikation
 12. 12. Ett verktyg för att visa resultatet
 13. 13. Lär sig att förstå…
 14. 14. The droids we're googling for by Stéfan (by, nc, sa)
 15. 15. Marketing by Wrote CC (by, nc) Copyright
 16. 16. Webbpublicering som ett pedagogiskt verktyg
 17. 17. Romanbloggarna http://romanbloggen2.attbesokaenroman.se
 18. 18. Bloggen ska vara ett litterärt samtal av intresse för både de som aktivt deltar i bloggskapandet samt för de som är allmänt intresserade av modern litteratur eller litteratur i allmänhet och som vill följa ett litterärt samtal och hur det utvecklas.
 19. 19. Vad ska ni blogga om? - Innehåll - Karaktärer - Språk och stil - Tid och miljö - Budskap - Författaren/författarskapet http://www.slideshare.net/kalexanderson/romanblogg-instr
 20. 20. /…/
 21. 21. Samarbeten
 22. 22. Bloggsamtalen blir utgångspunkt för en krönika
 23. 23. Blogga kring kursinnehållet
 24. 24. Ska vi bli Blondinbella, eller?
 25. 25. Konfliktbloggarna Konflikter Undervisning/f öreläsningar Teorier begrepp förklaringa r Situatio norsaker konsekvenser lösningar Bloggarna Fick frågeställningar Gruppdiskussion Sammanfattning
 26. 26. Bloggen som portfölj
 27. 27. Varför blogga? Varför internet?
 28. 28. Även de tysta hörs
 29. 29. Fler möjligheter
 30. 30. ”needless to say” by wrote CC (by, nc)
 31. 31. That's interesting by Kevindooley CC (by) Fakta Fakta
 32. 32. Synliggör skolarbetet
 33. 33. Hatten av till Kristina och Mumintrollet som vågade prova något helt nytt. För att avsluta vill jag tillägga att varje lärare borde komma på och arbeta med examinationssätt som detta då det är nytänkande, omväxlande och mycket, mycket lärorikt!
 34. 34. Att blogga kontinuerligt tycker jag har varit svårt samt att länka till andra artiklar då många av ens kunskaper är uppbyggda under flera år och i många fall är det svårt att hitta dessa artiklar och extremt tids krävande. Många har i sina utvärderingar gnällt om tid vilket jag håller med om. Det som jag tycker är väldigt tråkigt med bloggandet är att det inte blir några diskussioner i skolan. Jag tycker att ett bra alternativ är att läraren bloggar och ger oss underlag den vägen och så har vi elever diskussioner i skolan. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att läsa bloggar än att skriva dem.
 35. 35. Det ger mersmak
 36. 36. Jag vill tillägna det här inlägget till min blogg som fyller 100 inlägg idag och till min handledare Kristina .Idag har jag skrivit mitt hundrade inlägg i min lilla blogg ! Och jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv. Inte för att jag har världens mest revolutionerande och coolaste blogg men för att jag faktiskt har skapat någonting. Jag tycker om min blogg, den är min och bara min, och så brukar jag inte känna med mycket. Kärleken till min blogg har sakta men säkert vuxit. Eftersom det är jag som skrivit alla texter, valt alla bilder osv känns bloggen som något viktigt. Jag har lagt ner så mycket tid och energi på den att jag vill skydda den mot allt ont. Den har blivit som min lilla bebis som jag måste ta hand om, och jag älskar det. Jag är så himla glad att jag valde att just skapa en blogg som projektarbete. Processen har varit jobbig och trälig men riktigt rolig och lärorik. Jag har verkligen tyckt om att hålla på med bloggen och det lutar åt att jag kommer att fortsätta blogga trots att projektarbetet är över.
 37. 37. Internets infrastruktur - länkar
 38. 38. Synliggör lärarskapet
 39. 39. Bloggen är en bra ingång till
 40. 40. Sociala medier i skolan
 41. 41. Tack!
 42. 42. Länkar: http://attbesokaenroman.se http://romanbloggen2.attbesokaenroman.se http://konflikt4.wordpress.com http://kral1234.wordpress.com http://strindberg.wordpress.com http://creativecommons.se http://kristinaalexanderson.se Tack!
 43. 43. Om bilderna i presentationen Alla bilder är hämtade från http://flickr.com om inget annat anges. Information om licenser till respektive bild finns i anteckningsdelen under varje PowerPoint bild Presentation som helhet är licensierad under: Creative Commons BY-NC-SA Presentationen kan laddas ner från: http://.slideshare.net/kalexanderson Mer information om Kristina Alexanderson kan du hitta på http://kristinaalexanderson.se

×