Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Attredovisamedblogg

692 views

Published on

Att använda bloggen för att redovisa kunskap i skolan

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Attredovisamedblogg

 1. 1. Att redovisa skolarbetet i en blogg
 2. 2. Tekniken och jag
 3. 3. Det tar emot att lära
 4. 4. Bloggen som verktyg
 5. 5. Ibsengatan
 6. 6. Analys/bearbetning SKRIVA OM! Romanläsning guider webbanpassning webbplats respons återkoppling
 7. 7. Syfte
 8. 8. Mottagare
 9. 9. Struktur
 10. 10. Text är kommunikation
 11. 11. Ett verktyg för att visa resultatet
 12. 12. Lär sig att förstå… Orginal Motion Picture Sounditrack by fanCc (by, nc, sa) http- ::www.flickr.com:photos:st3f4n:3654852612:
 13. 13. Ett pedagogiskt verktyg
 14. 14. Konfliktbloggar
 15. 15. Ska vi bli Blondinbella, eller?
 16. 16. Blogga kring kursinnehållet
 17. 17. Konfliktbloggarna Undervisning/f Bloggarna öreläsningar Fick frågeställningar Konflikter förklaringa Gruppdiskussion r Teorier Sammanfattning begrepp Situatio orsaker n konsekvenser lösningar
 18. 18. Bloggsamtalen blir utgångspunkt för en krönika
 19. 19. Samarbetar
 20. 20. Varför blogga?
 21. 21. Alla får den tid de behöver
 22. 22. Även de tysta hörs
 23. 23. De gör en gemensam analys
 24. 24. Fler möjligheter
 25. 25. Bloggen är en bra ingång till
 26. 26. Sociala medier i skolan
 27. 27. Vad lär eleverna sig?
 28. 28. ”needless to say” by wrote CC (by, nc)
 29. 29. Fakta Fakta That'sinteresting by Kevindooley CC (by)
 30. 30. verktygen
 31. 31. De lär mer…
 32. 32. ”När alla publicerar sig på nätet måste alla förhålla sig till upphovsrätten”
 33. 33. Copyright Marketing by Wrote CC (by, nc)
 34. 34. Källor - källkritik
 35. 35. Synliggör skolarbetet
 36. 36. Synliggör lärarskapet
 37. 37. Hatten av till Kristina och Mumintrollet som vågade prova något helt nytt. För att avsluta vill jag tillägga att varje lärare borde komma på och arbeta med examinationssätt som detta då det är nytänkande, omväxlande och mycket, mycket lärorikt!
 38. 38. Att blogga kontinuerligt tycker jag har varit svårt samt att länka till andra artiklar då många av ens kunskaper är uppbyggda under flera år och i många fall är det svårt att hitta dessa artiklar och extremt tids krävande. Många har i sina utvärderingar gnällt om tid vilket jag håller med om. Det som jag tycker är väldigt tråkigt med bloggandet är att det inte blir några diskussioner i skolan. Jag tycker att ett bra alternativ är att läraren bloggar och ger oss underlag den vägen och så har vi elever diskussioner i skolan. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att läsa bloggar än att skriva dem.
 39. 39. Det ger mersmak
 40. 40. Jag vill tillägna det här inlägget till min blogg som fyller 100 inlägg idag och till min handledare Kristina .Idag har jag skrivit mitt hundrade inlägg i min lilla blogg ! Och jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv. Inte för att jag har världens mest revolutionerande och coolaste blogg men för att jag faktiskt har skapat någonting. Jag tycker om min blogg, den är min och bara min, och så brukar jag inte känna med mycket. Kärleken till min blogg har sakta men säkert vuxit. Eftersom det är jag som skrivit alla texter, valt alla bilder osv känns bloggen som något viktigt. Jag har lagt ner så mycket tid och energi på den att jag vill skydda den mot allt ont. Den har blivit som min lilla bebis som jag måste ta hand om, och jag älskar det. Jag är så himla glad att jag valde att just skapa en blogg som projektarbete. Processen har varit jobbig och trälig men riktigt rolig och lärorik. Jag har verkligen tyckt om att hålla på med bloggen och det lutar åt att jag kommer att fortsätta blogga trots att projektarbetet är över.
 41. 41. Elever får fler insikter
 42. 42. Internets infrastruktur - länkar
 43. 43. Tack! Länkar: http://attbesokaenroman.se http://romanbloggen2.attbesokaenroman.se http://konflikt4.wordpress.com http://kral1234.wordpress.com http://strindberg.wordpress.com http://creativecommons.se http://kristinaalexanderson.se
 44. 44. Om bilderna i presentationen 
Alla bilder är hämtade från http://flickr.com om inget annat anges. Information om licenser till respektive bild finns i anteckningsdelen under varje PowerPoint bild 
Presentation som helhet är licensierad under: CreativeCommons BY-NC-SA
 Presentationen kan laddas ner från: http://.slideshare.net/kalexanderson 
Mer information om Kristina Alexanderson kan du hitta på http://kristinaalexanderson.se

×