Painting Swan Feathers

429 views

Published on

Painting Swan Feathers

Published in: Art & Photos
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Painting Swan Feathers

  1. 1.  Als het over kunst gaat lijken de grenzen van de verbeelding oporiginele en expressieve wijze te worden verlegd door jonge talenten. De Engelse schilder IAN DAVIE, 44 jaar, toont zijn meesterschap ... Op veren van zwanen. Het zijn echte meesterwerkjes!
  2. 2.  Het heeft Ian Davie vier jaar gekost om deze technische perfectie te bereiken. Hij verzamelt veren van zwanen die niet ver van zijn huis leven, in het Nationaal Park Snowdonia in WALES.  Ian wast en droogt de veren en beschildert ze dan met speciale acrylaatverf.
  3. 3.  Elk " werkstuk" is klaar in ongeveer een week, zegt de artiest. Het schilderij moet eerst en vooral goed gedefinieerd en nauwkeurig zijn.  Fouten kunnen slechts met veel moeite worden verbeterd.
  4. 4.  Interessant feit: Ian Davie heeft zijn artistiek talent pas op 40-jarige leeftijd ontdekt. «Tot dan had ik nog nooit een penseel in mijn hand gehad», verklaart de artiest geamuseerd. De man is verrukt over het onverwachte succes dat hij geniet. Kleine of eenvoudige schilderijtjes op veren gaan van de hand voor 600 tot 800 euro. Complexere schilderijtjes kunnen een prijs halen van 2000 euro.
  5. 5.  Ian werd al uitgenodigd op grote exposities, georganiseerd door het Kunstmuseum van Wales en het Kunstmuseum van Gloucestershire.
  6. 6.  De idee van schilderen op veren kreeg Ian na een bezoek aan Nieuw-Zeeland waar de mensen gefascineerd waren door de kunstige veren van de Maori’s.
  7. 7. Deze kunstwerkjes zijn een goede investering.Veren kunnen zeer lang worden bewaard: men heeft er gevonden in graven van Egyptische farao’s.

×