Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
1
Què ha suposat participar en
la comunitat de pràctica?
Utilitats i alguns exemples reals
Programa Compartim
Natàlia Liñá...
El mite enyorat de l'homogeneïtat a
l’hora de gestionar els expedients
en les UGP
Mite inabastable, però ara tenim una ein...
• Estratègies per gestionar temes específics.
Exemples:
i. Debat sobre detencions policials i document
I24 i I25. Actitud ...
L’accés a la informació directa, clara i
segura
• La informació directa en els apartats de notícies i
novetats, legislació...
ii. Les extincions de les responsabilitats segons la
liquidació de condemna del Servei Comú
Processal d’Execució de Girona...
Comunicació (feedback) amb els
funcionaris dels jutjats
• Gairebé sempre és el camí per gestionar de
manera més acurada qu...
Un exemple surrealista al CP Brians 2
Dia de la nevada (4 de febrer de 2015)
• Un intern preventiu per una única causa, in...
• El dia 04/02/2015 tenia previst sortir al jutjat amb ambulància, però
l’ambulància no tenia cadenes per desplaçar-se a B...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Què ha suposat participar en la comunitat de pràctica? Natàlia Liñán

767 views

Published on

I Jornada de Gestió Penitenciària. Programa Compartim de gestió del coneixement.
Què ha suposat participar en la comunitat de pràctica? Natàlia Liñán
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, 13 de maig de 2015

Published in: Education
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Què ha suposat participar en la comunitat de pràctica? Natàlia Liñán

  1. 1. 1 Què ha suposat participar en la comunitat de pràctica? Utilitats i alguns exemples reals Programa Compartim Natàlia Liñán Papaseit Cap d’oficina de la Unitat de Gestió Penitenciària del CP Brians 2 13 de maig de 2015 I Jornada de Gestió Penitenciària Avís legal Aquesta obra està subjecta a una llicència Reconeixement 3.0 de Creative Commons. Se'n permet la reproducció, la distribució, la comunicació del material sempre que se citi l’autoria del material i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Departament de Justícia) i no se'n faci un ús comercial ni es transformi per generar obres derivades. La llicència Reconeixement–No comercial– Sense obres derivades es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca .
  2. 2. El mite enyorat de l'homogeneïtat a l’hora de gestionar els expedients en les UGP Mite inabastable, però ara tenim una eina per compartir... • Problemes i manca de recursos. Exemples: i. En el moment de l’obertura del CP Puig de les Basses o quan es va perdre molt personal interí.
  3. 3. • Estratègies per gestionar temes específics. Exemples: i. Debat sobre detencions policials i document I24 i I25. Actitud proactiva. ii. Compliment simultani de penes de presó i localització permanent. iii. Abonament a la pena en les liquidacions de condemna per assistència a jutjats.
  4. 4. L’accés a la informació directa, clara i segura • La informació directa en els apartats de notícies i novetats, legislació, jurisprudència, circulars i instruccions. Facilita la feina, dóna seguretat i evita informació esbiaixada de «reculls propis» o «recerques per internet».
  5. 5. ii. Les extincions de les responsabilitats segons la liquidació de condemna del Servei Comú Processal d’Execució de Girona, del Jutjat Penal 4 de Vilanova i la Geltrú o de la Secció 8a de l’Audiència Provincial de Barcelona.
  6. 6. Comunicació (feedback) amb els funcionaris dels jutjats • Gairebé sempre és el camí per gestionar de manera més acurada qualsevol expedient. Sovint la comunicació telefònica serveix per aclarir algunes decisions judicials o els nostres propis missatges.
  7. 7. Un exemple surrealista al CP Brians 2 Dia de la nevada (4 de febrer de 2015) • Un intern preventiu per una única causa, ingressat a la Infermeria del Centre perquè anava en cadira de rodes. • La setmana anterior havia sortit a judici per una altra causa preventiva i quan va reingressar al CP li havien decretat la llibertat provisional. • L’EM, en concret la treballadora social, ens fa saber que l’intern diu que signarà la «conformatòria» i que preveu que li decretaran la llibertat. Com que s’ha de desplaçar a Galícia i necessita acompanyant per anar a l’estació de tren, programa la col·laboració d’un voluntari que el vindrà a buscar.
  8. 8. • El dia 04/02/2015 tenia previst sortir al jutjat amb ambulància, però l’ambulància no tenia cadenes per desplaçar-se a Barcelona i resultava impossible dur a terme l’excarceració. • Des de la UGP contactem amb el jutjat per informar-los-en, intercanviem adreces de correu electrònic i ens demanen que tramitem per al mateix matí una videoconferència. • Cau la xarxa del tot, i per correu electrònic ens demanen un número de telèfon mòbil... • Finalment es fa el judici pel telèfon mòbil del comandament d’incidències i decreten la llibertat (que fan arribar a la tarda per correu electrònic a través del jutjat de guàrdia de Martorell, quan finalment les carreteres estan practicables).

×