Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Les imatges

414 views

Published on

Tema 1

Published in: Art & Photos
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Les imatges

 1. 1. Judit Gilabert 1r Bat A
 2. 2. Què entenem per imatges? Aparença visible d’un objecte imitada mitjançant qualsevol procediment que permeti generar formes i tonalitats a sobre d’un suport manipulant un determinat material.
 3. 3. Què entenem per imatges? L’aparença visible representada pot imitar el món real, però també recrear-lo o, mostrar quelcom completament inventat.
 4. 4. Què entenem per imatges? La que es reflexa en el mirall, retorna els raig lluminosos i fa visible allò que te al davant. Tota aparença visible és producte de la llum.
 5. 5. Què entenem per imatges? No totes les imatges són fruits de la persepció d’estímuls externs. Tenim la facultat d’imaginar, de formar-nos imatges mentals
 6. 6. Tipus d’imatges tecnològiques - Imatges fixes capturades de la realitat. - Imatges fixes generades a l’ordinador. - Imatges en moviment enregistrades. - Imatges animades generades per ordinador o enregistrades.
 7. 7. Tipus de suports -Suports químics - Suports magnètics - Suports digitaks La llum és l’element essencial que permet capturar i fer visibles les imatges.
 8. 8. Imatges en la societat actual Molts àmbits de la comunicació, l’entreteniment o la creació artística funcionen amb imatges, que s’han convertit en un element bàsic de la nostra persepció i relació amb el món.
 9. 9. Imatges i tractament de la informació Ens permeten sintentitzar, fer imaginable i comprensible un fet, el fan més atractiu i més digne de credibilitat.
 10. 10. Fotografia de premsa Conjunt de fotografies que són directament produïdes o comprades, planificades i publicades per la premsa com a continguts propis que contribueixin a comunicar la informació que es vol difondre.
 11. 11. Fotoperiodisme Està molt influït pels estils i per les maneres de fer del documentalisme, i comparteixen el compromís amb la realitat, més atent a fenòmens estructurals que a la conjuntura d’allò que és notícia.
 12. 12. Fotoil·lustració Es vol vincular a una vocació didàctica i divulgativa, sembla estar molt lligada al desenvolupament dels nous models de premsa.
 13. 13. Periodisme de serveis Tots aquells continguts de la premsa que atenen a necessitats quotidianes dels lectors.
 14. 14. Manipulació d’imatges El fet de seleccionar i d’enquadrar una part de la realitat i no una altra, ens determina una visió sobre les coses. Des del moment que es prem el disparador, ja es podria estar manipukant o tractant la informació de manera interessada.
 15. 15. Manipulació d’imatges La fotografia manipulada manlleva efectes plàstics conreats per altres disciplines i pressuposava un control quasi absolut del resultat.
 16. 16. Retoc Comprèn una sèrie d’intervencions del negatiu o del positiu encaminades a modificar petits detalls. - Fotomuntatge.
 17. 17. Muntatge Pràctica usada des dels inicis de la fotografia i explotada per la publicitat i l’art contemporani. S’ha usat per manipular la informació i capgirar la realitat o donar-li els tocs d’efecte buscats.
 18. 18. Muntatge Consisteix en fer desaparèixer o substituir els personatges que molesten a la fotografia.
 19. 19. Hibridració de gèneres Cada dia costa més distingir les imatges de procendència virtual de les que han estat captades directament de la realitat.
 20. 20. Hibridració de gèneres Actualment, impera en els mitjans de comunicació l’intercanvi d’estils. -Publicitat: fotografia de realitat. - Arts visuals: moltes estratègies pròpies pròpies de la publicitat i els mitjanss de comunicació.
 21. 21. Hibridació de gèneres Les imatges generen confusió també per la seva ubicació.
 22. 22. Hibridació de gèneres Aquesta hibridació pot ser presa com un signe de manipulació o d’utilització del contingut de les imatges i de transformació informativa.

×