Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Fotomuntatge

Fotomuntatge

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Fotomuntatge

 1. 1. Judit Gilabert 1rBat A
 2. 2. És una tècnica consistent en la unió de fotografies o parts de fotografies o productes impresos en un collage.
 3. 3. Es duu a terme el primer fotomuntatge. Henry Peach Robinson
 4. 4. Elements fotografiats superposats en aquarel·les. Dadaisme: es feia una crítica de l’art i la cultura George Grosz
 5. 5. Publicitat i producció gràfica. Portades de revistes i llibres.
 6. 6. Propagandes polítiques i publicitat. John Heartfield
 7. 7. Dels anys 50 als 80, s’usa per publicitat, campanyes polítiques i crítica social. 1960 1970 1980
 8. 8. Campanyes polítiques, denuncia social, publicitat i entreteniment. Campanya publicitaria Benetton
 9. 9. Té els mateixos usos que als anys 90.
 10. 10. Va passar de la pintura al fotomuntatge per abordar millor els seus punts de vista polítics .
 11. 11. Defended To Death 1982 Protect and Survive 1981 Broken Missile 1980
 12. 12. Telephone Tapping 1980 Untitled 1982
 13. 13. El blanc i el negre són els colors predominants en les seves imatges, encara que de vegades destaca algun element en color. Utilitza molt la tècnica del collage i la superposició d’imatges.
 14. 14. S’exposa la crítica social i política, la deshumanitsació i la violència. “Hi ha una aliança natural entre la veritat i l'aflicció, perquè tots dos són suplicants muts, eternament condemnats a romandre sense paraules a la nostra presència.”
 15. 15. L’he triat perquè les seves imatges transmeten un fort missatge anti- violència, que posa la pell de gallina, amb el que estic totalment d’acord. El que em va cridar més l’atenció és el radical contrast entre la vida i la mort que exposa en les seves obres.
 16. 16. La imatge mostra una noia amb la cara pintada de pallasso, que crida i s’apunta al cap amb la mà simulant una pistola. De la munyeca penja una espècie de pulsera amb dos penjolls de la terra. El fet que la noia vagi pintada de pallasso hauria de significar alegria, però en aquesta imatge ens dóna a entendre que aquesta alegria no és més que una màscara per ocultar la desesperació i el dolor, representats per la mà simulant la pistola.
 17. 17. Amb aquesta imatge volia representar la opresió de la societat en l’individu. El fet de fingir ser alguna cosa que no ets, i que això et destrossi interiorment. El pallasso representa la cara que mostrem als altres, que no és la nostra, la “mà pistola” representa el dolor i els penjolls de la pulsera de la terra, la societat.
 18. 18. 1. He enganxat els “penjolls” de la pulsera utilitzant emoticones, amb el programa aviary. 2. He canviat el color de la imatge a blanc i negre (menys la cara i els penjolls) amb el programa VSCOcam. 3. Amb aquest mateix programa he aplicat varis efectes foscos i he augmentat la saturació perquè la imatge es veies més fosca.
 19. 19. Encara que al final no he dut a terme la meva idea inicial del tot, el missatge que volia representar era el mateix, i crec que ho he aconseguit.

×