Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Lampu Pelaut

727 views

Published on

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Lampu Pelaut

  1. 1. 18 Projek 5: Membaiki Lampu Pelaut (a) Langkah-langkah 1. Kenal pasti kerosakan dan kesan puncanya 2. Sediakan alatan tangan yang diperlukan (Trp. 19) 3. Keluarkan minyak tanah daripada tangki (Trp. 16) 4. Buka bahagian lampu pelaut mengikut urutan (Trp. 20) 8. Uji lampu pelaut yang telah siap dipasang. 6. Bersihkan bahagian yang kotor. 5. Uji, baiki/laras bahagian yang rosak. Gantikan jika perlu. 7. Pasang semula mengikut urutan. Isikan minyak tanah.
  2. 2. 19 Projek 5: Membaiki Lampu Pelaut (b) Alatan & Bahan
  3. 3. 20 Projek 5: Membaiki Lampu Pelaut (c) Membuka-pasang
  4. 4. 21 Projek 5: Membaiki Lampu Pelaut 1. Tarik kepala lampu ke atas, longgarkan pemegang stom dan keluarkan stom. Putar dan keluarkan pemegang sumbu. 2. Uji, laras/baiki bahagian yang rosak. Ganti jika perlu. (d) Membaiki (f) Keselamatan (e) Membersih 1. Gunakan kain untuk bersihkan stom lampu, pemegang sumbu dan bahagian lain yang kotor. 2. Stom boleh dibasuh dengan air sabun dan dilap dengan kain kering jika terlalu kotor. 1. Berhati-hati ketika membersihkan stom lampu. 2. Jauhkan bahan mudah terbakar semasa menguji lampu. ELAKKAN DARIPADA TERKENA BAHAGIAN TAJAM

×