Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

еразъм+ кд2

134 views

Published on

Да празнуваме заедно!

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

еразъм+ кд2

 1. 1. 1.Формиране у децата от предучилищна възраст на чувство за принадлежност към европейската мултикултурна общност, в която гражданите споделят общи ценности. 2.Възпитаване у децата на социални и граждански качества, нагласи и отношения, чрез различните форми на изкуството в процес на "Учене чрез преживяване", съчетани в общи за всички европейски партньори нетрадиционни празници и развлечения. 3.Повишаване качеството на образованието в най- ранна детска възраст.
 2. 2. 1.Да се формира у децата личностна ориентация в основните общоевропейски ценности: свобода, достойнство, демокрация, върховенство на закона, зачитане на човешките права. 2.Да се формират у децата основни личностни качества и нагласи, присъщи за личността с гражданско самосъзнание : свобода на избор, справедливост, уважение, толерантност, зачитане правата на другите, уважение към културните и езикови различия, познаване на собствените права и задължения, разбиране на знанието и образованието като ценност. 3.Да се подобри профила на преподаващите специалисти. 4.Да се приобщят в дейностите родители, обществени и културни организации и институции. 5.Да се насърчи у партньорите творческия подход в дейностите, активния обмен на информация чрез използването на съвременни IT технологии, разнообразни онлайн инструменти и виртуални платформи.
 3. 3. Създаване страница на проекта във Facebook
 4. 4. “Най-добър турист” конкурс
 5. 5. ДОБРЕ ДОШЛИ,СКЪПИ ГОСТИ!
 6. 6. Представяне на институциите
 7. 7. ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦАРЕВЕЦ И МУЗЕЯ НА ВОСЪЧНИТЕ ФИГУРИ
 8. 8. Работилница с родители и партньори
 9. 9. ИЗРАБОТЕНИТЕ ПОСТЕРИ
 10. 10. КОЛЕДА – изработване на коледни украси, играчки и картички в детската градина със семействата на децата.
 11. 11. 17 ФЕВРУАРИ 2017 г.
 12. 12. Уважаеми родители, Във връзка с работата ни по проект: Еразъм + КД 2 “Да празнуваме заедно” и по повод “Денят на спонтанните актова на доброта” – 17.02 организираме благотворителна акция за събиране на детски дрехи за възраст от 0 – 5 години. Акцията е съвместна дейност с “Дирекция социално подпомагане” град Горна Оряховица за подкрепа на деца от семейства в неравностойно положение. Който желае може да се включи в акцията по следния начин: 1.Дрехите да бъдат изпрани и опаковани. 2.На пакета надпишете за каква възраст са дрехите и дали са за момче или за момиче. В акцията може да се включат ваши близки и познати. Срок за събиране на дрехите: от 13.02 до 15.02.2017г. при учителките в групите. По същия повод организираме работилници с родители във всички групи за изработване на сувенири, които ще бъдат подарени от децата на гражданите на град Горна Оряховица. Материалите за работилниците ще бъдат предоставени от детската градина. Дати на работилничките: на 08.02– в групите: “Пинокио” и “Мечо Пух” на 09.02 –в групите: “ Приказен свят” и “Мики Маус” от 17.00 до 18.00 часа Благодарности от екипа на ДГ “Първи юни “
 13. 13. Работна среща– 5-10 март, гр. Трапани, Италия
 14. 14. СРЕЩА С еTwinning посланик
 15. 15. 9 marzo 2017 - Delegazione europea di insegnanti ricevuta dal Sindaco
 16. 16. ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВЕТЕ ПОДОТВИТЕЛНИ ГРУПИ В ДЕТСКИЯ ОТДЕЛ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА. СРЕЩА – РАЗГОВОР С ДЕТСКАТА ПОЕТЕСА АНТОАНЕТА ШАХЪНОВА.
 17. 17. Целта на тази дейност по проекта е да стимулираме у децата умението за опазване на книгите, любов към детски- те приказки и насърчаване на подготовката за четене.
 18. 18. СРЕЩА С КМЕТА НА ОБЩИНА СКОПИЕ
 19. 19. Дейности до края на проекта: Септември 2017 г. – Европейски ден на езиците Октомври 2017 г. – Световен ден за защита на животните Работна среща в Турция Ноември 2017 г. – Европейски ден на здравословното хранене Декември 2017 г. – Коледа Януари 2018 г. – Световен ден на снега Февруари 2018 г. – Международен ден на майчиния език Март 2018 г. – Международен ден на театъра Работна среща в Румъния Април 2018 г. – Международен ден на танца Май 2018 г. – Международен ден на семейството Юни 2018 г - Международен ден на детето Заключителна работна среща в Литва Юли 2018 г. – Изработване на крайните продукти. Организиране на събития за разпространение на резултатите.

×