Reunió de pares i mares. 5è

1,952 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,952
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
90
Actions
Shares
0
Downloads
25
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Reunió de pares i mares. 5è

 1. 1. REUNIÓ DE PARES 5è CURS 2010-11 CEIP Pere Casasnovas Ciutadella (Menorca)
 2. 2. PUNTS A TRACTAR 1. Mestres del 3r cicle 2. Organització del centre 3. Informacions 4. Horari tutoria 5. Organització d’horari i d’aula 6. Les competències bàsiques 7. Com ajudar als nens/es
 3. 3. 1. MESTRES QUE ENTREN A L’AULA Tutora 5è A: Noemí Torres Pons Tutora 5è B: Júlia Allès Pons
 4. 4. - Mestre d’educació física: Mikel García - Mestra d’anglès: M. Llompart/Cristina Gornès
 5. 5. Mestra de religió: Montse Ortiz Mestra de música: Pili Gonyalons Equip de suport (AD): Pili Bonet
 6. 6. Altres mestres que formen part del 3r cicle: Julià López , Lin Pons, Margaret Mercadal i Mª José León.
 7. 7. 2. ORGANITZACIÓ DEL CENTRE - Es demana puntualitat a les entrades i les sortides. - Abans de venir haurien d’haver berenat. Recordant que és un centre Ecoambiental, recomanam que duguin el berenar en embolcalls reutilitzables, evitar ús de tetrabrick. També recordam que és important tenir una dieta saludable, per això cal evitar la bolleria industrial... - Si duen objectes personals; jocs, llibres de lectura ...s’han de compartir i l’escola no es responsabilitza de la seva pèrdua o desperfecte. - El pati s’organitza de manera que els grups de 5è i 6è s'alternen per poder jugar a la pista de futbol.
 8. 8. APIMA L’AMPA disposa d’una cartellera informativa i d’una bústia per dipositar-hi, si voleu, suggeriments o queixes. Recordar que les famílies paguen quotes voluntàries que s’inverteixen en l’escola: Paga l’activitat de piscina pels de 1r cicle Col·labora en l’organitació de l'Escola d’Estiu Organitza i administra les activitats extraescolars Col·labora econòmicament en les sortides, festes i viatge de 6è Fa propostes i col·laboracions per a la millora del funcionament del centre. Dotació econòmica pel Dia del Llibre.
 9. 9. 3. INFORMACIONS - Cada alumne/a té una agenda escolar. Aquesta és emprada com a medi de comunicació entre família i mestra. És important revisar les agendes i retornar les notes signades i recordau que quan faltin a classe han de dur una nota signada. - Pel que fa als deures, es va decidir a Claustre, no donar-ne de manera sistemàtica. - S'ha d'emprar la carpeta de deures per fomentar l'hàbit de cura i bona presentació de les feines.
 10. 10. En el programa de reutilització de llibres han participat 306 alumnes el 84.8 % L’escola disposa d’un Equip de Suport composat per especialistes en logopèdia i educació especial per atendre a fillets i filletes amb dificultats. A més, dos dies a la setmana ve un Equip Psicopedagògic (EOEP)
 11. 11. Sortides Primer Trimestre -Obrint Portes: Xarxa Centres Cooperatius. Exposició “Mart-Terra” a Ciutadella Segon Trimestre -Albufera de's Grau ( Cap de Favàritx) Tercer Trimestre -Obrint Portes: Esports de raqueta. -Sortida en barca, des del port de Ciutadella per la costa fins a s'Arenal de Son Saura.
 12. 12. 4. HORARI DE TUTORIA El dia i l’hora assignada perquè pugueu xerrar amb la tutora és els dimarts de 8:00 a 9:00h. Es pot demanar cita a través de l’ agenda. Si teniu qualque comentari a fer sobre alguna especialitat, primer vos heu de dirigir a la mestra tutora.
 13. 13. 6.ORGANITZACIÓ D'AULA L’horari del grup no es fragmenta en les diferents àrees, excepte les especialitats, sinó que es van fent diferents activitats. Enguany tenim 3 hores de desdoblament. SESSIONS DELS ESPECIALISTES - Educació física: es fan 2 hores setmanals en les que es mesclen alumnes de 5è A i B. - Anglès: es fan tres sessions setmanals, una de les quals està desdoblada. - Música: es fa 1h setmanal. -
 14. 14. ACTIVITATS - Jocs matemàtics: Es dedicarà un temps per a treballar diferents jocs de taula destinats a millorar el raonament matemàtic i compartir estratègies. - Càlcul mental: Per millorar l'agilitat mental cada fillet/ta té una graella on escriu els resultats de les operacions que fan mentalment a partir dels enunciats de la mestra. - Tallers: es farà una sessió d'hora i mitja setmanal. Es mesclaran els alumnes de cinquè i sisè. Els tallers han començat a principis d’octubre i enguany són: Taller de fang (Julià) Taller de pintura (Júlia), Taller de papiroflèxia (Noemí), Taller de reciclatge (Lin), Taller de pintura sobre vidre (Margaret) i Taller de paper matxé (Mª José).
 15. 15. - Projecte d’aula: a partir dels interessos i motivacions dels fillets i filletes es farà un projecte de treball interdisciplinar. (Veure web del projecte, enllaçada al bloc, http://alumnes5bperecasasnovas.blogspot.com/) - Tutoria: es dedicarà mitja hora setmanal per a poder conversar sobre els conflictes que van sorgint en el dia a dia de l’ aula i millorar la convivència del grup. -Lectura: és un temps dedicat a diferents activitats per a fomentar la lectura. Algunes d’aquestes són: la mestra llegeix un llibre, lectura silenciosa, recomanacions de contes, apadrinaments de lectura, amb els alumnes de 1r.
 16. 16. - Conferències: Són explicacions orals amb suport escrit, visual, etc. d’un tema en concret que ells es sentin experts. És necessari que els pares els ajudin des de casa a preparar el material. Ja es repartirà un guió amb totes les indicacions necessàries. (A partir del 2n trimestre) - Rànquing del millor llibre: Tots els alumnes han de llegir 6 llibres (3 en castellà i 3 en català) al llarg del curs i donar-lis una puntuació segons el seu gust. També en fan una fitxa bibliogràfica de cadascun. -Altres activitats: a partir dels quadernets de llengua i de matemàtiques, treballem conceptes d'aquestes àrees com les nomes ortogràfiques,diversos aspectes gramaticals... També feim correcció comú de textos.
 17. 17. Encarregats Encarregats: Són càrrecs que es canvien cada dues setmanes enguany tenim: Secretaris: Fan recados,reparteixen material, buiden paperes, fan de delegats medioambientals... Biblioteca: Preparen una recomanació oral d'un conte o llibre que els hagi agradat molt, pot ser un de casa. Notícia: Preparen una exposició oral per presentar una notícia que previament han treballat a casa, també han de preparar una pregunta per fer al final. Els delegats d'enguany elegits per votació són; en Sergi i na Aida, ells representaran al grup en les reunions de delegats que es celebren trimestralment.
 18. 18. Per què les competències bàsiques? Degut a sa nova Llei Orgànica d'Educació (LOE) s'està implantant aquesta nova tendència de treballar els continguts d'una manera interdisciplinar,tan a Primària com a Secundària. En aquests moments la informació és a l’abast de tothom a través dels diferents mitjans de comunicació, cosa que no passava fa 20 anys. Per tant, l’escola no només s'ha de dedicar a transmetre informació sinó que ha de desenvolupar la capacitat per trobar-la de manera eficient, per comprendre-la i per analitzar-la críticament.
 19. 19. Competències bàsiques ● Què sòn? ● ● “Per competència s’entén la capacitat de posar en pràctica de manera integrada aquells coneixements adquirits, aptituds i trets de la personalitat que permeten resoldre situacions diverses. El fet de ser competent exigeix més que la simple adquisició de determinats coneixements i habilitats. Les competències impliquen la capacitat d’utilitzar aquests coneixements i habilitats en contextos i situacions diferents.
 20. 20. Quines són?
 21. 21. QUÈ ÉS CADA COMPETÈNCIA ? I COM LES TREBALLEM?
 22. 22. Competència en comunicació lingüística -dialogar, escoltar,conversar...respectant les normes de comunicació. (expressió oral) -expressar de manera escrita opinions, emocions, vivències amb coherència i cohesió. (expressió escrita) -audició, comprensió i memorització de diferents textos. (comprensió oral) -comprensió d' informació rellevant en textos per obtenir, organitzar i comunicar informació. (comprensió escrita)
 23. 23. AMB LA CONFERÈNCIA ACTIVITAS DE LECTURA QUADERNETS EL PROJECTE LA NOTÍCIA... COM LA TREBALLEM?
 24. 24. Competència cultural i artística Apreciar i gaudir amb l'art i altres manifestacions culturals i artístiques. Potenciar la iniciativa, la imaginació i la creativitat. Emprar recursos i tècniques per realitzar creacions pròpies. COM? - TALLERS, - SORTIDES CULTURALS... - AULA DE MÚSICA - PETITES REPRESENTACIONS, - PROJECTE.
 25. 25. Tractament de la informació i competència digital Dominar diferents programes informàtics. Emprar les TIC com a element essencial per informar-se, aprendre i comunicar-se. Fer ús habitual de les TIC. COM? - BLOC DE L'AULA - AULA INFORMÀTICA - PDI - PROJECTE
 26. 26. Competència matemàtica Consisteix en l'habilitat per utilitzar i relacionar els nombres, les seves operacions bàsiques, els símbols i les formes d'expressió i raonament matemàtic, tant per produir i interpretar diferents tipus d'informació, com per ampliar el coneixement sobre aspectes quantitatius i espacials de la realitat, i per resoldre problemes relacionats amb la vida quotidiana i amb el món laboral.
 27. 27. COM? - QUADERNETS - CÀLCUL MENTAL - JOCS MATEMÀTICS -Dins de cada PROJECTE estan integrades les matemàtiques (exemple: percentatges, mitjanes, àrea d'una superfície, gràfiques...)
 28. 28. Competència per aprendre a aprendre Iniciar-se en l’aprenentatge i ser conscients de les pròpies capacitats. Treballar la concentració, atenció, memòria, motivació,responsabilitat, etc Acceptar els errors i aprendre dels demés. COM? -PROJECTE -AVALUACIÓ (diversificant els instruments)
 29. 29. Competència social i ciutadana Fomentar habilitats socials i saber resoldre conflictes de forma constructiva. Participar plenament en la vida cívica a través del diàleg. Cooperar i conviure. COM? - TUTORIA - PROJECTE (feina en petit grup) - Treballar CONTINGUTS DE MEDI SOCIAL per entendre la societat.
 30. 30. Autonomia i iniciativa personal Afrontar els problemes i apendre dels errors. Cercar solucions. Organitzar les seves feines i el seu temps. Reforçant la responsabilitat i l'autonomia personal. Treballar cooperativament valorant i respectant les idees dels altres. COM? - Projecte ( han de planificar, organitzar-se..) - Saber liderar un grup
 31. 31. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic La comprensió de successos. La predicció de conseqüències. L’activitat dirigida a la millora i preservació de les condicions de vida pròpies, dels altres i de la resta d’éssers vius. COM? - PROJECTE;treballant continguts referents al cos, la salut i sa relació i respecte amb es medi ambient.
 32. 32. 7. COM PODEM AJUDAR ALS NOSTRES FILLS I FILLES? -Revisar amb ells/es l’agenda i la carpeta per si tenen deures, fulls informatius… -Col·laborar amb ells a les feines, però no fer-les. -Ajudar-los a organitzar el seu temps (estudi, activitats, esbarjo…) i respectar-los aquesta organització. Procurar que el temps de feina sigui diari i, si és possible, a les mateixes hores i en un lloc adequat ( sense la televisió i altres possibles distraccions).
 33. 33. -Ajudar-los a assolir un hàbit de lectura. -Ajudar-los a preparar la motxilla la nit abans. -Mantenir contacte amb la tutora i informar-li de qualsevol canvi que observin i que pugui tenir una repercussió en el rendiment acadèmic i/o efecti emocionalment en l' alumne/a. MOLTES GRÀCIES PER SA VOSTRA COL·LABORACIÓ

×