Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Leonardo Da Vinci

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Leonardo Da Vinci

 1. 1. LEONARDO DA VINCI VA NÉIXER EL 15 D’ABRIL DE 1452 AL CASTELL DE DA VINCI UN CASTELL PROP DE FLORÈNCIA. (ITÀLIA)
 2. 2. LEONARDO TENIA 5 ANYS, LA SEVA MARE, CATERINA, ES VA CASAR AMB ANTONIO DI PIERO BUTI DEL VACCA DA VINCI, UN PAGÈS DE LA CIUTAT, AMB EL QUAL VA TENIR CINC FILLS. DIUEN QUE POTSER CATERINA VA SER UNA ESCLAVA QUE VA VENIR DEL PRÒXIM ORIENT.
 3. 3. LEONARDO DA VINCI VA SER UN ARTISTA FLORENTÍ I UN HOME D’ESPERIT UNIVERSAL, CIENTÍFIC, ENGINYER, INVENTOR, ANATOMISTA, PINTOR, ESCULTOR, ARQUITECTE, URBANISTA, NATURALISTA, MÚSIC, POETA, FILÒSOF I ESCRIPTOR.
 4. 4. LEONARDO DA VINCI VA MORIR EL 2 DE MAIG DEL 1519 QUAN TENIA 67 ANYS AL CASTELL DE CLOS-LUCÉ
 5. 5. OBRES
 6. 6. GIOCONDA La Gioconda o Mona Lisa és una pintura de Leonardo da Vinci, es va pintar entre 1503 i 1519 . El quadre mesura 77x53cm.
 7. 7. GIOCONDA  El quadre està exposat a El LOUVRE (París)
 8. 8. SANT SOPAR El “Sant Sopar” va ser creat per Leonardo da Vinci entre els anys 1494 i 1495.  La mesura del quadre es de 4,60 m d’altura i 8,80 m d’amplada. 
 9. 9. LA DAMA AMB UN ERMINI La dama amb un ermini és un quadre del pintor Leonardo da Vinci. La mida és de 54,8 cm d’altura i 40,3 cm d’amplada.
 10. 10. INVENTS Leonardo va crear molts invents però la majoria no es van portar a la pràctica.  Alguns d'aquests invents van ser: la bicicleta, l'escafandre de busseig, el primer prototipus d'helicòpter, màquines voladores, el pont giratori, el canó rotatori, el comptador de quilòmetres, un prototipus d'automòbil, el paracaigudes, l'anemòmetre, etc. 
 11. 11. ANATOMIA  Va estudiar el cos humà profundament.  Es va interessar pels ossos, músculs i els mecanismes del cos.
 12. 12. HOME DE VITRUVI  És el dibuix més famós sobre l’anatomia que va realitzat Leonardo l’any 1492.  És considerat com un símbol de la simetria del cos humà i com la perfecció humana.  Aquest dibuix apareix al revers de la moneda d‘euro d‘Itàlia.
 13. 13. Segons les notes de Leonardo, s’hi donen moltes relacions amb el nostre cos, per exemple: - La longitud dels braços estesos d’un home és igual a la seva alçada. -Un palmell equival a l'amplada de quatre dits. -La distància des de la planta del peu fins a sota del genoll és la quarta part de l'home. -L'alçada del cap és un vuitè de l'alçada d'un home.
 14. 14. SABÍEU QUÈ…?  Leonardo escrivia “al revés”, és a dir, feia servir l’escriptura especular. Es pot llegir si posem un mirall.  La vida de Leonardo està envoltada de molts misteris que han quedat sense resoldre.
 15. 15. MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ LES CLASSES DE 5è

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Views

Total views

543

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

171

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×