Cdsabadell

139 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
139
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cdsabadell

 1. 1. ÍNDEX• On està?................................................................................pàg 1• Llengües utilitzades.............................................................pàg 2• Llocs per visitar.....................................................................pàg 3 Parcs......................................................................................pàg 4,5,6 Museus..................................................................................pàg 7,8,9 Edificis..................................................................................pàg 10,11 Centres esportius....................................................................pàg 12,13 Fires Tradicionals................................................................pàg 14,15 Allotjaments ............................................................................pàg 16 El Art en la Ciutat.....................................................................pàg 17
 2. 2. ON ESTÀ?Sabadell és una ciutat, està en Europa al sud-est en Espanya aCatalunya la província és Barcelona, en el Vallés Occidental.Sabadell és la cocapital de Vallès Occidental.
 3. 3. LLENGÜES UTILITZADESLes llengües més utilitzades són el Català i el Castellà, però graciés a lagran varietat de cultures que hi ha a Catalunya es parlen altres idiomescom per exemple l’Àrab i lAnglès.
 4. 4. LLOCS PER VISITARA Sabadell hi ha molts llocs per anar a visitar des de parcs fins amuseus, i es que hi ha molta varietat, ara passarem unes imatges delsllocs on és imprescindible anar.Sabadell compta amb un bona variació de vegetació i de llocsinteresants per veure, primer començarem amb els parcs.El parc de Catalunya, el parc de la Romeua, el parc dOdessa, el parcde les Aigües el parc de Can Gambús, el parc del Nord, el Parc Centraldel Vallès i el parc fluvial del Ripoll.
 5. 5. PARCSEl parc de Catalunya té una extensió de 43 hectàrees, des de lEixMacià fins al carrer de Sant Isidor de Can Rull. Constitueix el granpulmó verd de Sabadell.
 6. 6. PARCSLa Romeua, amb 37.500 metres quadrats, va ser la primera daquesteszones verdes que es va obrir al públic i disposa tant despais depassejada i esport com zones de descans i esbarjo.
 7. 7. PARCSEl parc del Nord, amb una superfície de 18 hectàrees, està situat entreels barris de Can Deu, Sant Julià, la Plana del Pintor, Ca nOriac i elTorrent del Capellà.
 8. 8. MUSEUSAra passarem als museus.El Museu dHistòria de Sabadell (MHS) ocupa la casa fàbrica dAntoniCasanovas (1859). Aquesta edificació ha estat totalment reformada pera lús actual, però conserva la façana i la volumetria de ledifici original.
 9. 9. MUSEUSEl Museu dArt de Sabadell (MAS) ocupa la casa fàbrica de la famíliaTurull, de la qual es conserven les plantes nobles de lhabitatge. Laresta de dependències shan adequat per a usos museístics.
 10. 10. MUSEUSEl Museu de lInstitut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)presenta un nou projecte museogràfic, “Avui investigues tu!”, que hacanviat lexposició clàssica de vitrines per una experiència interactiva ique fa del visitant un paleontòleg.
 11. 11. EDIFICISEdificis que cal visitar:L’Hotel Suís (1902) és un dels edificis més emblemàtics delmodernisme a Sabadell, obra de Juli Batllevell.
 12. 12. EDIFICISLa Casa Duran va ser construïda al final del segle XVI.
 13. 13. CENTRES ESPORTIUSAra també us enseñarem els diferents centres esportius situats aSabadell.La nova Pista Coberta dAtletisme de Catalunya està ubicada en elcomplex esportiu de Sant Oleguer al costat de la pista descoberta i enuna zona amb bones comunicacions.
 14. 14. CENTRES ESPORTIUSEl pavelló poliesportiu municipal del Nord, situat a la ronda deCollsalarca, al costat del camp de futbol municipal de Ca nOriac,permet acollir actes de diferents característiques per la seva grancapacitat, de 1.500 persones.
 15. 15. FIRES TRADICIONALSCom em pogut veure durant el que portem d’exposició , Sabadell té unamolta varietat d’edificis importants , museus i vegetació, però tambécompta amb moltes fires tradicionals.Medievàlia és una festa de caire cultural que ja sha celebrat en catorzeocasions.
 16. 16. FIRES TRADICIONALSLa Fira de Ceràmica de Sabadell, amb més de 20 anys de tradició, télloc durant un cap de setmana doctubre i lorganitza lAssociació deCeramistes del Vallès.
 17. 17. ALLOTJAMENTSPerò si el que voleu es passar uns dies de comoditat a Sabadell tambéhi ha molts establiments. Com per exemple:Gran Hotel VerdiCatalonia Hotel SabadellAparthotel Vallès
 18. 18. EL ART EN LA CIUTATA part de tots els llocs que em nombrat abans Sabadell també té moltd’art, Sabadell compta amb teatres com per exemple:La Faràndula es va construir persubscripció popular lany 1956. Lany1972 va passar a titularitat municipali el 2002 van acabar les obres dunaimportant reforma que ha posat aldia les instal·lacions de l’equipament.El Teatre Principal és un dels edificismés emblemàtics de la ciutat, a mésdun escenari incomparable per acolliruna programació artística heterogèniai de qualitat.
 19. 19. MOLTÍSIMES GRACIÉS PER LA VOSTREATENCIÓESPEREM, QUE US HAGI AGRADAT.

×