Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0

Share

Presentaciónv

PRESENTACION EN TU IDIOMA.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Presentaciónv

  1. 1. PLAN DE TRAVAIL1.- Situation de la region en France.2.- Departaments.3.- Histoire.4.- Culture.5.- Tourisme.6.- Opinion personelle et conseils pour visiter la region.7.- Bibliographie.
  2. 2. SITUATION DE LA REGION EN FRANCEGeogràficament és la part occidentalde la fossa renana formada pelsmoviments tectònics que han separatels Vosges de la Selva Negra i ésemplenada per sediments acumulatsdurant lOligocè, que en alguns llocsarriben als 2.000 m de profunditat. Ésdividida en dues regions naturals,lAlta Alsàcia i la Baixa Alsàcia, quecorresponen aproximadament als dosdepartaments en què és dividit el país.
  3. 3. DÉPARTAMENTSl’Alsace est divisée en deux départements, le Bas-Rhin au nord et le Haut-Rhin au sud. Le conseil régional siège à Strasbourg, qui est aussi laplus importante 14 des cinq grandes agglomérations (JOSÉ ANTONIO)
  4. 4. HISTOIRELa regió dAlsàcia formà part del comtat dAlsàcia durant lEdatMitjana; sincorporà a França el 1648 per la Pau de Westfàlia.Posteriorment, després de la Guerra francoprussiana de 1870fou novament incorporada a Alemanya. (JOSÉ ANTONIO).Juntament amb part de la Lorena formà dins de Prússia laprovíncia dAlsàcia-Lorena. En acabar la Primera GuerraMundial el 1918, fou novament incorporada a França. Durant laSegona Guerra Mundial fou incorporada al Tercer Reich ifinalment, el 1945, fou retornada a França.
  5. 5. CULTURELAlsàcia sha beneficiat de la seva situació geogràficacentral que la converteix en un dels llocs de pas de lesmigracions humanes des dabans de lEdat Mitjana i llocde confluència de les diverses tendències del pensamenteuropeu, des del humanisme i la reforma protestant finsal movimient contemporani de la construcció de la UnióEuropea, asimilant les influències i interaccions de lescultures germànica i francesa.
  6. 6. TOURISMELa cuina alsaciana és coneguda per les seves especialitats tradicionalselaborades, com el baeckeoffe, les tartes flambées o flammekueche, elfleischnackas i, en especial, la choucroute. (JOSÉ ANTONIO)En la tradició de les festes de cap dany, es prepara una gran varietat degaletes i petits pans de pessic anomenats brèdels (festa de SaintNicolas, el 6 de desembre), així com els pain dépices (pans de mel ambespècies), que se distribueixen als mercats tradicionals de NadaldEstrasburg i daltres localitats alsacianes.
  7. 7. CONSEILS POUR VISITER LA REGIONNous conseillons visiter Strasbourg parce que est une ville jeune etdynamique. Elle vous surprendra par son côté pétillant qui fait d’elleune surdouée de la culture : musées, théâtres, opéra, salles de concert.(JOSÉ ANTONIO).
  8. 8. BIBLIOGRAPHIERobèrt Lafont (1968) La revolució regionalista Ed. Aportació Catalana,Barcelona.Robèrt Lafont (1969) Per una teoria de la nació Edicions 62, Col·lecció a lAbast,72 Barcelona.GARCIA, Xosé Lois (1978) Naciones colonizadas de Europa Occidental FollasNovas, A Cruña.Imma Tubella i Casadevall i Eduard Vinyamata Camp (1978) Les nacions delEuropa capitalista La Magrana, BarcelonaXosé M. Núñez Seixas (1998) Movimientos nacionalistas en Europa en el sigloXX Ed. Síntesis, Col. Historia Universal Contemporánea, 26 Madrid.Felipe Fernández-Armesto(1996) Los hijos de Zeus Grijalbo BarcelonaFerran Palau i Martí (1998) Alsàcia Pagès Editors Lleida.Fernand LHuiller (1955) Histoire de lAlsace P.U.F. Col. Que sais je ParísFelix Kilstatt Thèses pour une revolutionnaire à lAlsace a Les Temps Modernes,núm. 324-326, setembre-octubre 1973. París

PRESENTACION EN TU IDIOMA.

Views

Total views

332

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

4

Actions

Downloads

0

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×