El circ

2,864 views

Published on

Senzilla explicació sobre el circ: orígens, història, artistes...

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,864
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,282
Actions
Shares
0
Downloads
31
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El circ

 1. 1. Un circ és una art escénica que produeix espectacles diversos.
 2. 2. Des de les més remotes civilitzacions, els acróbates, (f: ’¿; ;&7// Ñ/ ¡I-Iusionistes, pallassos ¿ ¿a i animals ensinistrats, han servit per a Ia diversió.
 3. 3. AI 1768, Pangles Philip Astley va organitzar el primer circ tal en avui. com s'ent .4-. -a. — - r- .2, a-
 4. 4. Els artistes més habituals dins d'un circ són pallassos, acróbates, presentadors, equilibristes, trapezistes, malabaristes, contorsionistes, mags, músics, ballarins, domadors i els seus animals.
 5. 5. Paflasso Artista cómic de teatre o de circ, maquillat i vestit de manera estrafolaria, que basa Ia seva actuació en situacions grotesques, números musicals i de ball, jocs de mans i acrobacies.
 6. 6. AC Artista que practica ¡‘art de fer salts, equilibris, itot tipus d'exercicis perillosos.
 7. 7. Presentador Artista encarregat de presentar i conduir l'espectacle. Sol anar molt mudat i dóna molt interes a tot aIIó que es veura a Ia pista.
 8. 8. Equilibrista Artista que fa exercicis d'equilibri amb el cos o amb objectes diversos.
 9. 9. Trapezista Artista que fa exercicis gimnastics o acrobacies dalt d'un trapezi o penjat d'un trapezi.
 10. 10. Malabarista f Artista que fa exercicis d'habilitat com Ilengar bitlles o boles enlaire i recoIIir-Ies sense que caiguin a terra.
 11. 11. Contorsionista Acróbata que practica el contorsionisme, consistent a fer torsió del cos i dels membres.
 12. 12. Mag Artista que practica I'art de produir efectes meravellosos per mitja de Ia destresa manual, de trucs preparats amb estris adequats, de jocs d’i| -|usió óptica, etc.
 13. 13. Músic Artista que interpreta Ia música en directe i froma part de Ia banda del circ. La música de circ sol ser divertida, emocionant, de vegades misteriosa.
 14. 14. Baflaflna Artista que es dedica aI ball, successió de passos, actituds, salts o posicions que segueixen eI ritme d'una cangó, d'una tornada instrumental o un senziII acompanyament de percussió.
 15. 15. Domador Artista que presenta feres i altres animals domats i els fa mostrar certes habilitats.
 16. 16. El joe del circ Es juga per grups. Cada grup tria el color de la seva fitxa. Es tira un dau i guanya qui arriba primer a la casella 30. Ala página següent s'expliquen les caselles especials. Sort!
 17. 17. Caselles especials Casella 3 i 12: El tigre us ataca, torneu a la casella de sortida. Casella 6: Xina, bressol de Pacrobacia, tots els del grup heu de fer una acrobacia i avanceu una casella. Casella 9: Egipte i els primers domadors. Heu d'ensenyar al faraó els animals conquerits a terres Ilunyanes, torneu a la casella 8. Casella 15: Edat mitjana, reis, castells i monestirs, tots manen i el circ gairebé desapareix, una tirada sense jugar. Casella 18: Philip Astley, circ i cavalls, avanceu dues caselles imitant un cavall. Casella 21: Una desfilada de circ bloqueja el pas, una tirada sense jugar. Casella 24: Aneu al circ modern de I'Índia a veure els tigres ballarins, torna a la casella 22. Casella 27: El circ d'avui! Aviseu tots els vostres amics, tothom a la casella 10! Casella 30: El públic del circ d'avui, enhorabona, heu guanyat!

×