Successfully reported this slideshow.

More Related Content

Related Books

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Teseu i el Minotaure

 1. 1. Teseu i Minotaure
 2. 2. El Minotaure era un monstre meitat home meitat brau, que s'alimentava de carn humana. Vivia a Creta, tancat al laberint.
 3. 3. Cada quatre anys, set atenesos s’enfrontaven al Minotaure. L’escollit era respectat per tothom, no només perquè era el més fort, sinó perquè aquests jocs se celebraven en honor dels déus.
 4. 4. Teseu era el fill d'Egeu, rei d'Atenes, però havia passat la joventut amb la seva mare, en una ciutat del sud de Grècia. Era molt fort i molt hàbil i havia aprofitat el seu viatge cap a Atenes per a eliminar els bandits que atacaven els viatgers que feien camí a Atenes.
 5. 5. El laberint on estava tancat el Minotaure era gegant. Els passadissos d'aquest eren tan llargs i interminables i les habitacions tan nombroses que ningú no podia trobar-ne la sortida. I aquell que hi entrava no tenia cap esperança d'escapar del monstre.
 6. 6. Teseu va dir al seu pare Egeu que si tornava viu portaria la vela blanca en el vaixell pero si, en canvi, moria, el vaixell portaria una vela negra.
 7. 7. Teseu va trobar a Ariadna, filla de Minos, i es van enamorar. Quan Ariadna va saber que era el fill del rei d’Atenes i que s'havia lliurat voluntàriament, va admirar-lo i va decidir ajudar-lo.
 8. 8. Sabia que era prou fort i valent per acostar-se al Minotaure, però també sabia que mai no aconseguiria trobar la sortida del laberint. Llavors ella li va donar un cabdell de fil i li va revelar els secrets del Laberint.
 9. 9. Teseu va fer el que Ariadna li aconsellava i va avançar amb valentia a la recerca del Minotaure. Es van trobar i van començar la lluita.
 10. 10. Ariadna li dóna a Teseu una espasa per tallar una banya del Minotaure, ja que l’única manera de matar al monstre és clavar la banya al seu cos.
 11. 11. Finalment, Teseu li clava la seva pròpia banya i el Minotaure cau ferit i mor.
 12. 12. Teseu i Ariadna van fugir de Creta i es van dirigir a l’illa de Nassos per refugiar-se d’una forta tempesta.
 13. 13. Quan la tempesta va parar es van començar a preparar, però Ariadna no hi era. La van buscar però no la van trobar i van decidir marxar abans que vingués una altra tempesta.
 14. 14. Teseu va dirigir-se a Atenes, però amb els nervis de la trobada amb el seu pare, es va oblidar de cambiar la vela; i va tornar amb la vela negra que significava que havia mort a mans del Minotaure.
 15. 15. El pare de Teseu esperava l’arribada del seu fill, però en veure la vela de color negre, desesperat, va decidir tirar-se des d’un penya-segat, pensant que no li quedava cap motiu per viure.
 16. 16. <ul><li>Teseu es va fer amb la corona però no va voler el tron que un dia havia ocupat el seu pare i va decidir donar-lo a un amic seu. </li></ul><ul><li>El nou rei d’Atenes va decidir que Teseu sigués general del seu exèrcit i així no caigués en la pobresa i en l’oblit. </li></ul>
 17. 17. FI

×