Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La Marxa a Caldes de Montbui

171 views

Published on

Disn el acte organitzat per la ANC Caldes de Montbui,del 40 aniversari de la Marxa de la Llibertat e col·laborat amb aquesta presentació amb algun document de la marxa de la llibertat a Caldes de Montbui.

Published in: News & Politics
  • Be the first to comment

La Marxa a Caldes de Montbui

  1. 1. LA MARXA a Caldes de Montbui
  2. 2. LA MARXA a Caldes de Montbui
  3. 3. A final de 1975 es rellançà la campanya per l'amnistia, que era promoguda per Pax Christi, que tenia com a objectiu primordial la sensibilització del poble entorn d'aquesta reivindicació. El desembre de 1975 a Montserrat i en una concentració de l' Assemblea de Catalunya, aparegué el que havia de ser el lema de la marxa, "Poble català, posa't a caminar".
  4. 4. El març de 1976 els secretariats de Pax Christi van establir: "Convoquem tot el poble català a participar en la Marxa de la Llibertat", indicant que recorreria les comarques dels Països Catalans durant l'estiu, que seria una marxa no violenta i assumint-ne la responsabilitat inicial. Es va assumir que l'alliberament es concretava en els següents punts: 1. Amnistia, com a primer pas d'oblit recíproc del passat per establir les bases de reconciliació (després de la guerra i el franquisme). 2. Llibertats, com a norma bàsica de convivència, és a dir, els drets humans, incloòs el dret a l'autodeterminació del poble català. 3. Estatut de 1932, com a primer pas cap a l'autodeterminació de Catalunya, amb la recuperació de la Generalitat. 4. Coordinació de tothom que participa en l'alliberament.
  5. 5. LA MARXA a Caldes de Montbui
  6. 6. LA MARXA a Caldes de Montbui
  7. 7. LA MARXA a Caldes de Montbui

×