!
!
!
!
!

!
!

El BETTSHOW és la fira de tecnologia educativa més important d'Europa. Aquest any se
celebrava la 30a edici...
Bettshow 2014!

!

L’apartat de fira de Bett és un ampli espai comercial d’exhibidors que ofereixen productes
relacionats ...
Robòtica per a totes les edats

!

!
Animació

!
!
!
!
!
!
!
!

!
!
!
!

!
!
!
!
!

Tablet storage!
Tablets infantils!
Impressores 3D!
Panells interactius!
Visualitzadors!...
!

Premis 2014: cada any es convoquen els premis Bett (Bett Awards) a les millors
solucions tecnològiques i productes exhi...
Visita a The Flitch Green Academy
The Flitch Green Academy!
theflitchgreenacademy.co.uk!

!

Escola de primària pública!
Va...
!
!

Fan formació interna, tallers sobre aspectes específics. Fan detecció de necessitats
(weaknesses).!
School day: 6.5 ho...
!

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

Visita d'aula!
Classe de 7 anys. Tenen taules de treball per grups. Fan servir ipads. Tenen codis QR
penjats per la cla...
!

!

!

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

TREBALLANT A L'AULA!

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
Visita a Honywood Community Science School
Honywood Community Science School!
Model 1x1 ipad. Tots els estudiants tenen un...
Visita de les instal·lacions:!
Tot són aules especialitzades: anglès, matemàtiques, humanitats, drama (3 espais tipus
teat...
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

!

!

!
!

!

!

!
Visita a Featherstone Sixth Form
Featherstone Sixth Form!
Y12-Y13 (alumnes de 16-18 anys)
Estudien A levels per anar a la ...
Engage learners (estudiants compromesos)!

!

Model pedagògic: learning cycle (és el que promouen a totes les classes)!
Co...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Bett2014

843 views

Published on

Summary of my visit to the Bettshow 2014 and some schools in the UK.

Published in: Education
2 Comments
6 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
843
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
2
Likes
6
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bett2014

 1. 1. ! ! ! ! ! ! ! El BETTSHOW és la fira de tecnologia educativa més important d'Europa. Aquest any se celebrava la 30a edició. Des de l'any passat es fa al recinte EXCEL, un palau de congressos als Docklands de Londres. Juntament amb la fira se celebren tres cimeres: School Leaders Summit, Technology in HE i Workplace Learning. Tots els events són gratuïts.! ! ! ! ! ! ! ! Visita realitzada amb permís d’activitat de formació. 22-24 gener 2014
 2. 2. Bettshow 2014! ! L’apartat de fira de Bett és un ampli espai comercial d’exhibidors que ofereixen productes relacionats amb la tecnologia educativa. Els productes que s’hi poden trobar abasten des de l’educació infantil fins a l’educació superior, amb espais específics dedicats a les necessitats educatives especials i a la formació permanent en llocs de treball. ! Cada any al Bett hi apareixen novetats que marquen tendències. Aquests són els aspectes més destacats d’enguany:! ! -Desembarcament dels xinesos en tots els aspectes TIC, sobretot PDI, taules interactives, terres interactius, i tauletes, ... a preus molt competitius! ! -Omnipresència de les tauletes i les apps. Hi ha molt poc netbook i poc portàtil. Es comencen a desenvolupar EVEA (plataformes d'ensenyament-aprenentatge) per a tauletes.! ! -Producte estrella: taula interactiva! ! -Molts recursos per a primària, sobretot apps, que s'imposen a primària, en detriment dels recursos dissenyats per a utilitzar-los en ordinadors.! ! -Evolució de les PDI cap a panells interactius (no cal tenir projector)! ! -PDI amb 10 punts de contacte i superfícies molt més grans! ! -Integració de dispositius: tablet, PC, portàtil, PDI, mòbil! ! -Poca evolució en recursos per a NEE (tot i que ja hi ha molta cosa)! Taules i terres interactius ! !
 3. 3. Robòtica per a totes les edats ! ! Animació !
 4. 4. ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Tablet storage! Tablets infantils! Impressores 3D! Panells interactius! Visualitzadors! ! ! !
 5. 5. ! Premis 2014: cada any es convoquen els premis Bett (Bett Awards) a les millors solucions tecnològiques i productes exhibits. A continuació teniu els premis més interessants amb l’enllaç a la seva web. Podeu consultar la llista completa amb els finalistes a http://www.bettawards.com/index.html ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! • Continguts per a Educació Infantil: Switch on ICT in the Early Years. Rising Stars http://www.risingstars-uk.com/product/1303/switched-on-ict-in-the-earlyyears/ 24 unitats didàctiques per treballar la competència digital a infantil.! • Continguts per a Primària: Twig World. Tigtag http://www.twig-world.com/tigtag/ Recursos online per treballar les ciències. ! • Continguts per a Secundària: Mathspace https://mathspace.co/ App gratuïta per a ipad per treballar matemàtiques a partir de la resolució de problemes amb eines d'ajuda. • Eines TIC: IGGY https://www.iggy.net/ capacitats. • Col·leccions digitals i bancs de recursos: London Grid for Learning - The History of Computing https://showcase.lgfl.net/Summary_page/Content/hoc.aspx Lloc web sobre la història de la informàtica. • Necessitats Educatives Especials: HelpKidzLearn ChooseIt! Maker 3 http:// www.helpkidzlearn.com/shop/online-software/chooseit-maker-3 Aplicació que permet personalitzar materials per a alumnes de NEE i descarregar-los en tauletes. • Aparells digitals: EinsteinTablet+ http://einsteinworld.com/ incorpora sensors per treballar específicament les ciències. • Solucions organitzatives: 2Build a Profile http://www.2simple.com/apps App per a infantil i primària centrada en l'avalació dels alumnes. • Innovació en TIC: Show My Homework https://www.showmyhomework.co.uk/ Calendari digital que permet monitoritzar els deures dels estudiants! Xarxa social per a estudiants amb altes Tauleta que
 6. 6. Visita a The Flitch Green Academy The Flitch Green Academy! theflitchgreenacademy.co.uk! ! Escola de primària pública! Van obrir el 2008. Tenen 240 alumnes. Estan en creixement.! Utilitzen Apple per a tot amb un curriculum creatiu i innovador! La tecnologia és una eina per aprendre! Treballen a partir d'experiències i els fan produir (outcomes)! Focalització en life skills (habilitats per a la vida), open ended challenges (reptes amb final obert) i real life situations (situacions quotidianes).! ! SKILLS: Critical thinker. confident character, callenge conqueror, cool collaborator, creative navigator. Aquestes són les life skills, cada projecte les té en compte i les avaluen.Fan una hora diària de numeracy i una de literacy.! ! El treball d'aquestes habilitats és el model pedagògic que es troba en tot el que fan! ! !
 7. 7. ! ! Fan formació interna, tallers sobre aspectes específics. Fan detecció de necessitats (weaknesses).! School day: 6.5 hours! ! Exemple de repte: fer amb I Can Animate la resposta al repte Com pots fer saber a la gent el que saps sobre la dispersió de les llavors? Fan animació amb plastilina alternant imatges i rètols del que passa. ! ! Exemple d'experiència: The Human Impact of Climate. Fan una pel·lícula i hi entervenen totes les àrees curriculars: el per què del canvi climàtic, influència de la deforestació a l'Amazones, fer amb scratch el moviment de la terra i la lluna, les estacions,..., treball amb full de càlcul de dates sobre temperatures, fer anuncis per treballar el llenguatge persuasiu, fer un còmic,... posar una música,... vimeo.com/flitchgreen/scratchanimation! ! ! ! Exemples d'activitats i alumnes fent-les! ! !
 8. 8. ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 9. 9. ! Visita d'aula! Classe de 7 anys. Tenen taules de treball per grups. Fan servir ipads. Tenen codis QR penjats per la classe per l'activitat que estan fent. Pantalla gran amb ppt amb números de colors. Treballen suma de números a partir de preguntes relacionades amb el projecte! ! Classe de 6 anys. Treballen muneració amb ipads i portàtils a partir de jocs. Quantes formes hi ha? Ordena sèrie,... ! ! 30 alumnes x classe amb dos mestres! Programa I Can Animate. Versió x ipad! Apps: storykit, book creator, puppetpals, comic life, popplet lite, explain everything, morfo, GarageBand, brushes! ! Totes les classes tenen un mestre i un teacher assistant! El nens porten sabatilles d'estar per casa! Cada classe te un blog. L'actualitzen cada setmana.! No és un model 1x1. Tenen ipads per cicle amb una funda de color diferent per a cada cicle.! ! ! LA CLASSE! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 10. 10. ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 11. 11. ! ! TREBALLANT A L'AULA! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 12. 12. ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 13. 13. Visita a Honywood Community Science School Honywood Community Science School! Model 1x1 ipad. Tots els estudiants tenen un ipad. Totes les classes tenen PDI! Tenen 1050 alumnes. Fan els 5 cursos de secundària obligatòria (11-16 anys, Y6-Y11). Classes de 30 alumnes. 120 staff! ! Explicació del director:! L'important és el que aprenen els alumnes, no els aparells que fan servir. Van començar a fer canvis el 2002. Porta molt temps fer canvis. L'objectiu és centrar-se en l'aprenentatge (focus on learning). Volen desenvolupar habilitats i actituds que als ajudaran a la vida. Volen crear un sistema que els permeti ser més creatius, adaptatius, perseverants,... com aprenen, on i com presenten el que han après. Pràcticament no fan sessions expositives. Els professors guien l'aprenentatge, no expliquen davant la classe, no fan seure els alumnes,... Potencien relacions fortes estudiant-professor. L'altre aspecte que tenen en compte és la individualització de l'aprenentatge. ! ! Al 2006 es van plantejar quin aparell necessitaven. L'ipad és un aparell que permet a l'alumne fer eleccions, individualitzar-lo, presentar treballs, comunicar-se amb els professors,... Els alumnes enviem mails als professors per preguntar dubtes des de casa,... és molt més fàcil que aixecar la mà per preguntar a classe. Mostren molt més interès per l'aprenentatge. Aquest fet fa enfortir la relació professor-alumne.! ! Gasten molt temps en teacher training. No els donen aparells. Han de preparar les classes i prou. Els alumnes ja saben fer servir els ipads. Obligar els professors a fer servir un dispositiu els posa en una posició d'inferioritat. Els professors han de saber de pedagogia no de tecnologia. Els alumnes esperen que el professor els resolgui un dubte de la matèria no de l'ipad. Cal invertir en el model pedagògic, no en el tecnològic. És una oportunitat per a canviar l'ensenyament i aprenentatge. ! ! Tenen ipads des de setembre 2011. L'escola està progressant en resultats en els últims anys, però no hi ha relació amb l'ús de la tecnologia. El fet de donar als alumnes l'oportunitat de controlar el seu aprenentatge els fa ser més madurs. ! ! La majoria d'escoles de secundària de UK estan massa centrades a superar exàmens. S'està fent molta millor feina a les escoles de primària. ! ! Tenen sessions de 100 minuts, abans feien 5 hores de classe. Ara fan 3 sessions de 100 minuts al dia (classe-pausa-classe-dinar-classe). Comencen a les 8.40. El curs vinent volen introduir el concepte quant de temps gastes per aprendre. Volen oferir als alumnes horaris flexibles. No tots els alumnes necessiten el mateix temps per aprendre el mateix. Volen deixar que els alumnes decideixin el temps que volen passar fent les coses. Els faran dissenyar el seu propi horari i sotmetre'l a l'aprovació dels pares. Cada alumne farà 6 horaris per curs i al final haurà de demostrar el que ha après. ! ! Tenen un nombre de sol·licituds molt superior al nombre de places ofertades (650 per 120).! ! !
 14. 14. Visita de les instal·lacions:! Tot són aules especialitzades: anglès, matemàtiques, humanitats, drama (3 espais tipus teatre), llengües estrangeres, art, música (2 aules amb box de música), ciències, computer science, media, tecnologia (tallers, aula de menjar, costura), EF (tenen 3 sales tipus gimnàs i un espai de fitness). Aprofiten totes les parets per penjar murals,...! ! FS20: espècie de mediateca amb racons (espai lectura, taules rodones amb cadires, espai ordinadors, prestatgeries,...). Hi ha professors de reforç i els alumnes poden demanar d'anar-hi dins de l'horari. També és on van a la pausa de dinar,...! ! A tota l'escola hi ha molt de silenci.! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 15. 15. ! ! ! !
 16. 16. ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 17. 17. Visita a Featherstone Sixth Form Featherstone Sixth Form! Y12-Y13 (alumnes de 16-18 anys) Estudien A levels per anar a la universitat.! Inaugurat el 2008. Té 1530 alumnes. És una local community school! 98% de l'alumnat és de grups ètnics minoritaris (musulmans, hindús, sikhs)! Context socioeconòmic desafavorit.! Tenen molt bons resultats. Estan entre el 10% millors! Són una academy finançada pel govern! ! ! ! A person is judged by what they produce NOT by the quality of their excuse! ! (Mr. McMahon)! Tots els professors tenen ipads i laptop. Projecten des de l'ipad.! La tecnologia està present a tot arreu i ha facilitat la millora del centre.! Els alumnes treballen amb google docs sempre i el professor hi té accés! Wifi a tota l'escola. Ràtio propera a 1x1. 1600 dispositius (una escola normal en tindria una cinquena part)! Tenen un professor que es dedica a difondre les TIC al centre.! 5 persones de suport tècnic! Els dispositius són de l'escola i no se'ls poden emportar. Tothom té algun dispositiu a casa.! Sala amb 13 carros de 30 portàtils. Cada estudiant té un portàtil assignat. Els portàtils són Lenovo.! ! ! Strategic cornerstones (fonaments estratègics):! -Relentless focus on teaching and learning (focus persistent en l'ensenyament i aprenentatge)! Rich and varied curriculum (curriculum ric i variat)! Strong code of behaviour (codi estricte de comportament)!
 18. 18. Engage learners (estudiants compromesos)! ! Model pedagògic: learning cycle (és el que promouen a totes les classes)! Connect ( connectar l'aprenentatge, fer-se una imatge general, learning outcome) Activate (activitats variades tenint en compte intel·ligències múltiples) - Demonstrate (tasca per demostrar que han entès) - Consolidate (revisió del que han fet abans de proseguir)! ! ! Pilars fonamentals del centre:! High expectacions of all students! Engaging activities! Clear and measurable outcomes! Differentiation! Regular application of learning! Effective feedback! Positive relationships! Evidence of progress! ! Cada departament té un web, alguns youtube fhsweb.weebly.com ! fhsmaths.weebly.com! Els fan servir com a repositori de continguts! Tenen també un EVEA. Hi ha informació sobre les notes dels alumnes, avaluacions,...! ! OFSTED els ha donat un outstanding el 2006-07:! The staff know the students exceptionally well and have information on progress at their fingertips. This means that they meet individual needs effectively! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

×