Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Tema 7 internet

796 views

Published on

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Tema 7 internet

 1. 1. • Quan un conjunt d’ordinadors estan connectats entre ells mitjançant cables o dispositius sense fils diem que estan en xarxa. Intercanviar Compartir el Compartir maquinari informació programari• Què és Internet? – Conjunt de xarxes informàtiques que s’han estès per tot el món. (Interconnected Networks) – Per a un usuari és una sèrie de serveis als quals s’accedeix des d’un ordinador connectat.
 2. 2. LAN
 3. 3. Article cable que uneix Sud-est asiàtic, l’est mitjà i l’Europe de l’oest espatllat.
 4. 4. AVANTATGES INCONVENIENTS Podem accedir a tot tipus d’informació Els pirates informàtics poden malmetredes de casa (cal verificar-la) ordinadors.Disposem d’una gran quantitat És fàcil la propagació de virus informàtics.d’informació (però no tota) de fonts No hi ha cap control i es poden publicarparticulars, institucions o empreses. continguts de qualsevol tipus. (alguns tipusPodem consultar la informació a qualsevol de continguts són penats per la llei)moment. Risc en transaccions econòmiques.Podem comunicar-nos amb rapidesa i Es pot distribuir informació falsa.eficàcia. Recepció d’spam al correu-e. Alguns serveis poden crear addicció.
 5. 5. 1. Què volem dir quan afirmem que una empresa té una xarxa informàtica? Quins avantatges suposa?2. Enumera una llista dels avantatges i inconvenients d’Internet.
 6. 6. El correu electrònicServeix per enviar i rebre missatges escrits entre usuaris d’una xarxa informàtica.Podem consultar-ho en un client de correu o en el correu web.La missatgeria instantàniaLa comunicació és més fluida que en el correu electrònic, ja que es desenvolupapràcticament en temps real. Podem saber quins altres membres estan connectats.
 7. 7. La world wide web (teranyina mundial)Ens permet accedir a informació organitzada en blocs que anomenem pàgines web.o Hi ha molta informació sobre qualsevol temàtica.o Les pàgines web poden incorporar elements multimèdia.o S’hi navega fent clics amb el ratolí sobre hipertexts.o Permet accedir a fitxers situats en equips remotso Per visualitzar les pàgines web necessitem els navegadors.Els fòrums de discussióÉs un servei en el que els usuaris poden escriuremissatges que poden ser llegits i contestats peraltres visitants. Es classifiquen per temàtiques.
 8. 8. La transferència de fitxers (FTP)Permet transferir fitxers entre equips informàtics.L’intercanvi de fitxers (P2P)Permet l’intercanvi directe de fitxers entre molts usuaris. L’avantatge és quees poden obtenir trossos d’un mateix fitxer de diferents usuaris reduint eltemps de descàrrega.
 9. 9. Els servei de conversa en línia (xat)Dos o més usuaris poden establir converses on es van intercalant lesaportacions de cada.La telefonia IPPermet parlar per telèfon a través de la xarxa. Les tarifes són molt més baixes.
 10. 10. Altres serveiso Comerç electrònic.o Plataformes d’aprenentatge.o Vídeo conferència.o Telnet.
 11. 11. 3. Assenyala el servei d’Internet apropiat per:• Enviar un missatge escrit a un amic.• Buscar informació per fer un treball de ciències.• Obtenir fitxers des d’un ordinador remot.• Trucar per telèfon a un amic utilitzant internet.• Compartir opinions sobre Linux amb altres usuaris.• Conversa en temps real amb alumnes d’altres cente educatius.• Intercanviar una distribució de Linux amb altres internautes.4. Discuteix els perills que pot tenir la utilització sense control d’Internet ens els següents casos:• Presència d’opinions racistes publicades a la xarxa.• Utilització del correu electrònic per difondre virus informàtics.
 12. 12. Aplicació que facilita la cerca d’informació (navegar) a Internet ique visualitza les pàgines web. COM ACCEDIR A UNA PÀGINA WEB Amb el botó Des de Enllaç des Controls “Inici” de la l’apartatAdreça URL d’una altra d’avanç i barra de d’adreces pàgina retrocés. tasques del d’interès. navegadorEls navegadors s’encarreguen de d’interpretar el llenguatge ambque s’escriuen les webs (HTML) i mostrar-lo per pantalla.
 13. 13. QUÈ CAL PER CONNECTAR-SE A INTERNET?
 14. 14. QUINS SÓN ELS ISP MÉS CONTRACTATS? (març 2010)
 15. 15. • Què és un cercador? – És un programa que s’encarrega de buscar en una base de dades organitzada per paraules claus la informació que l’internauta demana. – Ofereixen el resultat ordenat en funció de la importància.• Exemples: www.google.cat www.ct.yahoo.com www.altavista.com www.lycos.es
 16. 16. • Com buscar informació mitjançant un cercador?– Escriure les paraules clau separades per espais o el signe +.– Per buscar una frase exacta s’ha de posar entre cometes.– Per buscar amb restriccions hem d’escriure el signe – davant de la paraula restringida.– En tots els cercadors hi trobarem l’opció de cerca avançada.

×