Pràctica 01 relleu i clima

7,454 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
7,454
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6,083
Actions
Shares
0
Downloads
91
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pràctica 01 relleu i clima

  1. 1. Ins. Premià de Mar / Curs 2013-2014 Geografia / Primera pràctica / Relleu i Clima Nom i Cognoms: Grup: 1. Observa el següent climograma [6 punts]: a) Quina és la precipitació total al llarg de l’any? [0,5 punts] b) Quina és la temperatura mitjana? Quin és el mes més càlid? I el més fred? [0,5 punts] c) Sobre el màxim de precipitacions: c1) Quins són els dos mesos amb més precipitació? A quina estació corresponen? [0,5 punts] c2) Quin clima té com a característica diferenciadora aquesta situació? Per què? [0,5 punts] d) Sobre el mínim de precipitacions: d1) Quin són els dos mesos amb menys precipitació? A quina estació correspon? [0,5 punts] d2) Hi ha algun període de sequera? Per què? [0,5 punts] e) Quina és l’estació més càlida? Quin és el més mes càlid? Quina és la seva temperatura mitjana? [0,5 punts] f) Quina és l’estació més freda? Quin és el mes més fred? Quina és la seva temperatura mitjana? [0,5 punts] g) Amb totes aquestes dades referides a les precipitacions i temperatures… a quin clima correspon el climograma? Justifica la teva desposta [1 punt] h) Quina seria la vegetació típica d’aquest tipus de clima? [1 punt]
  2. 2. 2. Observa el següent mapa [2 punts]: Localització de les estacions d’esquí de l’Estat espanyol / http://www.nevasport.com/estaciones/Espana/ / Consulta on-line realitzada el 24 de setembre de 2013. a) Descriu la font [1 punt]. b) Justifica la situació observada tot relacionant-la amb les grans unitats de relleu [1 punt].
  3. 3. 3. Observa el següent mapa [1 punt]: a) Com justificaries el fet que la zona més septentrional del mapa presenti clares diferències pel que fa al color en relació a la submeseta nord? [1 punt]. b) Quin color hi predomina en la zona dels Pics d'Europa, Sistema Central, Sistema Ibèric i Pirineus? Per què? [1 punt]. a) [1 punt].

×