Kim Manresa

1,454 views

Published on

Published in: Travel, Business
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,454
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
118
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kim Manresa

 1. 1. ESCOLES D’ALTRES MONS Kim Manresa
 2. 2. NÉLIDA PIÑÓN. Río de Janeiro, Brasil. 1937 L’absència de cultura és una mort cívica.
 3. 3. EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
 4. 4. ADOLFO PÉREZ ESQUIVEL. Buenos Aires, Argentina. 1931 Premi Nobel de la Pau 1980 L a mirada d’un nen et parla de les seves alegries i tristeses, de les seves urgències i necessitats. Veure i mirar pot ser diferent; sovint però, veiem i no mirem. Kim Manresa sap mirar i trobar aquell moment quasi miraculós de les mirades dels nens a les escoles, en diversos països, amb les seves identitats culturals pròpies. No obstant, és en aquesta gran diversitat on la mirada dels nens és similar a la llum i l’esperança que desitgen de la societat i les vides que comparteixen i criden la consciència de la humanitat. En Kim ens apropa, a través de la lent de la seva càmera, a l’emoció de trobar-nos amb el somriure i la mirada d’un nen a la seva escola i compartir la seva llum.
 5. 5. Ouagadougou, Burkina Faso
 6. 6. P resentem un treball format per 50 fotografies en blanc i negra que mostren la realitat de l’educació a més de 30 països del món. Es tracta d’una exposició producte d’un treball realitzat pels cinc continents durant aquests últims cinc anys. És un testimoni que ens apropa a les realitats que vénen marcades pel segell de la deixadesa indolent en que es troben sotmesos la immensa majoria dels pobles del planeta que encara avui pateixen greus problemes d’analfabetisme.
 7. 7. Atitlán, Guatemala
 8. 8. E l Kim Manresa ens ho mostra a través de la mirada dels nens que, en molts casos, des dels seus malmesos pupitres i aules desproveïdes de material bàsic per l’ensenyament o des d’espais naturals convertits en improvisades escoles, aboquen llum i esperança enmig de tot el desordre polític, econòmic i social que els ha estat imposat.
 9. 9. Imatges comentades
 10. 10. E n aquesta imatge se’ns mostra l’únic alumne que ha estat seleccionat per la comunitat, el qual es convertirà en el dipositari i futur transmissor del coneixement acadèmic.
 11. 11. Lalibela, Etiòpia
 12. 12. L a manca de llibres fa que la majoria d’aquests nens hagin d’imaginar-se un.
 13. 13. Morúa, Camerun
 14. 14. F ills de pares enfrontats en la guerra, ens recorden la importància de l’amistat per sobre de les diferències de tipus cultural o religiós.
 15. 15. Mitrovica, Sèrbia
 16. 16. C om molts d’altres, aquest nen recorre cada dia un total de 10 quilòmetres per assistir a l’escola. Com si es tractés d’un tresor (potser l’únic), ell abraça el llibre.
 17. 17. Maputo, Moçambic
 18. 18. A través de la mirada amable dels nens que mostren les imatges, es crea un instrument de difusió cultural al permetre apropar al públic les cultures del món i l’educació en les noves generacions.
 19. 19. L a mostra fotogràfica va recórrer desde gener del 2006 fins a principis del 2007 un total de 19 ciutats de la província de Barcelona, creant un mecanisme que va permetre els estudiants més petits que van visitar la mostra tenir l’oportunitat d’escriure un breu text que els fes participar en un concurs en el que un jurat format per intel·lectuals locals, va escollir com a premiats tres manuscrits de cadascun dels municipis. Els textos que van resultar seleccionats, representen a la seva ciutat en el llibre que porta el mateix nom publicat a finals del 2007. L’exposició s’ha vist també a altres ciutats de Catalunya i a Astúries.
 20. 20. Porto Alegre, Brasil
 21. 21. Clàudia Pérez Junyent. 6 anys. Esparreguera
 22. 22. Copán, Hondures
 23. 23. Ginesta Basart Bosch. 7 anys. Terrassa
 24. 24. Djene, Mali
 25. 25. Roc Farriol Duran. 11 anys. Sabadell
 26. 26. B usquem despertar un sentiment de solidaritat als qui vegin l’exposició i en el cas concret dels estudiants que viuen en els països econòmicament més desenvolupats, que aprenguin a valorar el que ja tenen en matèria d’educació: escoles, llibres, biblioteques, autobusos escolars, etc. OBJECTIU
 27. 27. Amman, Jordània
 28. 28. Quiché, Guatemala
 29. 29. Abans de la inauguració El comissari presenta el projecte de l’exposició a les escoles (Directors i professors). El dia de la inauguració El comissari realitza una visita guiada als professors preparant-los perquè ells mateixos impliquin i realitzin les presentacions o visites guiades als seus propis alumnes. Posteriorment Quan els escolars visiten l’exposició se’ls entrega un fulletó en el que se’ls mostren unes fotografies comentades. Totes elles ajuden a valorar la situació de l’ensenyament en el món i altres aspectes educatius. També a cada alumne se li entrega un imprès en el que ja a classe, podrà realitzar manuscrits sobre les seves pròpies reflexions del que ha vist i percebut a l’exposició. La presència del fulletó en el domicili dels nens amplia la informació sobre l’exposició i provoca la visita dels familiars a la mostra fotogràfica. MECÀNICA DIDÀCTICA
 30. 30. <ul><li>Diputació de Barcelona - Àrea d’Educació </li></ul><ul><li>TV3 – Televisió de Catalunya </li></ul><ul><li>COMRàdio </li></ul>COL·LABORADORS A CATALUNYA SUPORT A CATALUNYA <ul><li>UNICEF </li></ul>
 31. 31. KIM MANRESA fotoperiodista L a seva obra ha estat acollida per la Seu de Nacions Unides , Nova York; pel George Pompidou , París; Cercle de Belles Arts , Madrid; Museu d’Art Nacional de Catalunya , Barcelona; Museu d’Antioquia , Medellín; Museu de la Palabra y la Imagen , San Salvador; Museu de la Palabra , Cali; Festival Internacional de Fotoperiodisme Visa pour l’Image , a Perpinyà; Universitat d’Irlanda , Belfast; Fira Internacional , Tòquio; Centre Cultural Francès , Dakar; Museu Olímpic de Lausanne, etc. Sumant ha exposat a més de mil sales. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Fotopres en set ocasions, l´Agustí Centelles , el Godó de Fotoperiodisme , ha estat finalista de l´Ortega Gasset , Visa d´Or del Festival de Fotoperiodisme de Perpinyà, Premi Internacional Derechos Humanos y Fotoperiodismo Ciudad de Gijón . Juntament amb el periodista David Dusster ha rebut el Premi Internacional UNICEF de periodisme per “ La infancia en el siglo XXI ” i el premi periodístic Ajuntament de Barcelona – Benestar social. Ha estat Medalla de plata de la Society of Newpaper Design de Photojournalism (Estats Units), així com el primer premi al millor llibre documental concedit per la revista Foto a Barcelona nit (Madrid) i finalista al millor llibre documental en llengua anglesa per la seva obra The day Kadi lost part of her life, Ministeri de Cultura d’Austràlia. La revista francesa Photo l’ha escollit com un dels grans fotògrafs europeus. L’agència Associated Press ha seleccionat el seu reportatge sobre l’ablació com un dels cent millors del segle XX. Barcelona, Espanya. 1961
 32. 32. CARLOS ERNESTO GARCÍA comissari Santa Tecla, El Salvador. 1960 E scriptor, poeta i corresponsal de premsa, és autor d’una crònica novel·lada sobre el seu viatge pel riu Yangzi (Xina) i d’un reportatge de premsa basat en entrevistes realitzades a destacats comandants sandinistes. Ha publicat també, alguns llibres de poesia, que han estat traduïts a l’anglès, xinés i italià. Convidat per diverses institucions culturals i acadèmiques ha recorregut diferents ciutats d’Amèrica Llatina, Estats Units, Àsia i Europa. Des de finals de 1980 viu a Barcelona.
 33. 33. AJUNTAMENT DE BADALONA Regidoria de Ciutadania i Convivència Produeix: C&Duke

×