Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Social selling - Miten tehdä sosiaalista myyntiä?

174 views

Published on

Esitys sosiaalisesta myynnistä.

KTT Joni Salminen
joolsa@utu.fi

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Social selling - Miten tehdä sosiaalista myyntiä?

 1. 1. ’Social selling’ Miten tehdä sosiaalista myyntiä? KTT Joni Salminen joolsa@utu.fi
 2. 2. ”Social selling on liidien lämmittämistä sosiaalisen median kautta.”
 3. 3. Myyntikontaktoinnin hierarkia 1. Esittelyt (’soft link’) 2. Sosiaalinen myynti 3. Kylmäkontaktoinnit
 4. 4. Myyntiä tehneet tietävät, että paras yhteys saadaan esittelyn ('soft link') kautta. Huonoin on kylmäkontaktointi, oli se sitten puhelimitse, mailitse taikka LinkedIn-viestin kautta. Social selling sijoittuu näiden kahden väliin – se on paras vaihtoehto silloin kun pehmeää linkkiä ei ole.
 5. 5. Mitä sosiaalinen myynti ei ole? Sosiaalinen myynti ei ole sitä, että lähetetään LinkedIn-viestejä ihmisille, jotka eivät tunne sinua. Tämä on suora vastine kylmäsoitolle, joka on huonoin kontaktoinnin tapa – valitettavasti sitä kuitenkin näkee paljon, koska se on "helppoa”.
 6. 6. Kuinka tehdä sosiaalista myyntiä? 1. Tee lista henkilöistä, joille yrityksesi kykenee tuottamaan aidosti lisäarvoa (=liideistä) 2. Seuraa heitä somessa (LinkedIn, Twitter) 3. Muodosta suhde verkossa (ks. ohjeet) 4. Sovi live-tapaaminen (lounas, kahvi) 45 min per päivä.
 7. 7. Viimeinen vaihe on varsinainen myyntitilanne, jolloin pääsette yhdessä miettimään löytyykö yritystenne välillä win-win. Eli suhde muodostetaan verkossa, mutta jalostetaan kasvokkain.
 8. 8. Kommentoinnissa ole positiivinen ja koita tuottaa kommenteillasi aitoa lisäarvoa.
 9. 9. Hyvä esimerkki "Hyvä pointti! Olen myös huomannut, että myynnin esikysely parantaa kylmäsoittojen responssia. Etenkin kun tekee selväksi, että kysymys on asiakkaan ongelmien ratkaisusta." Tässä jaetaan kokemuksia eli kerrotaan jotain, mitä alkuperäinen kirjoittaja ei välttämättä ole ajatellut.
 10. 10. Huono esimerkki "Kiitos artikkelista!" Kommentissa ei ole arvoa. Se ei välttämättä ole yksittäisenä kommenttina huono, mutta pitkässä juoksussa et tuota liidille lisäarvoa.
 11. 11. Johtopäätös Sosiaalinen myynti lähtee siitä, että puuttuva linkki luodaan ennen suoraa kontaktointia, jolloin vastapuoli todennäköisemmin suhtautuu yhteydenottoon suopeasti, koska hän tietää sinusta jo jotain. Sosiaalisen myynnin kautta asiakas oppii sinusta, ja sinä hänestä. Se on ihmiskeskeistä myyntiä verkon avustuksella.
 12. 12. Kiitos! Joni Salminen KTT, markkinointi puh. 044-0636468, email: joolsa@utu.fi Kuuden vuoden kokemus digitaalisesta markkinoinnista. Esimies + hands-on. http://www.linkedin.com/in/jonisal

×