Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Case CAPA
    ”Billetten til Cannes”

Thomas Johansen & Kristine Dalene
       BRM2
Problemstilling :

Hvordan kan man få annonsører og mediebyråer til
 å bruke mulighetene som kinosalen, kinolokalene
   ...
Vi har valgt å inndele løsningsforslaget vårt i tre deler. Årsaken til dette er at
kreative og gode ideer må bygge på teor...
Læren :
Segmentering :
Hvordan man deler markedet inn i ulike målgrupper. Segmenteringen skjer gjennom
filmvalget, noe som...
Leken :

Kinopakken

For å vise hva CAPA har å tilby har vi lagd to forslag til pakkeløsninger. Disse vil være
potensielle...
Kinopakken    Kinopakken
  Mini       Max
             Kinoreklame

 Kinoreklame      Board...
Blindeforbundet

Ide til kampanje - ”Send en tanke”

Outdoor :

- Inngang ; ved inngangspartiet får gjestene bind for øyne...
Indoor :

Reklamefilm
En person går nedover Karl Johan, folk i salen ser fra førstepersons syn og kan dermed
identifisere ...
Bakgrunn for ide :

Ved at man setter publikum inn i en setting som er ukjent, aktiverer man følelser på et dypere
plan. B...
Hannah Montana

Ide til filmpromotering : Pink Weekend

Premierehelgen for Hannah Montana The Movie 1.mai 2009 på Colosseu...
Outdoor :

- Kuppelen og fasaden : dekkes med glitterbelagt rosa silkestoff. Inngangspartiet
blir en rosa ballongportal.
-...
Bakgrunn for ide :

Hannah Montana konseptet er svært kommersielt og kjent, og er derfor høyst interessant for
andre aktør...
Lansering :

Ide til lansering : ”Utenfor boksen”

CAPA lager en promoteringspakke, i form av en ball som kan skrus
opp på...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Capa Cannes Lions 2009

913 views

Published on

 • Be the first to comment

Capa Cannes Lions 2009

 1. 1. Case CAPA ”Billetten til Cannes” Thomas Johansen & Kristine Dalene BRM2
 2. 2. Problemstilling : Hvordan kan man få annonsører og mediebyråer til å bruke mulighetene som kinosalen, kinolokalene og kinobesøket åpner for?
 3. 3. Vi har valgt å inndele løsningsforslaget vårt i tre deler. Årsaken til dette er at kreative og gode ideer må bygge på teori og tidligere erfaringer. Dette for å ha et bedre grunnlag, slik at ideene kan være gjennomførbare, realistiske og bidra til resultater. Ideene vi fremlegger er ment som kreative løsninger, der budsjett ikke er den vesentlige faktoren. Vi erkjenner at noen av forslagene kan være vanskelig å gjennomføre, på grunn av de økonomiske aspektene. Presentasjonen er delt inn i følgende deler : 1. Læren ; faglig teori 2. Leken ; forslag til hvordan kinoarenaens muligheter kan benyttes m/eksempler 3. Lansering : SURPRISE 
 4. 4. Læren : Segmentering : Hvordan man deler markedet inn i ulike målgrupper. Segmenteringen skjer gjennom filmvalget, noe som kan være til fordel for annonsører. De vil dermed kunne treffe sin målgruppe i en samlet arena. Mediemiks : Valg av medier, deriblant kino, tv, radio, avis, internett, direkte reklame etc. I nye tid har man i større grad benyttet seg av ”multitasking”, med andre ord bruk av flere medier samtidig. Kinoarenaen byr på flere kanaler, som indoor, outdoor og internett. Forbrukeradferd : Ved å påvirke forbrukerens valg, påvirker vi deres beslutning. Man må finne frem til det som utløser behovet hos forbrukeren. I vårt tilfelle har vi vektlagt USP, for å vise fordelene som kan utløse behovet. Involvering mellom forbruker og produkt (engage) kan resultere i at forbrukeren får sterkere følelser for produktet, som igjen påvirker valget. Merkebygging : Gjennom merkebygging skaper man et renommé (merkevare). Renommè blir til ved kjennskap, som fører til kunnskap. Dette leder til en preferanse, som styrer forbrukerens valg.
 5. 5. Leken : Kinopakken For å vise hva CAPA har å tilby har vi lagd to forslag til pakkeløsninger. Disse vil være potensielle utgangspunkt, som viser kunden hva CAPA kan gjøre i forbindelse med kinoarenaen. Ulike kunder vil ha forskjellige ønsker/behov, varierte budsjetter og mulige tidsbegrensninger. Derfor må man gjennom samarbeid tilpasse pakkene etter hva som er hensiktsmessig. Målet med pakkene er å vise mulighetene, slik at kunden kan se potensialet som kinosalen, kinolokalene og kinobesøket åpner for. Fordelen med å tilby en ”åpen” pakke, er at kundens plass i markedet ikke nødvendigvis styrer mulige aktiviteter. Kunden kan dermed velge selv hvilken grad av eksponering de ønsker, som er i tråd med deres rammebetingelser (tid, budsjett etc.) Forslag til kinopakker, samt hvordan en slik pakkeløsning ville fungert i praksis er vist senere i presentasjonen.
 6. 6. Kinopakken Kinopakken Mini Max Kinoreklame Kinoreklame Boards/bannere Lokalet (inngangsparti, foaje, salen, toaletter, kiosk) Billetter, hjemmeside Gjennomføringsassistanse Boards/bannere Analyser, rapporter, resultattall Interne goder
 7. 7. Blindeforbundet Ide til kampanje - ”Send en tanke” Outdoor : - Inngang ; ved inngangspartiet får gjestene bind for øynene. De skal komme seg gjennom en hinderløype, først alene, for så å bli assistert av en førerhund. ”Premie” for deltagelsen er avslag i prisen på popcornmeny. - Foaje ; stand med representanter fra Blindeforbundet. Promotering av måter du kan hjelpe, deriblant bli fôrvert for en liten valp evt. bidra økonomisk til opplæring av førerhunder. - Foaje : tegnebord for de minste ; ”tegn en førerhund og bli med i trekning av premie
 8. 8. Indoor : Reklamefilm En person går nedover Karl Johan, folk i salen ser fra førstepersons syn og kan dermed identifisere seg med personen. Lyder fra omgivelsene er med, samt luktinntrykk (fks. blomsterlukt etc.) Lerretet blir svart Alt. 1 : - Lyd : personer kommenterer, ønsker å hjelpe, tuting fra biler osv. - Tekst på skjerm : ”Før du skrur av mobilen, send en tanke til Blindeforbundet. Send TANKE til 2323. DU kan hjelpe synshemmede til et selvstendig liv.” Alt. 2 : - Lyd : lydene er uendret, selv om synet er borte - Tekst på skjerm : ”Før du skrur av mobilen, send en tanke til Blindeforbundet. Send TANKE til 2323. Fortsett å hjelpe synshemmede til et selvstendig liv” Bildet kommer tilbake, og man ser da personen med en førerhund som venter i et lyskryss.
 9. 9. Bakgrunn for ide : Ved at man setter publikum inn i en setting som er ukjent, aktiverer man følelser på et dypere plan. Både tiltakene i outdoor og indoor er med på å forsterke inntrykket. (engage) En slik kampanje kan bidra til at publikum får bedre kjennskap til Blindeforbundet. Gjennom aktivitetene får de kunnskap og bedre innblikk i en synshemmet sin hverdag. Dette kan påvirke deres preferanser og styre publikums valg. Noe som kan resultere i at de ”sender en tanke”. Kampanje kan brukes på mange kinoarenaer, uavhengig av visning og filmvalg. Allikevel kan det være fornuftig å gjennomføre kampanjen i sammenheng med filmer som har et voksent innhold. Grunnet at kampanjen appellerer på et emosjonelt og humant plan. Årsaken til at det er to alternativer/vinklinger på indoor-delen, er at de styrer hvordan Blindeforbundet og de synshemmede blir fremstilt. Alternativ 1 har fokus på at de er ofre, som du kan hjelpe. Alternativ 2 viser at de kan fungere normalt, men er avhengig av støttespiller her i form av førerhunder. Begge vinklingene oppfordrer publikum til å bidra, men de spiller på forskjellige følelsesaspekter.
 10. 10. Hannah Montana Ide til filmpromotering : Pink Weekend Premierehelgen for Hannah Montana The Movie 1.mai 2009 på Colosseum Eksterne aktiviteter : Internettkonkurranse God tid i forveien blir det annonsert i ulike medier, deriblant boardsreklame, foliering av busser, radiospoter, flyers til danse- og teaterskoler – ”Er du en Hannah Montana?” Ideen er at publikum kan laste opp sangpresentasjoner gjennom filmweb.no. Folket stemmer på sin favoritt, og de fem beste får opptre i forbindelse med premierehelgen. Premien er tur til DisneyWorld og en billett til en Hannah Montana konsert. Dette arrangementet blir lansert i samarbeid med Norske Talenter på TV2.
 11. 11. Outdoor : - Kuppelen og fasaden : dekkes med glitterbelagt rosa silkestoff. Inngangspartiet blir en rosa ballongportal. - Foaje : fashionshow med klær fra WOW – Hannah Montana kolleksjonen (lanseres i april ’09) - Foaje : karaokestand med Xbox 360 og spiller LIPS. Spesialsanger fra Hannah Montana er lastet og tilgjengelig gjennom Xbox Live. - Foaje : ”Ta bilde med Hannah Montana-karakteren” i samarbeid med Kodak - Foaje : Sampling og salg av Hannah Montana effekter gjennom Disney Store. - Foaje : Touchscreener i lokalet, der publikum kan oppsøke informasjon, sanger, musikkvideoer osv. på hjemmesiden til Hannah Montana. Indoor : - Goodiebags står på setene, inneholder godteri, kosmetikk og andre gaveartikler - Lapp under setet til noen heldige – vinner offisielle Hannah Montana effekter - På scenen : i forkant av visningen blir det avholdt finale på internettkonkurransen. De fem beste får opptre, og salen kårer vinneren gjennom applaudering.
 12. 12. Bakgrunn for ide : Hannah Montana konseptet er svært kommersielt og kjent, og er derfor høyst interessant for andre aktører. Gjennom å bli koblet til dette konseptet kan de øke sin egen merkevare. Kinoarenaen byr på i denne sammenheng en fantastisk mulighet for multitasking. Målgruppen er spesifisert til unge jenter med interesse for Hannah Montana og ”fjortishysteriet”. De eksterne aktivitetene vil sørge for at det blir stor oppmerksomhet rundt Pink Weekend, ettersom målgruppen vil få masse informasjon og blir involvert i hendelsen. Dette gjennom at de sender inn bidrag til konkurransen. Filmweb.no vil få økning i antall besøkende, som bidrar til bedre kjennskap om dens tjenester. Gjennom konkurransen vil TV2 få reklame for sitt program og sørge for mediedekning. Dette blir fordelaktig for CAPA, ettersom deres arena og mulighetene den tilbyr får oppmerksomhet. Xbox 360 med spillet LIPS får markedsført sitt produkt, altså nedlastning av spesialsangene. Dette kan gi dem økt salg gjennom nedlastningsportalen Xbox Live. Pink Weekend er et meget bra event for WOW hvor de får vist frem den nye kolleksjonen, som vil medføre i økt salg i butikkene i etterkant.
 13. 13. Lansering : Ide til lansering : ”Utenfor boksen” CAPA lager en promoteringspakke, i form av en ball som kan skrus opp på midten. På utsiden er det printet CAPA sin logo, samt teksten ”tenker du utenfor boksen?” Når du åpner ballen ligger det en cd som midtskiller. Den har skrift/trykk som gjør mottakeren nysgjerrig på hva den inneholder. Filmen starter automatisk, og viser tidligere løsninger, ulike kinoarenaer og de generelle fordelene med bruk av kino som mediekanal. Etter at filmen er ferdig, kan man klikke seg frem til flere caseløsninger, alle arenaene, kinopakker osv. gjennom et interaktivt presentasjonsprogram. Promoteringspakken skal fungere som en teaser til annonsører, reklame- og mediebyråer. Dette for å gi dem kjennskap om CAPA sitt tilbud, gi dem kunnskap gjennom presentasjonen og forhåpentligvis endre deres preferanser i forhold til bruk av medier. Lanseringen blir gjennomført ved bruk av geriljamarkedsføring, hvor ballen skal ”falle i fanget” til utvalgte kunder. For å skape en klassisk kinoopplevelse vil ballen naturligvis inneholde en pose med smågodt!

×