Advertisement
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Intro till (gamla) mindpark

 1. Mindpark
 2. agendan Bakgrund ✓ ✓ Välkomna och presentationsrunda. Vem är vem? Läget just nu, och hur vi har hamnat här. I det stora ✓ ✓ ✓ Affärsplan, strategi, långsiktiga mål och inriktning. Läget ute på respektive företag. Hårda och mjuka fakta. Vår relation, arbetsformer, redskap och kommunikation - diskussion. Projekten ✓ ✓ Rubbet & Grannar. Bruttolistan. Avslutning ✓ ✓ Övriga frågor. Nästa möte.
 3. Bakgrund
 4. presentation Action-gänget ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ Anders Olausson, Helsingborgs Dagblad Anders Olofsson, Sydsvenska Dagbladet Daniel Lundström, Nya Wermlands-Tidningen Erik Forsberg, Mindpark Håkan Palmborg, Gota Media Joakim Jardenberg, Mindpark Jörgen Svensson, Skånemedia Lena Ranft, Gota Media Martin Skogsberg, Sydsvenska Dagbladet Mathias Carlsson, Gota Media Mattias Pehresson, Skånemedia Mikael Rosenlöf, Helsingborgs Dagblad Sören Karlsson, Helsingborgs Dagblad
 5. läget, nu och då Vi finns - nästan... Verksamhet ✓ ✓ ✓ Komma på plats. Möten. Externa och interna. Planering och planering och planering och en del action. Lokaler och personal ✓ ✓ ✓ Erik och jag. En till ”snart”. Kungsgatan 2, hbg. Drottninggatan 25, sthlm. Kanaler? Och bakgrunden ✓ luta er tillbaka...
 6. I det stora
 7. affärsplan
 8. långsiktiga mål Tjäna pengar ✓ vi ska säkertställa att våra ägare tjänar pengar imorgon också Matcha Schibsted ✓ När man om tre år tänker på framgångsrika och stilbildande företag inom medieområdet i skandinavien - då ska man tänka på Mindpark
 9. värderingar Business your own mind ✓ Ta vara på och vårda alla idéer. Men var inte sentimental. To get there spells together ✓ Så enkelt som att ensam är inte starkast. The need for speed ✓ Vi måste skynda oss. Den långsammaste vagnen sätter inte takten. Cutting edge, not corners ✓ Snabb, inte slarvig. Outside the box, inside the park ✓ Kreativa tankar har inget egenvärde
 10. process
 11. lägesrapport - hur har ni det? Hårda fakta ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ Räckvidd, webb och övrigt Intäkter, idag och imorgon (no bullshit;) Resurser och organisation Personal ”Just nu” Mjukare frågor ✓ ✓ ✓ ✓ Styrkor Svagheter Möjligheter Hot/Problem/Konkurrenter Förhoppningar på Mindpark?
 12. relationer Full disclosure ✓ Vi litar på varandra. Givmildhet ✓ Det är skönare att ge än att ta emot;) Eget ansvar ✓ Mindpark ska inte skedmata, alla måste ligga i själva också... Högt i tak ✓ Vi är som en familj och ibland bråkar vi. Alla lika, alla olika ✓ I både förutsättningar och förmåga (och vilja).
 13. möten och grupper Action-gruppen ✓ Det är vi - ses nio gånger om året? Marknadsgruppen ✓ Marknads/annonschefer - ses två, tre gånger om året. Ägarna ✓ Är i princip lika med styrelsen. Förlängda möten minst två ggr/år Mindpark är alltid en resurs ✓ Bara hojta!
 14. arbetsredskap Mail ✓ ✓ För individuella diskussioner och *akuta* meddelande. Nyhetsutskick - ”threat matrix” - varje vecka? Bloggar ✓ Ett antal. Varav minst en publik som kommer att bli en bransch-referens. Basecamp ✓ Projektstyrningsverktyg
 15. Projekten
 16. rubbet Om ✓ Alla har koll? Annars se sep dokument. Läget ✓ ✓ HD är klara tekniskt. Lansering på sajten asap, på bredd under hösten Övriga? Framåt ✓ ✓ Full fart, rimligtvis? Ska Mindpark göra portning till PHP? Övrigt?
 17. grannar Om ✓ Alla har koll? Annars sep dokument. Läget ✓ Överlämnad till resp sajt. Rapport? Framåt ✓ ✓ ✓ NWT? Mer samarbete med AboutTime? Inköp och integration? Övrigt?
 18. trådlöst Om ✓ Framtiden ligger i luften. Det går att finna stora fördelar för oss att finnas med i distributionen. Både mätt i ren trafik och andra hårda värden, men även i gillande och andra mjukare värden. Läget ✓ ✓ The Cloud har kontaktat Sydis JJ har kontakt med FON Framåt ✓ Vi identifierar en samarbetspartner och drar upp projektet utifrån dess förutsättningar. Övrigt?
 19. syndikering och RSS Om ✓ ”Chunkability” är framtiden. Inlåsningen fungerar sämre och sämre i en distribuerad värld. Läget ✓ ✓ Alla titlar har RSS? Allt fler användare kör RSS! Framåt ✓ ✓ ✓ Hur tjäna pengar? Andra tekniska lösningar Tydligare syndikering Övrigt?
 20. mobilen Om ✓ Mobilen kommer att slå. Mobila webben eller mobilt internet spelar ingen roll, det kommer så klart att flytta ner i fickan. Läget ✓ Har alla sajter en mobil variant? Framåt ✓ ✓ ✓ Börja med trafiken (intäkerna i nästa läge) Förkonfigurerade nallar? Samarbetsparners, även annonser Övrigt?
 21. webb-tv Om ✓ Både innehållsmässigt och teknikmässigt finns det saker att göra. Vi måste tex hitta sätt att utnyttja allt material som ligger fritt tillgängligt där ute, istället för att betala dyrt (till TT) för ett material som många gånger är sämre. Utveckla bra spelare, bra produktionsfabriker, bra format. Utöver videosajterna ska vi hålla koll på tex washingtonpost.com Läget ✓ JJ har samtal med TV4 Framåt ✓ ✓ Youtube et al måste utnyttjas Samla inspiration på nätet, tex washingtonpost.com Övrigt?
 22. kartor Om ✓ Kartor är det nya svarta. Förr ett dyrt material, idag slåss leverantörerna, tex google, om användarna. Tekniken är ruskigt enkelt idag, det handlar bara om att få fram goda exempel. Det görs mycket ute på våra tidningar på det här området, samordnar vi blir vi bäst i klassen. Läget ✓ Sydsvenskan och HD gör saker Framåt Övrigt?
 23. väder Om ✓ Något måste göras åt den katastrofalt dåliga och dyra vädertjänst som SMHI tillhandahåller. Läget Framåt Övrigt?
 24. mashups Om ✓ Vi kan göra mer av google än att använda deras kartor, deras sökfunktioner och lite adsense-annonser. Men vi kan också göra mer med de som kommer, tex Facebook, Wikipedia, LinkedIn, Jaiku, och hundratals andra. Mashup är otroligt bra och kräver i princip ingen utveckling alls. Vi ska sätta ihop en katalog med funktioner som vi kan använda oss av. Bara för sajtägaren att trycka på knappen och integrera. Läget Framåt Övrigt?
 25. mashups - svenska Om ✓ Jag förstår att det här inte är enkelt (Bonniers et al), men vi måste för de flesta ändå hålla en dörr öppen mot hitta, sesam, mötesplatsen och andra stora svenska sajter som går som tåget. Tex är sesam överlägsen på nyhetssök, hitta är överlägsen (ett tag till kanske) på kartsök och telefonsök. Vi måste iaf bevaka det. Läget Framåt Övrigt?
 26. kalender (nöjes-) Om ✓ Vi missbrukar vårt kalender och recensionsmaterial. Det får vara slut med det nu. Aftonbladet kommer inte loss och ingen annan lyckas ta marknaden. Gör vi det på rätt sätt blir vi allas bästa vän. Läget Framåt Övrigt?
 27. databaser... Om ✓ Rob Curley är duktig på att visa hur man kan bygga material som efter det initiala byggandet enkelt kan fyllas på med data som man sedan skär på alla håll och kanter. Som CAR, men med besökaren själv som skruvar på rattarna. Statistik är en killerapp, och vi har hur mycket som helst att plocka loss från kommun, scb mfl Läget Framåt Övrigt?
 28. utveckla säljet Om ✓ Både genom utbildning och information. Men också genom att se till att kloka idéer sprids inom gruppen. Det kan också handla om säljstödssystem, eller samlade krav på systemleverantörer. Läget Framåt Övrigt?
 29. textarkiv Om ✓ Vi måste få ut våra textarkiv på nätet, så mycket som det öht finns. Enda chansen för oss att få ut något värde ur det är få trafik. Minns: trafik==pengar. Allt som går att publicera ska ut, och med Sitemaps ska vi hjälpa google att snabbt hitta det. Kommer att göra massor för vår trafik, och för googles syn på våra sajten. Läget ✓ JJ har samta med Retriever/mediearkivet som är intresserade av meta-data Framåt Övrigt?
 30. vertikalerna Om ✓ Vi måste i alla fall in och vända ett tankevarv i de stora vertikalerna: Jobb, Motor, Bostad. Ska vi göra något? Bygga på rubbet? Bygga på något från internetsäljarna? Eller är slaget förlorat? Läget ✓ Två initiativ på plats. Skåne och IS. JJ berättar Framåt Övrigt?
 31. läsarna, och deras produktivitet Om ✓ Ja, hur svårt kan det vara. Här kan Mindpark bistå med system, policys, format, men kanske framförallt med drivkraft. Genom att lyfta fram och visa på lyckade exempel tror jag vi kan komma framåt. Läget Framåt Övrigt?
 32. twingly Om ✓ Vi bör ta bloggosfären på allvar. SvD, DN och nu senast IDG har god effekt av twingly. Det är en enkel implementering. Läget ✓ Primelabs har lovat en samlad ”offert” Framåt Övrigt?
 33. annonslösning Om ✓ OpenAds är en ett exempel på en bannerlösning för webben som inte kostar ett öre, som är enkel att integrera i existerande sajter och som ger oss anpassningsmöjligheter som är bättre än de vi har idag med den openAdStream som vi betalar för. Sannolikt kan vi inte ersätta den ena med den andra för allt, men vi kan minska våra kostnader radikalt. Läget Framåt Övrigt?
 34. sökord Om ✓ Inom rubbet kommer vi att utveckla en lösning för sökordsannonsering. Det kanske är ett större grepp vi ska ta. Användarna gillar ju sammanhangsberoende annonser, eftersom de är mer relevanta. Google mfl trummar in budskapet hos annonsörerna, vi behöver produkten i vår portfölj. Men det kanske är OK att låta google stå för tekniken. Läget Framåt Övrigt?
 35. stats och uppföljning Om ✓ Nätmät i Sverige är kaos. Förutom att jag fortsätter driva det på TU-nivå måste vi bli bättre lokalt. Folk i huset måste vet hur det går för oss. OCh det måste visualiseras. Tex måste 1SEK för 1UB/dag lösas. Läget Framåt Övrigt?
 36. efterkontroll och konkurrenter Om ✓ ”Dumparen” var en applikation som var tionde minut fotograferade förstasidan på valda sajter. En sådan funktion, med grädde på moset, ska vi ha. Viktigt att kunna följa ett skeende på de olika sajterna, i princip minut för minut. Läget Framåt Övrigt?
 37. fler sidvisningar, längre tid Om ✓ Easy target. Vi måste göra sajterna intressanta under längre tid, annars kommer inte vårt inventory räcka till för de intäkter som behövs framöver Läget ✓ Sydsvenskan har lite idéer och jobbar på det en del spår. Framåt Övrigt?
 38. Avslutning
 39. Övriga frågor
 40. Nästa möte
 41. Tack
Advertisement