Lectura blanquerna

747 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
747
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
39
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Lectura blanquerna

 1. 1. LA LECTURAA LA NOSTRA ESCOLA
 2. 2. CEIP BLANQUERNA
 3. 3. EDUCACIÓ INFANTIL HORT
 4. 4. PRIMER CICLEEL LLIBRE DE TEXT: EINA D’APRENENTATGE
 5. 5. SEGON I TERCER CICLE
 6. 6. ELS TALLERSDE LLENGUATGE
 7. 7. Què són?Una manera diferent d’organitzar lafeina.Treballar un mateix tema des dediferents perspectives.Una forma d’engrescar,motivar i donarresposta a tots i cada un dels alumnes.
 8. 8. PERQUÈ ELS TALLERS? Elevat nombre d’alumnes amb nee a l’àrea de llenguatge. Necessitat de participació de tots els alumnes. Millorar la prevenció i l’estimulació del desenvolupament comunicatiu. Dedicar un espai estructurat al llenguatge oral.
 9. 9. QUI PARTICIPA? ELS MESTRES TUTORS DE PRIMERCICLE I TERCER DE PRIMÀRIALA MESTRA D’AUDICIÓ ILLENGUATGELA MESTRA DE PEDAGOGIATERAPÈUTICA….I TOTS ELS ALUMNES DE L’AULA!!
 10. 10. COM ENS ORGANITZAM? 3 PERSONES A UNA MATEIXA AULA (PT, AL i TUTOR). 1 HORA SETMANAL. TRES GRUPS HETEROGENIS . UN MATEIX CONTE DURANT UN TRIMESTRE. TRES ACTIVITATS EN UN MATEIX MOMENT.
 11. 11. ELS TALLERS SÓN: ESCOLTAMESCRIVIM I DRAMATITZAM LLEGIM I JUGAM
 12. 12. ESCRIVIMTreball de seqüenciació de la història.Activitats prèvies:1 Escriure els noms dels personatges.2. Reconstruir frases donades.3. Completar frases amb paraules fuites.4. Sopa de lletres5. Reconèixer frases vertaderes i falses.6. Ordenar frases desordenades d’una història.7. Descripció dels personatges.
 13. 13. LLEGIM I JUGAM• Pràctica de la lectura en silenci i en veu alta.• Pràctica de lectura individual i conjunta.• Activitats d’ordenar, continuar el que falta…• Enregistrament oral de les frases a l’ordinador.
 14. 14. • Presentació del conte.• Ordenar el conte.• Paraules fuites.• Pictogrames• Sopa de lletres• Cercar errades al text• A la recerca de paraules.• El penjat• Endevinalles
 15. 15. DRAMATITZAM • Treball d’expressió corporal • Lectura expressiva de textos • Treball sobre la posada en escena, l’espera, la memorització, la concentració, el moviment, el silenci.
 16. 16. BIBLIOTECA : SILENCI !
 17. 17. El treball:CEIP BLANQUERNA GUIÓN DE TRABAJO: 1.- Completar la ficha 2.- Resumen del libro (por capítulos o completo) 3.- Palabras del DICCIONARIO 4.- Descripción y dibujo de los principales personajes 5.- Trabajo creativo (dibujo, collage…) 6.- Opinión personal del libro: explica qué te ha gustado más, qué cambiarías, qué capítulos han sido más interesantes… FICHA: AUTOR/A.................................................................. ILUSTRADOR./A...................................................... EDITORIAL................................................................. NÚMERO DE EDICIÓN........................................... AÑO............................................................................. ALUMNO/A............................................................ Nº PÁGINAS............................................................... CURSO..................................................................... PROFESORA...........................................................
 18. 18. Les fitxes:
 19. 19. FITXES DE LECTURA:CEIP BLANQUERNA NOMBRE………………………........... CEIP BLANQUERNA NOMBRE………………………...........1.- ......................................................................................................................................................... Explica el significado de los nombres imaginarios de.............................................................................................. lugares, personajes, juegos…..que aparecen en la historia. 1.- ...........................................................2.- ........................................................... ............................................................................................................................................................................................ ............................................................................................................................................................................................ 2.- ...........................................................3.- ........................................................... ............................................................................................................................................................................................ ............................................................................................................................................................................................ 3.- ........................................................... ..............................................................................................4.- ........................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................... 4.- ........................................................... ..............................................................................................5.- ........................................................... ............................................................................................................................................................................................ 5.- ......................................................................................................................................................... .............................................................................................. ..............................................................................................
 20. 20. TALLER DE FOTOGRAFIA DIRIGIT ALS ALUMNES DE SISÈ
 21. 21. OBJECTIUSFacilitar l’adquisició d’aprenentatges instrumentals. Reforçar la llengua a nivell oral amb la interacció constantamb el mestre i els altres companys, ja que aquest taller esfa en petits grups. Crear materials gràfics de suport a les àrees de llengua iplàstica. Recollir els esdeveniments més importants de la vida dela nostra escola i fer una exposició a final de curs amb unaretolació explicativa, amb la qual cosa es reforça la llenguaa nivell escrit i la lectura.
 22. 22. ELS GRUPSCOOPERATIUS
 23. 23. COM ORGANITZAM ELS GRUPS COOPERATIUS? A l’àrea de llengua Dividim el grup classe en quatre subgrups heterogenis de sis o set alumnes cada un que van rotant per cada bloc d’activitats. Tres mestres de l’ES més el mestre d’àrea Cada grup treballa un bloc d’activitats diferent Cada bloc pot presentar distints nivells de dificultat Els alumnes interaccionen entre ells i realitzen la correcció amb ajuda del mestre que és el dinamitzador del grup.
 24. 24. GRUPS COOPERATIUS A L’ÀREA DELLENGUA EXPRESSIÓ ORAL LECTURA EXPRESSIÓ ESCRITA ORTOGRAFIA I GRAMÀTICA
 25. 25. EXPRESSIÓ ORAL El principal objectiu és millorar la capacitatd’expressió oral en llengua catalana, eliminantbarbarismes i interferències del castellà. Dinàmiques de grup que fomenten la participacióde tots els membres: debats, exposicions orals d’untema, diàlegs, simulació de casos, dramatització,... Partim d’una notícia, d’un supòsit pràctic, d’unproblema sorgit, ... Els mestres incentiven la participació de tots elsalumnes.
 26. 26. LECTURA Activitat: Lectura d’un llibre d’intriga i aventures. Objectius: Llegir comprensivament un text respectant els signes de puntuació. Augmentar la velocitat lectora Augmentar la seva concentració en la lectura en períodes de temps cada vegada més llargs.
 27. 27. LECTURAAdquirir hàbits lectorsRelacionar-se amb els altres de manera adequadaParticipar activament en el treball de grup.
 28. 28. EXPRESSIÓ ESCRITA El principal objectiu és millorar les produccions escrites dels alumnes en llengua catalana, d’una forma constructiva i comprensiva Aquest curs l’eix ha estat la construcció d’una història amb cada grup Dinàmica de treball en forma de joc Construcció de frases de forma cooperativa paraula per paraula Correcció col·lectiva d’errades d’expressió i d’ortografia Consensuar el desenvolupament de la història Enquadernació de la història en forma de conte amb il·lustracions fetes pels mateixos alumnes
 29. 29. ORTOGRAFIA I GRAMÀTICA OBJECTIUSIntegrar progressivament les normes ortogràfiquesi gramaticals establertes a la programació d’aulad’una forma reflexiva, dinàmica i motivadora.Eliminar interferències amb el castellà.Millorar la qualitat de les produccions escrites.
 30. 30. ACTIVITATS1. Lectura per part del mestre/a d’un petit text que inclouparaules amb normes ortogràfiques i estructures gramaticalstreballades en aquell moment dins la programació d’aula.2. Dictat d’aquest text.3. Correcció per part dels alumnes, intercanviant-se els dictats.4. Comentari en grup de les faltes d’ortografia més freqüents.5. Deducció de la norma o normes ortogràfiques treballades.6. Aprofundiment en els aspectes gramaticals programats.7. A partir d’aquí i depenent del grau d’assimilació delscontinguts treballats, es planifiquen altres activitats de suportrelacionades amb el tema. Per exemple: sopes de lletres, motsencreuats, ...
 31. 31. JUNY 2005 Nº 2 Un lloc per als nostres somnis Un espai per a la comunicació i la fantasia Un espai per a la Vidriera del menjador pintada per alumnes de l’escola reflexió “Si sabés que el món s’ha d’acabar demà, encara avui plantaria un arbre.” M. L. King
 32. 32. LA BIBLIOTECA del CENTRE La Biblioteca es converteix en: centre dinformació i aprenentatge per a tota la comunitat educativa, centre de lectura que facilita laccés a les obres literàries com a instrument denriquiment personal, per a promoure lhàbit lector, el desenvolupament de la imaginació i laprenentatge de valors per a la vida, ... Programa informàtic Pèrgam, dautomatització de ORGANITZACIÓ: biblioteques I1 - Educació infantil i primer cicle - color blau I2 – Segon cicle - color vermell I3 – Tercer cicle - color verd ACTIVITATS 1 - Servei de préstec a lalumnat 2 – Espai per dur a terme activitats de lectura
 33. 33. I per relaxar-se... pintarMANDALES
 34. 34. La motivació i la il·lusió…
 35. 35. Si voleu contactar amb nosaltres:cpblanquerna@educacio.caib.es

×