Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Connectivitat Mòbil

259 views

Published on

Presentació per a l'assignatura de Xarxes Multimèdia del Grau Mulltimèdia de la UOC

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Connectivitat Mòbil

 1. 1. Autor: Joan Mora RabassaÚltima modificació: 02/06/20013
 2. 2. La companyies que dissenyen Smarphones hanincorporat determinades funcions en els dispositius quepermeten una plena connectivitat amb qualsevolterminal ja sigui un ordinador o una tauleta.Seguidament mostrarem diferents maneres de realitzaraquesta connexió, ja sigui per a l’intercanvi d’arxius entredispositius o per utilitzar els Smarphones com a punt deconnexió per a navegar per internet.Per fer-ho mostrarem la connectivitat de dos dispositiusdiferents: Nexus 4 i iPhone 3gs.
 3. 3. Connexió per wifi,Bluetooth i per cableConnexió per cablei per BluetoothConnectivitatNexus 4Wi-Fi 802.11 a/b/g/nBluetoothNFC (Android Beam)GSM/UMTS/HSPA+ lliureGSM/EDGE/GPRS (850, 900, 1.800, 1.900 MHz)3G (850, 900, 1.700, 1.900, 2.100 MHz)HSPA+ 42Càrrega sense filSlimPort (TM)ConnectivitatiPhone 3gsModelo GSM: GSM/EDGEUMTS/HSDPAModelo CDMA: CDMA EV-DO Rev. AWi-Fi (802.11b/g/n; 802.11n a 2,4 GHz)Bluetooth 2.1 + EDRGPS
 4. 4. En aquest punt parlarem de manera global dels dosSmartphones que utilitzarem, en següents diapositivesentrarem en el detall de cada un d’ell.Els terminals ofereixen dues possibilitats de connexió:- Per a la transmissió d’arxius: aquesta connexió s’utilitzaper a l’intercanvi d’arxius entre el telèfon i l’ordinador. Elmitjà que s’utilitza normalment és el cable.- Per a la connexió a internet: en aquest cas utilitzem eltelèfon com a punt de connexió per a l’ordinador, i en aquestcas depenent del terminal podem utilitzar el cable, bluetootho wifi.
 5. 5. Aquest terminal fa relativament poc temps que està almercat, per tant, ens ofereix totes les opcions deconnectivitat que actualment existeixen al mercat, peròens centrarem en el wifi i el cable per aquesta pràctica.A continuació mostrarem les diferents opcions que hemde seguir en els menús del terminal per a configurar-locom punt d’accés wifi i seguidament com podemrealitzar la transferencia d’arxius entre el dispositiu il’iMac.
 6. 6. 1- Entrem al menú de configuració i activem el wifi2- Premem sobre l’opció Més...3- Premem sobre l’opció Ancoratge a la xarxa i zona Wi-fi
 7. 7. 4- Activem la Zona Wi-Fi portàtil5- Entrem al menú Configura la zona Wi-fiAquestes dues opcions en permeten: activar el telèfon coma punt d’accés wifi, això vol dir que actuarà com si fos unrouter wifi(pas 4); i definir les opcions de seguretat de laconnexió(pas 5).6- En aquest pas, veiem el tipus de seguretat que tenimactivat, en aquest cas WPA2 PSK i en el espai següentpodem definir la contrasenya per a la nostra connexió.Seguidament desem i ja tenim el terminal configurat.
 8. 8. En aquest cas, la connexió la realitzarem a través del cable iconnectarem amb un iMac.Primerament hem d’instal·lar el software Android filetransfer, seguidament connectem el terminal a l’iMac, amb lapantalladesbloquejada.Un cop apareixiel software enpantalla ja podemtransferir elsarxius entre elsdos dispositius.
 9. 9. En aquest cas, al ser un terminal més antic, noméspermet la utilització de la xarxa 3g del dispositiu a travésde la connexió a l’orinador mitjançant cable 0 bluetooth.1-Activem l’opció Compartir internet 2- Podem enllaçar el terminal via Bluetooth.3- Podem enllaçar el terminal a través del cable.
 10. 10. En aquest cas, no té major dificultat. Instal·lem enl’ordinador el software iTunes, en el cas de l’iMac ja veincorporat amb el sistema operatiu, degut a que pertanyal mateix fabricant. Seguidament connectem el terminala l’iMac o PC a través del cable i ens apareixerà elsoftware en pantalla. Ja podem realitzar la transferènciad’arxius.
 11. 11. http://www.google.es/nexus/4/Aquí podem trobar tota la informació referent a lescaracteristiques i la connectivitat del Nexus 4.http://www.apple.esAquí podem trobar tota la informació referent a lescarecterístiques i la connectivitat de l’iPhone 3gs.Adreça Slideshare on trobem la presentació:

×