Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
1. Когато хора в риск споделят самоубийствени мисли, покажете
сачувствие: „грижа ме е за теб“ или „съжалявам, че се чувств...
4. Когато видите далечен познат да
споделя самоубийствени мисли, не чакайте по-близки приятели да
помогнат, а директно се ...
Риск за самоубийство
Риск за самоубийство
Риск за самоубийство
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Риск за самоубийство

24,907 views

Published on

Презентация на Даниел Генадиев и Златимир Иванов,10 а за опасностите в Интернет

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Риск за самоубийство

  1. 1. 1. Когато хора в риск споделят самоубийствени мисли, покажете сачувствие: „грижа ме е за теб“ или „съжалявам, че се чувстваш така“. Недейте обаче да ги убеждавате да не се чувстват по този начин или да обяснявате, че разбирате страданието им. 2. Ако предполагате, че има опасност за живота на даден човек, наберете 112 и обяснете ситуацията. Можете да се свържете с консултантите на Центъра за безопасен интернет на кратък номер 124 123 или да използвате инструмента на Фейсбук за докладване на самоубийствени публикации. 3. Изпращането на директно съобщение е ефективен метод за подкрепа, ако не можете да се свържете с човека по друг начин. Попитайте: „Как си? Смяташ ли да се нараниш? “Новата функционалност на Фейсбук предлага и още примерни въпроси, които можете да зададете.
  2. 2. 4. Когато видите далечен познат да споделя самоубийствени мисли, не чакайте по-близки приятели да помогнат, а директно се свържете с тях и ги уведомете за ситуацията. 5. Ако сте близки с човека в нужда, продължете разговорите в следващите месеци, но ако не сте, по-разумно е да не се ангажирате дългосрочно. 6. Изследванията показват, че хората рядко са хронично склонни към самоубийство и че модерните лечения са много успешни. Споделете това с хората в риск и ги окуражете.

×